Επτά αλήθειες για τον Εμβιλά και τον Ολυμπιακό

Επτά αλήθειες για τον Εμβιλά και τον Ολυμπιακό

Εδώ και μήνες οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο «σημάδι» τον 30άχρονο άσο της Σεντ Ετιέν. Που είναι πλέον κοντά…

Μια μεγάλη αποκάλυψη από to10.gr. Και μάλλον η πιο σπουδαία μεταγραφική ιστορία του καλοκαιριού για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Γιαν Εμβιλά που μπορεί κάλλιστα να φέρει happy end, και μαζί έναν από τους καλύτερους κεντρικούς χαφ του Γαλλικού ποδοσφαίρου της τελευταίας δεκαετίας.

Πόσο κοντά είναι οι δύο πλευρές: Τόσο όσο να υπάρχει αισιοδοξία. Πριν από αυτό όμως: Μια σειρά από αποδείξεις. Για μια ιστορία που έχει ανοίξει εδώ και μήνες στο μεγάλο λιμάνι. Μια σειρά από πληροφορίες για τον «Μαέστρο» και τον τρόπο που οι Ερυθρόλευκοι επιχειρούν το κόλπο γκρόσο του καλοκαιριού. Συμπτωματικά: 7 στον αριθμό.

1) Ο Γιαν Εμβιλά είναι ο… Ματιέ Βαλμπουενά του 2020 για τους Πειραιώτες. Η περίπτωση του έχει στρογγυλοκαθίσει στις πρώτες θέσης της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες. Μαζί φυσικά με τον Πέπε που είναι η πιο θερμή εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς για τη μεσαία γραμμή.

2) Οι δύο παίκτες έχουν παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Και επί της ουσίας διεκδικούσαν την ίδια θέση στο ρόστερ. Με τον Πέπε να είναι στο νο 1 της λίστας κατόπιν επιθυμίας του προπονητή. Όλα αυτά μέχρι που ο Γκιγιέρμε αποφάσισε στα 29 του να κάνει cash out στην καριέρα του, επιλέγοντας το μεγάλο συμβόλαιο στο Κατάρ. Όταν ο Γκιγιέρμε μπήκε στο αεροπλάνο, ο φάκελος του Εμβιλά τοποθετήθηκε δίπλα σε αυτόν του 23άχρονου Πορτογάλου. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κινηθεί και για τους δύο παίκτες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που μοιάζει κοντά στην υλοποίηση της.

3) Από τη πρώτη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι ήξεραν πως ο Εμβιλά προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν. Ή πιο σωστά ότι οι Γάλλοι δεν σκοπεύουν να τον κρατήσουν λόγο του μεγάλου συμβολαίου του και της αλλαγής «σχεδιασμού» στην ομάδα τους. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα αγοράς του 30άχρονου από τους «Στεφανουά». Το δια ταύτα ήταν το συμβόλαιο του με ετήσιες αποδοχές 2 εκατ ευρώ τον χρόνο. Είπαμε… Βαλμπουενά 2020. Το ίδιο σενάριο.

4) Με τον Εμβιλά έχουν μιλήσει ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Φρανσουά Μοντεστό αλλά και ο Ματιέ Βαλμπουενά με τον οποίο συνυπήρξαν επί μια διετία στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Προφανώς τα όσα έχει ακούσει από εκείνους έχουν παίξει τον ρόλο τους για να φτάσει αυτή η δύσκολη μεταγραφική υπόθεση στην τελική της ευθεία. Εδώ που είναι σήμερα. Έστω και αν χρειαστεί μια δόση υπομονής, καθώς η Σεντ Ετιέν λογικά κοιτάζει να αποκομίσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο διαζύγιο με τον παίκτη. Ο Εμβιλά έχει πειστεί για το project, έχει ακούσει τα καλύτερα για τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού. Έχει το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα πολύ ιδιαίτερο «πακέτο».

5) Η μόνη διαφωνία που είχε ο Ολυμπιακός με τον παίκτη στον πρώτο κύκλο συνομιλιών αφορούσε στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Τα λεφτά δεν ήταν τόσο το θέμα για τον 30άχρονο που εξ αρχής ζήτησε 3ετή συνεργασία με τους Ερυθρόλευκους. Αν καταλαβαίνουμε καλά; Κάτι σε deal για 2+1 θα μπορούσε να είναι το «κλειδί». Αν και προφανώς ο Ματιέ Βαλμπουενά ήδη θα του εξήγησε πως και εκείνος με μονοετές έπιασε λιμάνι, αλλά πριν κλείσει έξι-επτά μήνες είχε ήδη μια νέα συμφωνία στο τραπέζι για χάρη του. Το θέμα είναι να παίξει. Τα υπόλοιπα είναι εξασφαλισμένα σε μια ομάδα σαν τους Ερυθρόλευκους. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

6) Εάν και εφόσον με Πέπε και Εμβιλά ο Ολυμπιακός έχει αυτομάτως 4 βασικούς κεντρικούς χαφ στο ρόστερ του. Κάτι που σημαίνει πως ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να συνεχίσει άνετα στη συνταγή 4-3-3 που πέρσι έκανε τη διαφορά στα κύπελλα Ευρώπης. Παράλληλα η εμπειρία του Γάλλου μπορεί να κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή του 23άχρονου Πορτογάλου ο οποίος βγαίνοντας για πρώτη φορά από τη χώρα του, πολύ λογικά ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω. Από την άλλη με Πέπε, Εμβιλά, Μπουχαλάκη υπάρχει από τους Πειραιώτες «ασφαλιστική δικλείδα» για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει μεταγραφικά με τον Μαντί Καμαρά καθώς ο Αφρικανός παραμένει στο «σημάδι» αρκετών συλλόγων. Θυμίζουμε ότι το μεταγραφικό παράθυρο είναι ανοιχτό ως τις 30 Σεπτέμβρη.

7) Η μεταγραφή είναι προχωρημένη. Υπάρχει συμφωνία με τον παίκτη στο οικονομικό. Υπάρχει όμως και η Σεντ Ετιέν που σαφώς και μπορεί να καθυστερήσει την τελική εξέλιξη. Αν και ο Εμβιλά είναι πιο κοντά από τον Ματέους Ρέις στο λιμάνι, ο 25άχρονος Βραζιλιάνος μπακ της Ρίο Άβε μπορεί να φτάσει γρηγορότερα στα μέρη μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ