Μάσιμο Καρέρα : Οι εξετάσεις της Τρίπολης που θα κρίνουν το… διαγώνισμα παραμονής

Μάσιμο Καρέρα : Οι εξετάσεις της Τρίπολης που θα κρίνουν το… διαγώνισμα παραμονής

Αν η ΑΕΚ χάσει απόψε στην Τρίπολη; Ο Μάσιμο Καρέρα θα είναι και αύριο προπονητής της. Αλλά σε ένα σπριντ που πρέπει να προλάβει να τερματίσει...

Δεν χρειάστηκε να τελειώσει το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ζόρια για να διαπιστώσουμε τη σκληρή κριτική προς το πρόσωπο του Μάσιμο Καρέρα για τις επιλογές του. Εκεί θα έπεφτε το… ανάθεμα, κάτι που φάνηκε πριν καν γίνει η σέντρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στους Ουκρανούς. Μετά το ματς κορυφώθηκε. Τα δημοσιεύματα έδειχναν ως κύριο υπεύθυνος της βαριάς ήττας και της εμφάνισης τον Ιταλό.

Η επιλογή του να ξεκινήσει με ένα φουλ αμυντικογενές σύστημα ήταν κυρίως αυτό που του χρέωναν. Αλλά και το γεγονός πως εμφάνισε μια ομάδα φοβική, δίχως ιδιαίτερη πίστη στις δυνατότητές της. Και ολα αυτά; Απέναντι σε μια ομάδα αδύναμη και σε ένα ματς που για την ΑΕΚ ήταν ευρωπαϊκός… τελικός. Γνώριζε εκ των προτέρων η Ένωση πως αν χάσει… χάνεται. Αλλά δεν έκανε τίποτα σωστά.

Όλο αυτό το κλίμα που διαμορφώθηκε βάζει τον Καρέρα σε μια πίεση που δεν είχε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν του στην Ελλάδα. Και σήμερα στην Τρίπολη τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω του. Και τα βλέμματα, κυρίως της διοίκησης. Υπάρχουν πηγές που λένε πως απόψε ο Ιταλός παίζει το μέλλον του. Πως αν χάσει θα αρχίσει να μετράει η αντίστροφη μέτρηση. Και στην επόμενη… στραβή, θα φύγει.

Αν θα φύγει απόψε; Δύσκολο έως απίθανο, ακόμα και αν η ΑΕΚ δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη στην Τρίπολη. Ναι μεν η πίεση προς το πρόσωπό του θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αλλά ο καθηγητής δεν του έχει βγάλει ακόμα μια λευκή κόλλα χαρτί για να του ζητήσει διαγώνισμα. Αυτό θα έρθει το επόμενο διάστημα, εάν και εφόσον ο Καρέρα δεν αλλάξει τη λογική του και η ΑΕΚ δεν επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Τούτη τη στιγμή, όμως, όταν οι διοικούντες βάζουν στη ζυγαριά τον Ιταλό, εκείνη γέρνει – έστω και ελαφρώς – υπέρ του. Κυρίως γιατί η ΑΕΚ είναι μέσα στον στόχο του πρωταθλήματος, αλλά και γιατί μπήκε στους ομίλους του Europa League αφήνοντας έξω ομάδα της Bundesliga.

Εκείνη η ευρωπαϊκή βραδιά με τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ είναι το στήριγμα του Ιταλού. Εκείνο το βράδυ ισοσκελίζει τα δύσκολα βράδια όπως αυτό της περασμένης Πέμπτης με τη Ζόρια. Ο Καρέρα μπαίνει σε περίοδο εξετάσεων από σήμερα στην Τρίπολη. Αν θα φτάσει στο τελικό διαγώνισμα, θα το δείξουν τα αμέσως επόμενα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ