«Χρήστος Τζόλης : O Έλληνας Νεϊμάρ»

«Χρήστος Τζόλης : O Έλληνας Νεϊμάρ»

Αποθέωση από το transfermarkt για τον Χρήστο Τζόλη τον οποίο παρομοιάζει με τον Νεϊμάρ. «Θυμηθείτε αυτό το όνομα» είχε αναφέρει για εκείνον η UEFA. Το καλοκαίρι της ζωής του, έρχεται...

Το πιο «καυτό» όνομα στη μεταγραφική αγορά, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο πιθανότατα, είναι τούτη τη στιγμή, αυτό του Χρήστου Τζόλη. Το 19χρονο αστέρι του Δικεφάλου έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο απ’ όταν μας πρωτοσυστήθηκε να απλώσει τη φήμη του σε όλη την Ευρώπη και να αναγκάσει κορυφαίες ομάδες να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Τζόλης είχε προκαλέσει πάταγο με τα κατορθώματά του από τα τμήματα υποδομής ακόμη του ΠΑΟΚ οπότε ήδη το όνομά του βρισκόταν στη λίστα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού που διακρίνονται για την ικανότητά τους να ανιχνεύουν λαυράκια.

Το transfermarkt παραμιλάει για τον «Έλληνα Νεϊμάρ»

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη από to10.gr για τη «Wasserman», τη νέα μανατζερική στέγη του Τζόλη που το καλοκαίρι αναμένεται να στείλει τον παίκτη σε top club της Ευρώπης και στον ΠΑΟΚ μερικά εκατομμύρια ευρώ, στην κορυφαία πιθανότατα πώληση της ιστορίας του, το transfermark αποθεώνει σε αφιέρωμά του τον άσο των ασπρόμαυρων χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως Έλληνα Νεϊμάρ.

Η κορυφαία πλατφόρμα στέκεται στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για τον Τζόλη ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ντόρτμουντ και πολλές ακόμη αλλά και στο γεγονός πως η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες κατά 150%. Από τα τέσσερα εκατ. ευρώ στα δέκα που κοστολογείται αυτή τη στιγμή.

Κάτω μόνο από τον Καμαρά

Μάλιστα, όπως αναφέρει το transfermark, ο Τζόλης είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει να επιδείξει το ελληνικό πρωτάθλημα στη βιτρίνα του αφού σε αξία υπολείπεται μόνο από τον Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού ο οποίος εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ο Τζόλης βέβαια είναι μόλις 19 ετών ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε ότι από τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League είναι μακράν το κορυφαίο… προϊόν.

Από wonderkid… άντρας

Στη συνέχεια του αφιερώματος το transfermark στέκεται στη διαδρομή του Τζόλη μέχρι να φτάσει στο σήμερα. Από την ένταξή του στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ το 2010, προερχόμενος από τη Δόξα Πενταλόφου, μέχρι τη μετανάστευση μαζί με την οικογένειά του στη Γερμανία και την επιστροφή του στα τμήματα υποδομής του συλλόγου το 2018 όταν και ξεκίνησε η σταδιακή του εκτόξευση.

Με τα 29 γκολ σε 25 παιχνίδια της Κ17, με τα 19 γκολ σε 23 παιχνίδια της αήττητης και πρωταθλήτριας Κ19 υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή του στη μεγάλη ομάδα, Πάμπλο Γκαρσία. Όσον οξύμωρο κι αν φαίνεται, η πανδημία έκανε καλό στην καριέρα του Τζόλη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα. Η Κ19 σταμάτησε να αγωνίζεται και ο Αμπέλ Φερέιρα του έδωσε την ευκαιρία για την πρώτη ομάδα.

Ντεμπούτο στις 7 Ιουνίου και γκολ δύο εβδομάδες αργότερα κόντρα στον ΟΦΗ. Η ιστορία μόλις είχε ξεκινήσει. «Χρήστος Τζόλης, θυμηθείτε αυτό το όνομα» είχε γράψει στην επίσημη ιστοσελίδα του το Europa League. Είχαν προηγηθεί τρία γκολ σε τέσσερα ματς για τα προκριματικά του Champions League, τρία γκολ και δύο ασίστ σε πέντε ματς στους ομίλους του Europa League. Γκολ και με την Εθνική. Πώς να μην «τρελάνει» την Ευρώπη!

Το «χρυσό» παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τέλος, το transfermarkt στέκεται και στο γεγονός ότι το όνομά του βρέθηκε μέσα στους 40 υποψήφιους για Golden Boy 2020, δίπλα σε κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης όπως ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ, ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν, ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ και ο Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα.

Για τον Χρήστο Τζόλη ένα είναι το σίγουρο. Το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται να είναι το κορυφαίο της ζωής του, το καλοκαίρι που θα του στρώσει το κόκκινο χαλί για τα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Για εκείνα που πιθανότατα ούτε ο ίδιος σαν παιδί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα καταφέρει να φτάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ