Παναθηναϊκός : Με νέα πρόσωπα για την πρώτη νίκη

Παναθηναϊκός : Με νέα πρόσωπα για την πρώτη νίκη

Ντεμπούτο ο Χουάνκαρ, επιστρέφει ο Σένκεφελντ, μπαίνει ο Μπουζούκης, ετοιμάζεται ο Χατζηγιοβάνης. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα τη Λάρισα με νέα πρόσωπα και θέλει μόνο τη νίκη.

Έχει πολλά να χάσει και λίγα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός από το ματς της Δευτέρας απέναντι στη Λάρισα. Οι… παρενέργειες μιας νέας γκέλας θα είναι μεγάλες. Και σε τέτοια παιχνίδια η έξτρα πίεση που δημιουργείτε μπορεί να φέρει προβλήματα. Δεν είναι τελικός, δεν είναι ματς «ζωής ή θανάτου», αλλά είναι παιχνίδι που μπορεί να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που ενδεχομένως θα σου λύσει αν το κερδίσεις.

Ο Ντάνι Πογιάτος σκοπεύει να αλλάξει πράγματα στο αρχικό σχήμα προκειμένου να παρουσιάσει μια διαφορετική ομάδα στο γήπεδο σε σχέση με όσα είδαμε απέναντι στον Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερη δημιουργία, μεγαλύτερη φαντασία και σίγουρα πρέπει να γίνει πιο γρήγορος σε σκέψη και εκτέλεση.

Ο Ισπανός προπονητής προετοιμάζει εδώ και δύο εβδομάδες το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε επίσημο ματς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Πως σκοπεύει να αλλάξει τον Παναθηναϊκό μεσοεπιθετικά; Με τη χρησιμοποίηση του Μπουζούκη αντί του Σερπέζη στη θέση πλάι στους Αγιούμπ και Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή. Ο νεαρός χαφ έχει οργανωτικά χαρακτηριστικά, μπορεί να απειλήσει από μακρινή απόσταση, «κουβαλάει» αποτελεσματικά την μπάλα και βοηθάει πολύ στο άπλωμα του παιχνιδιού.

Επιπλέον, ο Πογιάτος προσανατολίζεται στο να βάλει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα τον Χατζηγιοβάνη. Με το δίλημμα όλη την εβδομάδα να είναι «Χατζηγιοβάνης ή Αϊτόρ», ο Έλληνας εξτρέμ δείχνει να κερδίζει τη… μάχη της ενδεκάδας, μιας και ο Ισπανός μοιάζει να είναι ακόμα πίσω. Και ίσως ο προπονητής του τον κρατήσει για να τον ρίξει στον αγώνα φρέσκο, αν παραστεί ανάγκη.

Φυσικά, είναι πολύ σημαντική για την αμυντική λειτουργία της ομάδας η επιστροφή του Σένκεφελντ, που θα παίξει μαζί με τον Βέλεθ, όπως και το ντεμπούτο του Χουάνκαρ στα αριστερά της αμυντικής τετράδας. Ο Ισπανός είναι έτοιμος και ο Πογιάτος θα τον χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα.

Ο νεαρός προπονητής δε θα αλλάξει σχήμα και τακτική, χρησιμοποιώντας και πάλι το 4-3-3 που είναι αυτό που δουλεύει από την προετοιμασία, ενώ πέραν του Χουάνκαρ και των Μπουζούκη και Χατζηγιοβανη, νέο πρόσωπο θα είναι και ο Σένκεφελντ που θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Συνοπτικά, η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είναι η εξής:

Διούδης – Φακούντο Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης – Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Μακέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ