Φουριόζος ο Εμβιλά, έτοιμα τα άκρα

Φουριόζος ο Εμβιλά, έτοιμα τα άκρα

Στην εντεκάδα Ραφίνια και Χολέμπας. Χτυπά την πόρτα της (!) και ο Εμβιλά από την πρώτη εβδομάδα του στο μεγάλο λιμάνι

Καμία έκπληξη. Από χθες και όλας στην «γενική πρόβα» του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκης, ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε πως υπολογίζει άμεσα στην ποιότητα του Γιαν Εμβιλά. Όχι μόνο τον χρησιμοποίησε στο «διπλό», αλλά κάποια στιγμή τον πέρασε πλάι στον Μαντί Καμαρά σε μια δοκιμή που θα μπορούσε να είναι ως και… σημάδι εντεκάδας για την αυριανή πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Έτοιμος ήρθε ο Γάλλος. Με γεμάτους τους δείκτες φυσικής κατάστασης. Και με την εμπειρία του να κάνει τα πάντα πιο εύκολο στην πρώτη του προσαρμογή. Αν λογαριάσει κανείς και την αδιαμφισβήτητη «γκάμα ικανοτήτων»; Έχει μπροστά του όλα τα κομμάτια του παζλ που τον στέλνουν αυτομάτως στους παίκτες πρώτης γραμμής.

Ο 30άχρονος θα έχει θέση στο rotation της ομάδας για αυτή την πεντάδα αγώνων που ξεκινά με τον Αστέρα Τρίπολης, περνά από τα playoffs του champions league (Ομόνοια) και ολοκληρώνεται στην καλύτερη δυνατή είσοδο στην Super League (Παναιτωλικός εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός). Όπως φυσικά ο Ραφίνια, όπως ο Χολέμπας που αύριο θα πάρουν θέση στα δύο άκρα της άμυνας.

Η πρώτη εικόνα από τον «νέο Ολυμπιακό» έρχεται. Και πραγματικά αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μια ομάδα που επί της ουσίας ακόμη δεν έχουμε δει μιας και ακόμη και στο –μοναδικό- φιλικό με τον Ατρόμητο ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να «προβάρει» το σχήμα για τον τελικό κυπέλλου. Τα… μυστήρια της ΕΠΟ και τα απόνερα από αυτή την παρωδία που μακάρι να μην αφήσουν «σημάδια» στις δύο φιναλίστ.

Στο θέμα μας. Και ειδικά για τους αυριανούς έντεκα; Η αίσθηση είναι πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι: Τζολάκης, Ραφίνια, Σισέ, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Στην δοκιμή της Τετάρτης βρέθηκε κάποια στιγμή με τις «βασικές» γραμμές πέραν του Εμβιλά, και ο Σεμέδο αλλά και ο Φορτούνης.

Τα υπόλοιπα βεβαίως τα ξέρει μόνο ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος που προφανώς ετοιμάζει ένα μικρό ρόστερ για αυτές τις πέντε διαδοχικές αποστολές. Μέχρι τις.. επόμενες. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Αστέρας Τρίπολης είναι κανονικός μπελάς όταν κατηφορίζει στο Φάληρο. Το επιβεβαιώνει μια χαρά η λίστα με τα αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας: 1-0 πέρσι (24/8/19) με πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και μπόλικη περιπέτεια ως το φινάλε, 2-1 πρόπερσι (16/9/18) με τον Μπίμπαρς Νάτχο να λυτρώνει στο 90΄+2’. Ισοπαλία 1-1 με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς να ευστοχεί σε πέναλτι στο 90΄+3΄ίδια μέρα (16/9) ένα χρόνο πριν (1-1, 2017). Νίκη 2-1 με τον Μάρκο Μάριν να καθαρίζει στο 90΄+3΄ τον Γενάρη του ΄17.

Βάζουν δύσκολα οι Αρκάδες που έχουν τον τρόπο τους να στέκονται πίσω από τη μπάλα. Και που έρχονται στο Φάληρο με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη νίκη τους στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό. Τα είπε άλλωστε το απόγευμα και ο κόουτς: Πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Έχει ένα προπονητή με την ίδια ομάδα σχεδόν. Πάντα αποδίδει καλά και πέρυσι έφτασε κοντά στα πλέϊ οφ. Επικίνδυνη ομάδα. Δεν μας ξάφνιασε αυτό που είδαμε στην πρεμιέρα. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να δείξουμε την εικόνα μας για αν πάρουμε αποτέλεσμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ