Ολυμπιακός : Με την ίδια… συνταγή!

Ολυμπιακός : Με την ίδια… συνταγή!

Ο Ολυμπιακός είναι... καυτός στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας και πάλι ως «όπλο» την υποδειγματική ανασταλτική του λειτουργία.

Εύκολα, σβηστά και απλά ο Ολυμπιακός νίκησε (2-0) τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και έκανε το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα. Με τους Ελ Αραμπί και Καφού να βρίσκουν δίχτυα, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας πήραν το δεύτερο τρίποντο της σεζόν, μετά και την εντός έδρας νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μέχρι στιγμής, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει τέσσερα ματς τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έπαιξαν κόντρα στην ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου, αντιμετώπισαν την Ομόνοια για τα playoffs του Champions League και έχουν στα… πόδια τους δύο αναμετρήσεις για την Super League.

4/4 με 8-0 γκολ!

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τέσσερις νίκες, άλλη μια κούπα και μια σχεδόν… τελειωμένη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκτός από τις νίκες, υπάρχει άλλο ένα κοινό σημείο στα φετινά ματς του Ολυμπιακού. Η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει δεχθεί γκολ μέχρι στιγμής!

Παρά τις αλλαγές, τις ανακατατάξεις στο ρόστερ και τα προβλήματα τραυματισμών, η αμυντική λειτουργία του Θρύλου παραμένει υποδειγματική. Ο Ολυμπιακός διαθέτει πλέον καινούρια πρόσωπα στα δύο αμυντικά άκρα, αλλά και πάλι καταφέρνει να μην αντιμετωπίζει προβλήματα μπροστά από την εστία του.

Ας τα βάλουμε λίγο κάτω. Στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, έχοντας τον νεαρό και πολύ ελπιδοφόρο Κωνσταντίνο Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ από τους «κιτρινόμαυρους», κατακτώντας εύκολα την κούπα. Και μην ξεχνάμε, πως στα άκρα υπήρχαν οι Μπρούνο και Τοροσίδης, με την Ένωση να μη δημιουργεί τον παραμικρό κίνδυνο στον Ολυμπιακό.

Στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Αστέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έσβησαν επιθετικά τους Αρκάδες, ενώ κόντρα στην Ομόνοια ήμασταν στο ίδιο έργο… θεατές, με τους Κύπριους να μην δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κινδύνευσε για πρώτη φορά μόνο σήμερα (26/9) όταν ο Σα απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μάζουρεκ. Τέσσερα ματς με μόνο μια απειλή για την ερυθρόλευκη εστία δεν το λες και άσχημο. Το αντίθετο. Φαίνεται και με το παραπάνω η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά στην αμυντική προσήλωση της ομάδας.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλή κατάσταση και στο επιθετικό του κομμάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» δε συγχωρούν, με τον Ελ Αραμπί να έχει πάρει το… όπλο του. Ο καλύτερος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά την Ομόνοια «σκότωσε» και τον Παναιτωλικό και δείχνει πως και αυτή τη χρονιά θα ταλαιπωρήσει πολλές ομάδες με τις κινήσεις του.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0: Η απλή μέθοδος των πρωταθλητών | to10.gr

Η σεζόν που μας πέρασε ήταν μαγική για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» σάρωσαν τα πάντα στη χώρα μας και είχαν εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Με τέσσερις αγώνες να έχουν ήδη παιχτεί, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να βασίζεται και πάλι στην «ατσάλινη» και από… γρανίτη άμυνα. Όπως φαίνεται, για να βάλει κάποιος γκολ στον Ολυμπιακό θα πρέπει να… ματώσει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ