Άρης : Για το βήμα παραπάνω ο «Θεός του Πολέμου»

Άρης : Για το βήμα παραπάνω ο «Θεός του Πολέμου»

Ο ενισχυμένος Άρης μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με πολλά όνειρα και στόχο μια σεζόν αλά 2009-10. Οι μεταγραφές, ο περσινός κορμός και το κεφάλαιο Ένινγκ.

Στην τρίτη του σεζόν από την επιστροφή στη Super League 1 ο Άρης φαντάζει πιο δυνατός και έτοιμος για ακόμη καλύτερα πράγματα, τόσο σε Ελλάδα όσο βέβαια και στην Ευρώπη. Οι «κίτρινοι» ρίχνονται στη «μάχη» για το νέο πρωτάθλημα την Παρασκευή (11/9 18:15) με αντίπαλο τη Λαμία, στο άδειο λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το πικρό φινάλε και τα όνειρα για το βήμα παραπάνω

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν άφησε και την καλύτερη γεύση στον Άρη και τον κόσμο του λόγω του φινάλε της. Ο σκληρός αποκλεισμός στο Κύπελλο που άφησε ανεκπλήρωτη την προσμονή για έναν τίτλο μετά από δεκαετίες ξηρασίας και η κακή εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι των πλέι οφ λόγω της αποχώρησης πολλών παικτών που αλλοίωσαν τη δυναμική της ομάδας, χάλασαν κάπως την όμορφη εικόνα που είχε δημιουργήσει ο Άρης κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα υπήρχαν και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα με κυριότερο αυτό του μπαν που δημιούργησε αναπόφευκτα προβληματισμό και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Όλα αυτά πλέον είναι παρελθόν όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία βλέπει με αισιοδοξία τη σεζόν που θα αρχίσει να ξεπροβάλλει σιγά σιγά από την Παρασκευή. Με αρκετά ποιοτικές προσθήκες σε έναν ήδη δυνατό κορμό και φυσικά, το σημαντικότερο ίσως όλων, με τον Μίκαελ Ένινγκ να συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας και να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον δικό του Άρη. Μια επιλογή του Άγγελου Χαριστέα με τον οποίο υπάρχει άψογη συνεργασία που δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θυμίζουμε ότι πέρσι στον πάγκο του Άρη είχε ξεκινήσει ο Σάββας Παντελίδης, τον οποίο διαδέχτηκε ο Γερμανός τεχνικός μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και το κακό ξεκίνημα στη Super League.

Όσο για το τι μπορεί να είναι για τον Άρη το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα; Μα φυσικά η είσοδος στην τετράδα και το… σπάσιμο αυτού του άτυπου Big 4. Τις δύο σεζόν μετά την επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία, ο Άρης τερμάτισε στην πέμπτη θέση και φέτος προσδοκά να κάνει αυτό που πέτυχε για τελευταία φορά, πριν από δέκα χρόνια ακριβώς. Τότε, τη σεζόν 2009-10, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο, ο Άρης είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση. Δεν θα είναι εύκολο να το πετύχει φέτος αλλά σίγουρα δεν είναι και αδύνατο.

To πάρε – δώσε

Με την υποσημείωση ότι οι μεταγραφές φέτος τελειώνουν στις 5 Οκτωβρίου, άρα βρισκόμαστε μεταγραφικά στον… Αύγουστο και πολλά μπορούν να συμβούν ακόμη, οι αλλαγές στο ρόστερ του Άρη είναι ήδη αρκετές. Οι «κίτρινοι» έχουν αποκτήσει τους Αλί Αντέμ, Κριστιάν Λόπεθ, Τόνι Ντάτκοβιτς, Τζέιμς Τζέγκο, Κριστιάν Γκανέα, Φακούντο Μπερτόλιο, Εμάνουελ Σάκιτς, Δημήτρη Μάνο και Ζακαρί Μπουσέ ενώ ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Χουλιάν Κουέστα, Χαβιέ Ματίγια και Μπρούνο Γκάμα που και φέτος αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρελθόν από τον Άρη αποτελούν οι Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Νικολάς Μαρτίνες, Ντάνιελ Λάρσον, Νικολά Ντιγκινί, Μπράουν Ιντέγε, Μάρτιν Τόνσο, Αμπού Μπα, Φραν Βέλεθ, Φιορίν Ντουρμισάι, Απόστολος Τσιλιγγίρης και Μιχάι Κόρχουτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ