Ο Γενάρης κρίνει τη… δεύτερη θέση

Ο Γενάρης κρίνει τη… δεύτερη θέση

Ο απαιτητικός Γενάρης υποτίθεται πως θα... φούντωνε την κουβέντα για το πρωτάθλημα. Η κουβέντα αναμένεται να φουντώσει. Αλλά θα αφορά τη δεύτερη θέση και τη... μάχη γι' αυτή. Δείτε το πρόγραμμα των πέντε πρώτων έως το τέλος του πρώτου μήνα του 2021.

Γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ο Γενάρης θα είναι ένας πολύ απαιτητικός μήνας. Οι πολλές αναβολές λόγω του κορωνοϊού, αλλά και λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, μετέτρεψαν τον πρώτο μήνα του 2021 σε… κούρσα 100 μέτρων για τις ομάδες. Με συνεχόμενα παιχνίδια και πολλές φορές με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή.

Στα μισά του Γενάρη, η κατάσταση στην κορυφή φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει. Την ξεκαθάρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει αποσπαστεί πολύ από τους ανταγωνιστές του. Στο συν εννιά από την ΑΕΚ και τον Άρη, στο συν 10 από τον ΠΑΟΚ. Και μέχρι το τέλος του απαιτητικού Γενάρη, ίσως να έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Στις επόμενες 15 μέρες υπάρχουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές, οι οποίες περιλαμβάνουν και πολλά ντέρμπι.

Κι αν ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει και έχει ξεφύγει, δεν συμβαίνει το ίδιο από κάτω. Οι αποστάσεις είναι μικρές και οι ισορροπίες πολύ λεπτές. ΑΕΚ και Άρης ισοβαθμούς στη δεύτερη θέση μετά τη χθεσινή νίκη της ομάδας του Χιμένεθ στο Βικελίδης. Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί στο -1. Και κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο… κόλπο. Ιδιαίτερα αν καταφέρει και πάρει νίκη την ερχόμενη Κυριακή στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι του στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Αν ηττηθεί εκεί, τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρει να το γυρίσει και να μπει στην τετράδα.

Μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον για την πρώτη θέση; Μονάχα στην περίπτωση που στο ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Ολυμπιακού. Και δώσει το δικαίωμα στον εαυτό του, αλλά και στην ΑΕΚ να μειώσουν την απόσταση απ’ αυτόν. Πλην του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έχει μέχρι το τέλος Γενάρη τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του και τα εκτός έδρας ματς με Ατρόμητο και Απόλλωνα. Δεν φεύγει καθόλου από το λεκανοπέδιο.

Πιο δύσκολο είναι το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν τώρα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και ακολουθούν δύο ντέρμπι, με ΑΕΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Άκρως απαιτητικό πρόγραμμα για τον δικέφαλο, την ώρα που η ΑΕΚ εκτός από την Τούμπα θα επισκεφτεί και εκείνη την Κρήτη και έχει εντός έδρας ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο.

Ο Άρης έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φιλοξενεί τη Λάρισα και θα ταξιδέψει σε Αθήνα (Απόλλων) και Κρήτη (ΟΦΗ), ενώ ο Παναθηναϊκός πλην του αγώνα στο Βικελίδης έχει ΟΦΗ και Λαμία στη Λεωφόρο και θα ταξιδέψει στον Βόλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πέντε πρώτων της βαθμολογίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου:

17η αγωνιστική

Άρης – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
ΑΕΚ – Ατρόμητος

18η αγωνιστική

Απόλλων – Άρης
Ατρόμητος – Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

19η αγωνιστική

Αρης – Λάρισα
Βόλος – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Λαμία
ΟΦΗ – ΑΕΚ
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός
Απόλλων – Ολυμπιακός
Αστέρας – Άρης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ