Όταν ο Ντρεοσί έστελνε τον Εμβιλά στην Άρσεναλ

Όταν ο Ντρεοσί έστελνε τον Εμβιλά στην Άρσεναλ

Πιερ Ντρεοσί και Γιαν Εμβιλά είναι αιώνιοι αντίπαλοι στην Ελλάδα, αλλά είχαν συνεργαστεί στη Ρεν. Με τον γενικό διευθυντή του Παναθηναϊκού να λέει τα καλύτερα για τον αμυντικό χαφ του Ολυμπιακού.

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι ο ένας ο οποίος γνωρίζει καλά τον Πιερ Ντρεοσί, πριν την έλευση του στην Ελλάδα. Οι δύο τους είχαν δουλέψει μαζί στη Γαλλία και ο Μπόλονι ήταν αυτός ο οποίος εισηγήθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο την πρόσληψη του στον Παναθηναϊκό.

Όμως, δεν είναι ο μόνος. Ο άλλος είναι ένας… αιώνιος αντίπαλος: ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού συνεργάστηκε με τον γενικό διευθυντή του Παναθηναϊκού στη Ρεν και είχαν αναπτύξει στενή σχέση.

Στη Ρεν υπό τη διεύθυνση του Ντρεοσί, ο Εμβιλά έφτιαξε το όνομα του, παίζοντας 150 παιχνίδια, σκόραρε 4 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ. Τότε ο Εμβιλά είχε αποκτήσει τόση φήμη, ώστε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την αγορά του.

Τον Ιανουάριο του 2013, λίγο πριν τη μεταγραφή του στην Κρασνοντάρ, η Άρσεναλ είχε προσεγγίσει τη Ρεν για τον Εμβιλά. Πρακτικά, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε μιλήσει με τον Πιερ Ντρεοσί για τον Εμβιλά.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Πιερ Ντρεοσί είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Radio Monte Carlo και είχε ερωτηθεί για την πρόταση της Άρσεναλ για τον Εμβιλά. «Ίσως θα έπρεπε να καλέσετε τον Βενγκέρ για περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά είναι αλήθεια ότι η Άρσεναλ θέλει τον Εμβιλά. Ψάχνει έναν αμυντικό χαφ και ο Εμβιλά μπορεί πολύ άνετα να είναι αυτός. Έχει τις ικανότητες να κάνει καριέρα στην Άρσεναλ, δεν υστερεί κάπου σε σχέση με τους άλλου» είχε επισημάνει ο Ντρεοσί.

Ποιοι έπαιζαν τότε στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ; Ας ρίξουμε μία ματιά: Ματιέ Φλαμινί, Τόμας Ροσίτσκι, Μίκαελ Αρτέτα, Άμπου Ντιαμπί, Κιμ Κάλστρομ Φράνσις Κοκελίν, Εμανουέλ Φριπόνγκ, Τζακ Γουίλσιρ… Μάλλον πίστευε πολύ στον Εμβιλά ο Ντρεοσί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ