Ολυμπιακός: Απόλυτη υπεροχή των παικτών του επί των ανταγωνιστών

Ολυμπιακός: Απόλυτη υπεροχή των παικτών του επί των ανταγωνιστών

Η ποιοτική ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» αποτυπώνεται στην κατάταξη του ελβετικού παρατηρητηρίου CIES

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το νταμπλ τη σεζόν 2019-2020 και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του με εμφατικό τρόπο. Εκθρονίζοντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επικρατώντας της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, με μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία της Superleague. Φυσικά, για να συμβεί αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του ήταν κορυφαίοι στα δικά τους κομμάτια.

Στο πρωτάθλημα, αντίστοιχη τροπή παίρνει από νωρίς και η φετινή σεζόν. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ποιότητα και ταλέντο από τους ανταγωνιστές του.

Την υπεροπλία των «ερυθρολεύκων» επιβεβαιώνει και το ranking του Ελβετικού παρατηρητήριου ποδοσφαίρου CIES. Είναι ένας ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος καταγράφει τους καλύτερος σε κάθε πρωτάθλημα και παρουσιάζει την τελική κατάταξη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού υπερέχουν τόσο πολύ των αντιπάλων του, ώστε στην πρώτη δεκάδα συναντάμε 9 «ερυθρολεύκους», ενώ συνολικά 13 στην 20άδα.

Πρώτος είναι ο Μαντί Καμαρά και ακολουθούν οι Φορτούνης, Βαλμπουενά, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Ελ Αραμπί. Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ στη δεκάδα είναι ο Ίνγκασον στην όγδοη θέση.

Οι Μπουχαλάκης, Χολέμπας, Εμβιλά και Ραφίνια ακολουθούν και έπεται 13ος ο Γιαννούλης. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ ο οποίος παίρνει μεταγραφή στη Νόριτς, υστερεί τόσο από τον Χολέμπας, όσο και από τον Ραφίνια. Δύο ακόμα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στους κορυφαίους. Ο Ζοσέ Σα και ο Γιώργος Μασούρας.

Ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Πέτρος Μάνταλος στη 14η θέση, ενώ για τον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο αρχηγός του, Δημήτρης Κουρμπέλης στη 19η θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ