Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ασταμάτητος… Πρωταθληματ-Άρης

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ασταμάτητος… Πρωταθληματ-Άρης

Ο απίθανος Αρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα. Παρά τα μεγάλα προβλήματα λόγω κορωνοϊού, νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης, έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή, με μαγικό Ματέο Γκαρσία.

Ο φετινός Αρης δεν είναι μια ομάδα που έχεις συνηθίσει. Είναι μια ομάδα που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση των αντιπάλων της. Μια ομάδα που δεν χάνει ούτε από τον… κορωνοϊό. Παρά τα μεγάλα προβλήματα, νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης, έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή και προελαύνει. Με τον Ματέο Γκαρσία να εξελίσσεται σε ηγετική μορφή και να οργιάζει στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης δεν καταλαβαίνει ούτε από προβλήματα, ούτε από απουσίες, ούτε από έλλειψη ρυθμού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης και παρέμεινε πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Με ηγέτη τον Ματέο Γκαρσία και τον τερματοφύλακα Σιαμπάνη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο του, ο Άρης δεν επέτρεψε στον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς να γιορτάσει τα 47α γενέθλια του. Το παιχνίδι κρίθηκε με το αυτογκόλ του Πασαλίδη στο 56ο λεπτό, όμως ο Άρης έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα.

Ντεμπούτο για δύο

Ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα απουσιών, εξαιτίας τιμωριών, τραυματισμών και … κορονωϊου. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη έκαναν οι Σιαμπάνης και Μπεναλουάν, ενώ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ήταν και οι Μανσίνι και Μάνος. Σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε και ο Μίλαν Ράσταβατς, με τον Μπαράλες στη κορυφή της επίθεσης. Σε σχέση με τον αγώνα με τον ΟΦΗ η ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης είχε δύο αλλαγές, με τους Μουνάφο και Ρίτζις να παίρνουν τη θέση των Σίτο και Μπόρχα Φερνάντεθ.

Πίεση και δύο ευκαιρίες

Οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και άσκησαν πίεση στους μέσους των φιλοξενούμενων, αναγκάζοντας τους σε αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, στο 14′ , ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Μάνο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, άργησε να σουτάρει. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μανσίνι σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε την μπάλα.

Σωτήρια επέμβαση του Σιαμπάνη

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 25ο λεπτό , όταν μετά από φάουλ του Μουνάφο από δεξιά, ο Πασαλίδης με κεφαλιά απείλησε την εστία του Άρη, όμως ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στη συνέχεια οι παίκτες των φιλοξενούμενων κατάφεραν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και για το επόμενο πεντάλεπτο άσκησε πίεση στην εστία του Άρη. Στο 35′ ήταν η σειρά του Άρη να φτάσει κοντά σε ένα γκολ, όταν και ο Μάνος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Καταιγιστικό ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι πήραν και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον έλεγχο του αγώνα. Ο Άκης Μάντζιος ζητούσε από τους Γκαρσία, Μανσίνι και Γκάμα να κινούνται χωρίς τη μπάλα. Ο Άρης ήταν καλύτερος και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Στο 54′ ο Γκάμα σούταρε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Αυτογκόλ από τον Πασαλίδη

Ο Πορτογάλος,όμως , πήρε το αίμα του πίσω δυο λεπτά αργότερα. Μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή και γύρισε τη μπάλα και ο Πασαλίδης στη προσπάθεια του να διώξει με προβολή, έστειλε την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 57ο λεπτό, ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Ματέο Γκαρσία βρήκε με κάθετη πάσα τον Μανσίνι μέσα στη μεγάλη περιοχή και αριστερά, αυτός γύρισε τη μπάλα και πριν ο Μάνος τη στείλει στα δίχτυα, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σωτήρια.

Το ντεμπούτο του Σίλβα

Ο Μάντζιος θα περάσει στο παιχνίδι και τον Σίλβα και στο 67 ο Πορτογάλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκαρσία, ο Σίλβα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός και έδωσε γρήγορο ρυθμο στο παιχνίδι. Ο Μίλαν Ράσταβατς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με την είσοδο του Σίτο, ενώ πέρασε στον αγώνα και τον Ιγκλέσιας. Ο Άκης Μάντζιος απάντησε με την είσοδο του Κάτσε ως τρίτο χαφ.

Στο 84ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μάνο να σουτάρει από θέση τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σιαμπάνης πραγματοποίησε σωτηρία επέμβαση σε κεφαλιά του Μπαράλες,. χαρίζοντας στην ομάδα του μια σημαντική νίκη.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Σιαμπάνης. Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς, Τζέγκο, Ματίγια (85′ Λόπεθ), Μαντσίνι (62′ Σίλβα), Γκάμα (77΄Κάτσε), Γκαρσία, Μάνος.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης (90′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (72′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (61’Γκόμεθ), Τίλικα (72′ Σίτο), Ρίτζις(61′ Ορόσκο), Μπαράλες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ