Απόλλων Σμύρνης-Αρης 0-1 : Με την αύρα του… Μήτρογλου

Απόλλων Σμύρνης-Αρης 0-1 : Με την αύρα του… Μήτρογλου

Την μέρα της ανεπίσημης ανακοίνωσης του Έλληνα επιθετικού, η ομάδα του Μάντζιου επέστρεψε στις νίκες και στα γκολ, επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας επί του Απόλλωνα Σμύρνης, με σκόρερ τον Ιωάννου.

Τρεις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς γκολ ήταν πολλές για μια πολύ ποιοτική μεσοεπιθετικα ομάδα όπως είναι ο Άρης. Την μέρα της ανεπίσημης ανακοίνωσης της απόκτησης του Κώστα Μήτρογλου, η ομάδα του Άκη Μάντζιου επέστρεψε στα γκολ και στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτή ήταν, μάλιστα, η εκατοστή νίκη του Άκη Μάντζιου στην μεγάλη κατηγορία, που ήρθε από το πρώτο γκολ του Νίκου Ιωάννου με την φανέλα του Άρη.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο, βρήκαν όμως απέναντι τους έναν εκπληκτικό Βερχούλστ , που κατέβασε τα ρολά. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας σε ένα μεγάλο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, χωρίς όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Σιαμπάνη, με εξαίρεση τη κεφαλιά του Ντάουντα στο 84′. Η σημερινή ήταν η έβδομη συνεχόμενη αναμέτρηση που ο Απόλλων Σμύρνης δεν κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδο του.

Έκπληξη με Σάκιτς

Ο Άκης Μάντζιος έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Έκπληξη αποτέλεσε η απόφαση του Έλληνα τεχνικού να αφήσει στον πάγκο τον Σάκιτς, με τους Σούντγκρεν και Ιωάννου να παίρνουν θέση στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Ο προπονητής του Άρη παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μανσίνι στη κορυφή της επίθεσης. Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σύστημα 4-4–1-1, με τον Κάλισιρ να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ντάουντα ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης.

Η έμπνευση του Γκάμα

Οι Γκάμα, Μπερτόλιο, Μανσίνι και Σίλβα, άλλαζαν συνεχώς θέσεςι, μετά από εντολή του Άκη Μάντζιου. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, εναλλάσσονταν συνεχώς στη κορυφή της επίθεσης. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11ο λεπτό , με μια έμπνευση του Μπρούνο Γκάμα, που πήγε να αιφνιδιάσει τον Βερχούλστ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από δύσκολη θέση, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης, μετά την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Άνοιξε λογαριασμό ο Ιωάννου

Ο Άρης εξαργύρωσε στο 18ο λεπτό την υπέροχη του στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας το σκορ με τον Ιωάννου να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα. Μετά από κόρνερ του Γκάμα από δεξιά, ο Μανσίνι έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπερτόλιο γύρισε τη μπάλα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά και ο Κύπριος αμυντικός με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Μάντζιου έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Γκάμα σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Βερχούλστ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Σαν να μην έφτανε το γκολ που δέχθηκαν για τους γηπεδούχους, ήρθε και ο τραυματισμός του Κάλισιρ, που στο 28ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Βιτλή να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ευκαιρίες και συγκινήσεις

Στο 30ο λεπτό ο Απόλλων Σμύρνης δημιούργησε και έχασε τη πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι, όταν μετά από πάσα του Ντάουντα ο Φερνάντεθ τετ α τετ με τον Σιαμπάνη δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Άρη. Στη συνέχεια της φάσης ο Άρης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Μανσίνι σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Βερχούλστ απέκρουσε και πάλι σωτήρια για την ομάδα του. Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν ο βασικός λόγος που ο Άρης δεν καθάρισε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς και στο 44′ νίκησε τον Σίλβα σε τετ α τετ.

Στο ίδιο μοτίβο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν διαφορετική απο αυτήν του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη να έχει την καθολική υπεροχή στα πρώτα λεπτά και τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη.

Εκατέρωθεν αλλαγές

Μετά τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού, ο Άκης Μάντζιος είδε οτι οι παίκτες του έχασαν κάποια μέτρα στο γήπεδο και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κάτσε στη θέση του Σίλβα. Ο Γιώργος Παράσχος με τη σειρά του θέλησε να δώσει μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στην ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μουνιέ και Κιτόκο. Άμεση ήταν η απάντηση του προπονητή του Άρη, με την είσοδο των Γκαρσία και Μάνου. Στο 84ο λεπτό ο Απόλλων θα φτάσει κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα του Τσιλούλη ο Ντάουντα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Άρης κατάφερε να κρατήσει εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Μπεντινέλι (69′ Μουνιέ), Φατιόν (69′ Κιτόκο), Κάλισιρ (38′ Βιτλής), Φερνάντεζ (84′ Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Ιωάννου (86′ Λόπεθ), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόλιο (73′ Γκαρσία), Γκάμα (73′ Μάνος), Σίλβα (63′ Κάτσε), Μανσίνι (86′ Σάκιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ