Τζέγκο : «Τρομερή ποιότητα ο Άρης, βοήθησε η αλλαγή προπονητή»

Τζέγκο : «Τρομερή ποιότητα ο Άρης, βοήθησε η αλλαγή προπονητή»

Όλα όσα είπε ο Τζέιμς Τζέγκο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τις έως τώρα εντυπώσεις του με τον Άρη.

Ο Τζέιμς Τζέγκο αναφέρθηκε στην πορεία του με τον Άρη ως τώρα και τις πρώτες του εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο μέσος των «Κιτρινόμαυρων» τόνισε ότι η ομάδα του Άρη έχει μεγάλη ποιότητα, ενώ επίσης δήλωσε ότι βοήθησε αρκετά ο ερχομός του Άκη Μάντζιου.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Πως είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση στην ομάδα;

«Είμαστε καλά, μας αρέσει η θέση στην οποία βρισκόμαστε. Μπορεί να μην ήταν πάντα τόσο καλές οι εμφανίσεις μας αλλά αυτό που έχει σημασία μέχρι στιγμής είναι τα αποτελέσματα μας. Ευτυχώς είχαμε και την διακοπή του πρωταθλήματος και προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε καταλλήλως για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ο Άρης δεν θα παίξει στο γήπεδο του λόγω της κατάστασης και μάλιστα χωρίς τον κόσμο του. Πως επηρεάζει αυτό την ομάδα;

«Δεν είναι το ιδανικό αυτό, θα θέλαμε να παίξουμε στο Χαριλάου. Όμως οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διορθωθεί ο αγωνιστικός χώρος. Σίγουρα θα θέλαμε να αγωνιστούμε στο γήπεδο μας σε ένα δύσκολο ματς όπως είναι αυτό που έρχεται αλλά κατανοούμε την κατάσταση».

Είσαι πλέον μερικούς μήνες στην ομάδα, πως νιώθεις; Είσαι ευχαριστημένος στον Άρη;

«Είναι πολύ όμορφα τα πράγματα εδώ, έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών. Μπορεί να μην έχουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο όμως το βλέπουμε και έξω αυτό, ο κόσμος είναι δίπλα μας. Και στα αποδυτήρια το κλίμα είναι πολύ καλό, πιστεύουμε φέτος πως μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα».

Βίωσες και μια αλλαγή προπονητή. Πως είναι τα πράγματα τώρα με τον Άκη Μάντζιο;

«Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι και όχι μόνο να παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα στα παιχνίδια. Μετά την αλλαγή προπονητή, φάνηκαν κάποια πράγματα κυρίως στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το πώς λειτούργησε η ομάδα κυρίως αμυντικά. Ο κ. Μάντζιος λειτουργεί σωστά και φυσικά και πάλι η διακοπή θεωρώ πως τον βοήθησε να δει και να βελτιώσει περισσότερα πράγματα σε εμάς».

Ο Άρης έχει ένα γεμάτο ρόστερ αυτή την στιγμή, κάτι που φυσικά αυξάνει και τον ανταγωνισμό μεταξύ σας.

«Είναι καλό για μια ομάδα να έχει ανταγωνισμό. Είναι σημαντικό πως όλοι οι παίκτες που ήρθαν είτε το καλοκαίρι είτε τώρα, θέλουν να αγωνίζονται . Υπάρχει ανταγωνισμός για κάθε θέση, σε κάθε προπόνηση έχεις το δικό σου κίνητρο προκειμένου να παίζεις βασικό για το επόμενο παιχνίδι».

Που πιστεύεις ότι «κουμπώνεις» καλύτερα αγωνιστικά;

«Γενικώς έπαιζα ως εξάρι, ακόμη και στο 4-3-3 προτιμώ το 6. Ωστόσο όταν παίζουμε στο 4-3-2-1 είναι διαφορετικά τα πράγματα, πρέπει να βρίσκεις την αρμονία. Μου αρέσει πάρα πολύ όταν παίζω με τον Σάσα και τον Κάτσε. Όλοι οι παίκτες του Άρη έχουν τρομερή ποιότητα».

Είχες αναφέρει πως ένας από τους λόγους που ήρθες στον Άρη, ήταν ο κόσμος του…

«Φυσικά, νομίζω πως κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να πηγαίνει σε μια ομάδα με κόσμο και με ωραία ατμόσφαιρα όπως συμβαίνει στον Άρη. Ακόμη φυσικά περιμένω να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στο ποδόσφαιρο από το να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ανυπομονούμε για την στιγμή που θα συμβεί αυτό και στον Άρη».

Θα θέλαμε να μας συστήσεις τον εαυτό σου…

«Έχω μια οικογένεια και μια μικρή κόρη που της αφιερώνω πάρα πολύ χρόνο. Μετά από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, θέλω να αφιερώνω χρόνο εδώ. Το ποδόσφαιρο με γεμίζει φυσικά και είναι κάτι που με οδηγεί οπότε νιώθω πολύ ευγνώμων που μπορώ να επιστρέφω μετά στο σπίτι μου και να περνώ σημαντικό χρόνο με την οικογένεια μου».

Φοράς την φανέλα με το νούμερο έξι, φανέλα αρκετά «βαριά» καθώς την φορούσαν οι Ντίνος Κούης και Νίκος Γκάλης. Νιώθεις αυτή την ενέργεια;

«Σίγουρα, αν και το έξι είναι ο αγαπημένος μου αριθμός. Όμως γενικώς μου όταν βλέπω αυτά τα ονόματα πίσω από μια φανέλα, όταν γνωρίζω την ιστορία ενός συλλόγου και φυσικά αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Άρη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ