Πάμπλο Γκαρσία : Προπονητής επικοινωνίας, συμβόλαιο εντυπώσεων

Πάμπλο Γκαρσία : Προπονητής επικοινωνίας, συμβόλαιο εντυπώσεων

Ο Πάμπλο Γκαρσία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τον ΠΑΟΚ και γίνεται ο ένατος -μη υπηρεσιακός- προπονητής της εποχής Σαββίδη. Οι λόγοι της εμπιστοσύνης στον Ουρουγουανό.

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, έγινε τελικά πράξη το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Πάμπλο Γκαρσία επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2023 με τον Ιβάν Σαββίδη να δείχνει την εμπιστοσύνη του στον Ουρουγουανό με τον πιο  τρόπο. Πλέον τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Γκαρσία που καλείται να κρατήσει την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού, όπως έχει μάθει τα τελευταία χρόνια, τα φέρει τίτλους αλλά και να καταφέρει να επιτύχει το μεγάλο στόχο της εισόδου στους ομίλους του Champions League.

Εκεί είναι ο πήχης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και για να επέλεξαν τον 43χρονο τεχνικό, θα είναι πεπεισμένοι ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πετύχει αυτά που δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του Αμπέλ Φερέιρα. Παρά την ομολογουμένως σημαντική κληρονομιά που του άφησε ο κορυφαίος -βάσει τίτλων- προπονητής στην ιστορία της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι τρεις βασικοί λόγοι

Τι οδήγησε όμως τους ανθρώπους του Δικεφάλου να εμπιστευθούν τον Γκαρσία που μέχρι πρότινος δεν διέθετε ούτε το δίπλωμα UEFA A και να μην βγουν στην αγορά για έναν πιο έμπειρο και μπαρουτοκαπνισμένο τεχνικό; Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτή είναι η πρώτη δουλειά του Γκαρσία αφού οι προηγούμενες ήταν στις ακαδημίες.

Αρχικά λοιπόν, σημαντικό ρόλο έπαιξε πως ο Ουρουγουανός και το τιμ του δεν θα στοιχίσουν όσο ένας ξένος με καλό όνομα που πιθανότατα θα έφερνε και πολλούς συνεργάτες μαζί του. Τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες λόγω FFP δεν επιτρέπουν «τρέλες» αλά Αμπέλ με πληρωμές ρήτρας για προπονητή και παχυλά συμβόλαια.

Δεύτερος και πολύ σημαντικός λόγος, είναι η δουλειά που είχε επιδείξει στην Κ19. Κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, τα δύο μάλιστα αήττητος και με την ανάδειξη πολλών παιδιών που ήδη ήταν στην πρώτη ομάδα και γνωρίζει εκείνος από πρώτο χέρι. Πλέον έχει τη δυνατότητα να δουλέψει μαζί τους σε επίπεδο πρώτης ομάδας, με τον ΠΑΟΚ εξάλλου να έχει κάνει στροφή στα παιδιά των ακαδημιών του, να τους εξελίξει ακόμη περισσότερο κάτι που θα αποφέρει τεράστια οφέλη τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά στον σύλλογο μελλοντικά.

Ο τρίτος και πιο σημαντικός όμως είναι πως ο Πάμπλο Γκαρσία ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου. Λατρεύεται από τους οπαδούς και όλους γενικά εντός της ομάδας, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ και είναι πολύ εύκολο για εκείνον να τους συσπειρώσει, κάτι που πέτυχε με το καλημέρα. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει ο Φερέιρα και είναι επίσης ένας λόγος για την επιλογή Γκαρσία.

Μόλις χθες άλλωστε έπιασε… δουλειά με τις θεωρίες συνομωσίας περί φιλικών άλλων ομάδων την ώρα που η δική του δεν σταματά να δίνει… τελικούς. Κι ακόμη δεν έκλεισε μήνα καλά καλά. Δεν θα χρειαστεί και ιδιαίτερη προσπάθεια από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ ώστε να περάσει μέσω του Γκαρσία αυτά που θέλει προς τα έξω. Το κάνει πολύ καλά και μόνος του, λόγω του χαρακτήρα και της… επαναστατικής του φύσης που κέρδισε από την πρώτη στιγμή τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Να μην γίνει… Στανόγεβιτς και η περίπτωση Λουτσέσκου 

Αν ο Γκαρσία καταφέρει και εξαντλήσει την τριετία, για την ακρίβεια κάτι παραπάνω από 2,5 χρόνια, θα γίνει ο μακροβιότερος προπονητής της ομάδας από το 2012, όταν δηλαδή και ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Σενάριο πολύ μακρινό αυτή τη στιγμή αφού στην Ελλάδα πολλά αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη και εκεί που κάποιος φαντάζει καβάλα στ’ άλογο, μπορεί να βρεθεί με τα… παπούτσια στο χέρι.

Εξαντλώντας πάντως το συμβόλαιό που του πρόσφερε ο Σαββίδης και το οποίο δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε διάρκεια κανείς επί εποχής του ομογενή επιχειρηματία, θα έχει ξεπεράσει τον Λουτσέσκου που έμεινε στον ΠΑΟΚ για σχεδόν δύο χρόνια (10/8/2017 – 28/6/2019) και είναι μέχρι στιγμής αυτός που άντεξε περισσότερο, στην ηλεκτρική καρέκλα της Τούμπας, αυτή την οκταετία.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό του Ρουμάνου, για το πως αλλάζουν τα πράγματα άλλωστε δεν υπάρχει. Πήρε ένα νταμπλ κι ένα Κύπελλο, έστησε ολόκληρη επικοινωνιακή πολιτική για τον ΠΑΟΚ που τον… κυνηγάνε όλοι την οποία ουσιαστικά συντηρούσε μόνος του, τα έσπασε όμως με τον Γιώργο Σαββίδη και αποφάσισε να φύγει για άλλες πολιτείες.

Η οκταετία Σαββίδη ξεκίνησε με τον Γιώργο Δώνη (2/6/2012 – 29/4/2013) στο τιμόνι, ακολούθησε ο Χουμπ Στέφενς (25/6/2013 – 2/3/2014), ο Άγγελος Αναστασιάδης (11/6/2014 – 16/3/2015), ο Ιγκόρ Τούντορ (1/7/2015 – 9/3/2016), ο Βλάνταν Ίβιτς (9/3/2016 – 9/6/17), ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς που έφυγε σε χρόνο ρεκόρ (16/6/2017 – 10/8/2017), ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο πανάκριβος Αμπέλ Φερέιρα για τον οποίο οι «ασπρόμαυροι» πλήρωσαν δύο εκατομμύρια ευρώ ρήτρα στην Μπράγκα από τη 1/7/2019 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για την Παλμέιρας.

Ενδιάμεσα βέβαια σε όλα αυτά υπήρχαν και τρεις θητείες του Γιώργου Γεωργιάδη που έκατσε στον πάγκο ως υπηρεσιακός, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος προπονητής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ