Παναθηναϊκός : Οι κρυμμένοι… άσοι του Μπόλονι

Παναθηναϊκός : Οι κρυμμένοι… άσοι του Μπόλονι

Οι Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Χουανκάρ και Μολό θα έχουν τη δική τους ευκαιρία στο αιώνιο ντέρμπι.

Σημαντική η τακτική, καθοριστική η τύχη, αλλά τα μεγάλα παιχνίδια τα κρίνουν οι ποδοσφαιριστές. Το ίδιο θα ισχύσει για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό τον τομέα ο Παναθηναϊκός δείχνει να υστερεί μέχρι τώρα. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος ως ηγέτης και αυτό έχει στοιχίσει.

Ο Λάζλο Μπόλονι αναμένει τις επιστροφές, αλλά και τη δουλειά στη διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί πιστεύει βάσιμα ότι η ομάδα του θα βελτιωθεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά αισιοδοξεί στο «Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός θα βρει πρωταγωνιστές που δεν είχε έως τώρα στο πρωτάθλημα. Όχι μόνο τους συνήθεις υπόπτους Κουρμπέλη, Καρλίτος, Σένκεφελντ ή τον Μαουρίσιο ο οποίος ήρθε πριν λίγο καιρό. Αλλά και ποδοσφαιριστές οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά μέχρι στιγμής…

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων του Ντάνι Πογιάτος το καλοκαίρι για τον νέο Παναθηναϊκό βασίστηκε στον Λούκας Βιγιαφάνιες. Εις μάτην, όμως, αφού ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν συμμετείχε στην προετοιμασία. Ο Ισπανός αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία, αλλά ο αντικαταστάτης του εξακολουθεί να ποντάρει στον Βιγιαφάνιες για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού.

Αρχής γενομένης από το αιώνιο ντέρμπι στο Φάληρο, στο οποίο ο «Βίγια» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αρχίσει στην ενδεκάδα. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έδειξε στο φιλικό με τον Απόλλωνα ότι ανακτά τη φόρμα τουκαι ο Λάζλο Μπόλονι σκέφτεται να του δώσει τη… μπαγκέτα του επιτελικού χαφ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Ο Παναθηναϊκός άρχισε άσχημα τη σεζόν, αλλά ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σε ατομικό επίπεδο πηγαίνει πολύ καλύτερα. Ο 23χρονος εξτρέμ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο εναντίον της Κύπρου και η ψυχολογία του έχει… απογειωθεί! Παρότι είναι δύσκολο να παίξει και στα δύο επίσημα παιχνίδια της Ελλάδας, ο Χατζηγιοβάνης ήθελε να βρει θέση στις επιλογές του Τζον Φαν Σιπ και πιστεύει ότι σταδιακά θα κερδίσει χρόνο.

Την αυτοπεποίθηση του Χατζηγιοβάνη θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Λάζλο Μπόλονι εν όψει του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Είναι γεγονός ότι μία μεγάλη εμφάνιση εναντίον του Ολυμπιακού θα ανέβαζε και άλλο τις μετοχές του Χατζηγιοβάνη και ο Ρουμάνος πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό μπορεί να συμβεί στο «Καραϊσκάκης».

ΧΟΥΝΚΑΡ

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης προσπάθησε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αριστερής πλευράς, αλλά έτυχε στο κακό διάστημα του Παναθηναϊκού και χρειάζεται δουλειά σε ατομικό επίπεδο. Ο Λάζλο Μπόλονι έχει ανάγκη από έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή στο αιώνιο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» και ο Χουανκάρ επιστρέφει στην κατάλληλη στιγμή. Η ποιότητα και οι παραστάσεις που διαθέτει δεν αμφισβητούνται.

Το μόνο ερωτηματικό στην απόκτηση του αφορούσε την ευπάθεια στους τραυματισμού του Ισπανού και όχι την αξία του. Ο Χουανκάρ γυμνάστηκε ατομικά σε εντατικούς ρυθμούς ώστε να είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό και ο Μπόλονι έχει μιλήσει πολύ με τον 30χρονο αμυντικό, για να του εξηγήσει τι ζητάει από αυτόν και πως θα διαχειριστεί την πίεση που θα δειχτεί στο Φάληρο.

ΓΙΟΑΝ ΜΟΛΟ

Ο Γάλλος εξτρέμ εξελίσσεται στον άσο στο μανίκι του Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος προπονητής τον επιστράτευσε από την εφεδρεία, επειδή ποντάρει στην ποδοσφαιρική τρέλα του, εκτός από τις ικανότητες του. Σε ένα ματς που θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό και από την προσωπικότητα των παικτών, ο Γιοάν Μολό είναι ένας από τους πιο ισχυρούς χαρακτήρες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο Μπόλονι τον γνωρίζει από τη Γαλλία, για την ώρα έχει βρει το… κουμπί του και τον έχει πείσει να παίξει δεξιός μπακ και ο Μολό είναι ένας ο οποίος θα μπορούσε να έρθει από τον πάγκο στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και να φέρει τα πάνω-κάτω στον αγωνιστικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ