Αυτά καλείται να αλλάξει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Αυτά καλείται να αλλάξει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζεται για την τέταρτη θητεία του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό να έχει να ανέβει έναν... Γολγοθά.

Οι εξελίξεις στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι καταιγιστικές το τελευταίο διάστημα. Οι γιορτές μόνο ήρεμες δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν για την ΑΕΚ, που προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις. Ο Ίλια Ίβιτς πέρασε πόρτα της εξόδου των Σπατών, με τον Παναγιώτη Κονέ να αναλαμβάνει τη θέση του.

Στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει για να διαδεχθεί τον Μάσιμο Καρέρα που αποτελεί παρελθόν μετά από 50 ματς. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ετοιμάζεται για την τέταρτη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Χιμένεθ να έχει μείνει στην ιστορία για το πρωτάθλημα του 2018. Ο 56χρονος κόουτς είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεγάλη επιτυχία του Δικεφάλου.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο ο δρόμος, μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι. Τα αγκάθια είναι πολλά και τα εμπόδια επικίνδυνα. Ο Μανολο έχει μπροστά του μια ανηφόρα. Εναν Γολγοθά. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και στο -8 από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 56χρονος προπονητής καλείται να αλλάξει πολλά για να επαναφέρει σε ήρεμα νερά το καράβι που λέγεται ΑΕΚ. Δύσκολη αποστολή. Αλλά ο Ανδαλουσιανός έχει δείξει πως είναι γεννημένος για αυτές τις καταστάσεις.

Ο Χιμένεθ τρελός, ο Γκαρσία μάγκας; - to10.gr

Φάκελος αποδυτήρια

Είναι το πρώτο πράγμα που καλείται να αλλάξει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Το Α και το Ω σε μια ομάδα. Τα αποδυτήρια. Με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια μύριζαν… μπαρούτι το τελευταίο διάστημα. Ο Ιταλός τεχνικός δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τους παίκτες του και έδειχνε πως είχε χάσει το συγκεκριμένο και σημαντικό κομμάτι. Πρωτοκλασάτα ονόματα έδειχναν με διάφορους τρόπους τη δυσαρέσκεια τους και φαινόταν από χιλιόμετρα πως το ποτάμι δεν έχει γυρισμό.

Τώρα, ο Χιμένεθ καλείται να συσπειρώσει και πάλι την ομάδα. Να την κάνει μια γροθιά και τα αποδυτήρια να γίνουν και πάλι… οικογενειακά. Το έχει ξανά κάνει ο Ανδαλουσιανός. Ξέρει τα… κουμπιά του καθενός ενώ είναι δεδομένη και η εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπο του από όλους. Τους σέβεται και τον σέβονται. Τους αγαπά και τον αγαπούν. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα φροντίσει ο Χιμένεθ θα είναι τα αποδυτήρια. Και φυσικά, ο 56χρονος κόουτς θα κανει τα πάντα για να ανυψώσει την πεσμένη ψυχολογία των κιτρινόμαυρων. Ο Ανδαλουσιανός είναι μάστερ σε αυτό το κομμάτι.

ΛΙΒΑΓΙΑ

Η άκρως προβληματική άμυνα

Στα τελευταία 8 ματς η ΑΕΚ εχει δεχθεί 18 γκολ! Το τελευταίο διάστημα η άμυνα της Ένωσης είναι για… κλάματα με τους αντιπάλους να κάνουν ότι θέλουν μπροστά από την εστία του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Αν ένας άνθρωπος γνωρίζει καλά το τι εστί καλή αμυντική λειτουργία, αυτός είναι σίγουρα ο Μανόλο Χιμένεθ. Τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κιτρινόμαυρη εστία είχε παραβιαστεί μόλις 12 φορές. Ο Χιμένεθ ξέρει ότι για να πετύχει μια ομάδα, θα πρέπει να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στα μετόπισθεν. Δυο στοιχεία που λείπουν από την εφετινή ΑΕΚ. Ο Ανδαλουσιανός δεν έχει κάποιο μαγικό… ραβδάκι, ωστόσο είναι δεδομένο πως θα ρίξει όλο το βάρος στη βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς των «κιτρινόμαυρων».

Ο 56χρονος τεχνικός προσπαθεί πάντα να παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες του και τις περισσότερες φορές το καταφέρνει. Για παράδειγμα, ο Μιχάλης Μπακάκης που την εφετινή σεζόν βρίσκεται σε κάκιστο φεγγάρι, έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη του χρονιά με τον Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου.

Ο Ανδαλουσιανός κόουτς θα κάνει τα πάντα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, οπότε είναι δεδομένο πως θα πέσει με τα… μούτρα στη βελτίωση της αμυντικής εικόνας και συμπεριφοράς της ομάδας.

Κεφάλαιο Μάρκο Λιβάγια

Ένα ακόμη πονοκέφαλο για τον Χιμένεθ αποτελεί το θέμα με τον Μάρκο Λιβάγια και το σήριαλ με το συμβόλαιό του. Ένα σήριαλ που κρατάει ήδη αρκετούς μήνες και είτε έτσι είτε αλλιώς θα πρέπει να τελειώσει άμεσα ώστε να ξέρει και η ΑΕΚ πώς θα κινηθεί, ανάλογα με την τελική απάντηση του Κροάτη στην πρότασή της.

Ο Λιβάγια στην ΑΕΚ ήρθε επί Χιμένεθ το καλοκαίρι του 2018, μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα και είναι δεδομένο πως ο Μανόλο θα παίξει το ρόλο του στην υπόθεση. Είναι αυτονόητο πως η άποψή του για τον 27χρονο επιθετικό είναι πολύ καλή όπως η εκτίμηση και του παίκτη προς το πρόσωπό του Ανδαλουσιανού οπότε δεν αποκλείεται ο Χιμένεθ να αποδειχθεί καταλύτης για την παραμονή του Λιβάγια.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή. Βρίσκει (ξανά) μια ΑΕΚ με κάκιστη νοοτροπία και χαμένη αγωνιστική ταυτότητα. Και είναι δεδομένο, πως καλείται να αλλάξει πολλά για να πετύχει στην τέταρτη θητεία του. Ο Ανδαλουσιανός έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών και φαίνεται αποφασισμένος να μεταμορφώσει την… αλλοιωμένη εικόνα της Ένωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ