Κατράνης στο «10»: «Είναι μαέστρος ο Εμβιλά»

Κατράνης στο «10»: «Είναι μαέστρος ο Εμβιλά»

Ο Κατράνης, που μέχρι πριν λίγες μέρες έκανε προπονήσεις μαζί με τον Εμβιλά στην Σεντ Ετιέν, μίλησε στο «10» για τον Γάλλο που φέρνει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Τι είπε για τη μεταγραφή του στην Χατάισπορ και το νέο βήμα στην καριέρα του.

Βαλίτσες για την Ελλάδα ετοιμάζει ο Γιαν Εμβιλά, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει στο ρόστερ του έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Εναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία, ο οποίος στην καριέρα του έχει πάνω από 370 συμμετοχές, ενώ είναι και 22 φορές διεθνής με τη Γαλλία.

Μια μεταγραφή top class ποδοσφαιριστή, που δυναμώνει πολύ τη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδας και δίνει μια ακόμα λύση υψηλού επιπέδου στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής των Πειραιωτών τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, με την μεταγραφή του Γιαν Εμβιλά να σκορπάει ενθουσιασμό στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

To10.gr επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Κατράνη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Γιαν Εμβιλά από την κοινή τους θητεία στην Σεντ Ετιέν. Ο 22χρονος αριστερός μπακ ανήκει στη γαλλική ομάδα και μέχρι πριν από λίγες ημέρες έκανε προπονήσεις μαζί με τον Εμβιλά.

Ο Κατράνης, ο οποίος δόθηκε ως δανεικός από την Σεντ Ετιέν στην Χατάϊσπορ και τη νέα σεζόν θα παίζει στην Τουρκία, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του και επιβεβαίωσε όλα τα αποθεωτικά σχόλια που ακούγονται για τον 30χρονο μέσο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γιαν Εμβιλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο γιατί τον αποκαλούν «μαέστρο» και τόνισε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, που ενώνει την άμυνα με την μεσαία γραμμή της ομάδας του.

«Στην Σεντ Ετιέν έμπαινε ανάμεσα στα στόπερ, έπαιρνε την πρώτη μπάλα και έχτιζε το παιχνίδι της ομάδας του», ανέφερε ο Αλέξανδρος Κατράνης και στάθηκε στα ατελείωτα τρεξίματα που κάνει σε κάθε παιχνίδι ο 30χρονος μέσος. «Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Κόβει, πασάρει και τρέχει ασταμάτητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του Εμβιλά, ενώ μίλησε και για τον Μιγκέλ Τράουκο, που είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό. «Τον γνώρισα και έμεινα έκπληκτος. Είναι γρήγορος, έχει καλή τεχνική κατάρτιση και πολύ καλή σέντρα», ανέφερε.

Φυσικά, συζητήσαμε μαζί του και για τη μεταγραφή του στην τούρκικη Χατάισπορ, με τον 22χρονο να δηλώνει ενθουσιασμένος με την οργάνωση, την λειτουργία της ομάδας,  αλλά και τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Κατράνη, που δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνει μια σπουδαία χρονιά, που θα τον φέρει στις επιλογές του Φαν’τ Σιπ και στην εθνική ανδρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατράνη:

Για τον Εμβιλά: «Είναι ένας πραγματικός μαέστρος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το παρατσούκλι που του έχουν δώσει. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και τρέχει ασταμάτητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Καλύπτει τις τρύπες και μαρκάρει συνεχώς. Είναι σπουδαίος παίκτης. Στην Σεντ Ετιέν έπαιζε κυρίως 6άρι. Εμπαινε ανάμεσα στα στόπερ, έπαιρνε την μπάλα και  βοηθούσε στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Το στυλ του μοιάζει πολύ με αυτό του Γκιγιέρμε. Εχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και βοηθάει πολύ την ομάδα του. Συνεργάστηκα μαζί του και την πρώτη φορά που ήμουν στην Σεντ Ετιέν, αλλά και φέτος έκανα μαζί του μερικές προπονήσεις. Είναι επίσης πολύ καλός χαρακτήρας και με έχει βοηθήσει πολύ».

Για τον Τράουκο: «Δεν τον ήξερα. Την πρώτη φορά που ήμουν στην Σεντ Ετιέν δεν ήταν στην ομάδα. Φέτος, όμως, τον γνώρισα και έμεινα έκπληκτος. Είναι πάρα πολύ γρήγορος, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, πολύ καλή σέντρα και είναι ένας εξαιρετικός μπακ».

Για τη μεταγραφή του στην Χατάισπορ: «Ηταν μια επιλογή, που αρχικά δεν την είχα στο  μυαλό μου. Όμως, όταν ήρθε η πρόταση την εξέτασα μαζί με τους μάνατζέρ του, πήρα τις πληροφορίες που ήθελα και αποδέχθηκα την πρόκληση. Σήμερα, έκανα τη δεύτερη προπόνηση με την ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος. Υπάρχει οργάνωση και εξαιρετική λειτουργία, παρότι πρόκειται για μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία».

Για το αν μίλησε με τους άλλους Ελληνες πριν πάει στην Τουρκία: «Μίλησα και πήρα τις πληροφορίες που ήθελα. Με βοήθησε πολύ ο Τζαβέλλας, αλλά και ο Μπακασέτας. Ελπιζω να τους δω και από κοντά. Η αλήθεια είναι πάντως ότι είμαστε μακριά, αφού οι δύο πόλεις έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους».

Για την προοπτική της εθνικής ομάδας: «Βλέπω ότι πολλοί ποδοσφαιριστές από την Κ21 ανεβαίνουν στην ανδρών και παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Φυσικά, η εθνική ομάδα είναι ένας από τους στόχους μου. Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ με εθνική ανδρών. Πρώτα από όλα θέλω να είμαι υγιής και στη συνέχεια θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Για τη ζωή στην Τουρκία: «Μοιάζουμε πάρα πολύ. Οι δύο λαοί έχουν πολλές ομοιότητες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος που με υποδέχθηκαν. Όχι μόνο οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά γενικά ο κόσμος. Είναι πολύ ζεστοί μαζί μου».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Μπορεί να έφυγαν κάποιοι παίκτες, που είχαν βασικό ρόλο στην περσινή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να τους αντικαταστήσει. Φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δυνατή ομάδα και έχει το προβάδισμα για τον τίτλο. Οι υπόλοιπες ομάδες, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, προσπαθούν να κάνουν μεταγραφές και να δυναμώσουν και πιστεύω ότι θα δούμε ένα ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Μου φαίνεται παράξενο ότι γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως επίσης μου φαίνεται παράξενο ότι οι ομάδες θα παίξουν με τα περσινά ρόστερ. Πιστεύω ότι κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ένα γκολ, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι και το προβάδισμα για να πάρει το Κύπελλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ