Τα κέρδη του ΠΑΟ από την σχέση Αλαφούζου-Κλάτενμπεργκ

Τα κέρδη του ΠΑΟ από την σχέση Αλαφούζου-Κλάτενμπεργκ

Η συνάντηση του Αλαφούζου με τον Κλάτενμπεργκ την Παρασκευή δεν ήταν η πρώτη... Και έχει το υπόβαθρο της για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ την Παρασκευή (19/2), την οποία αποκάλυψε το «10». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συναντά κατ’ ιδίαν τον Άγγλο αρχιδιαιτητή και ούτε θα είναι η τελευταία. Άλλωστε, η σχέση τους είναι εξαιρετική και ο Αλαφούζος είναι ο μόνος παράγοντας του Big-4 που στήριξε δημοσίως τον Κλάτενμπεργκ όταν δεχόταν κριτική από πολλές πλευρές.

Ήταν 26 Ιανουαρίου, όταν ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωση του ήρε την εμπιστοσύνη του στον επικεφαλής της ΚΕΔ και ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Ιβάν Σαββίδη καλούσε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να συμπράξουν, για να «τελειώσουν» τον Κλάτενμπεργκ. Τότε, με εντολή Αλαφούζου, η διοίκηση του Τριφυλλιού «διέρρευσε» ότι στηρίζει πλήρως τον Κλάτενμπεργκ προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Μία επιλογή που οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους…

Τα ραντεβού και τα παράπονα

Ο Αλαφούζος γνωρίστηκε με τον Κλάτενμπεργκ το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ο Άγγλος ταξίδεψε στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ. Όμως, η πρώτη θεσμική συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020 και την γνωστοποίησε η ΕΠΟ με ανακοίνωση της.

Τον Οκτώβριο Κλάτενμπεργκ και Αλαφούζος τα είπαν ξανά. Στις 23/10, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής παρουσιάστηκε επίσημα στους Αλαφούζο, Μελισσανίδη και Μαρινάκη, παρουσία του διευθυντή του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς και άλλων υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Έκτοτε, δεν έχει μεσολαβήσει άλλη συνάντηση που να έχει ανακοινωθεί θεσμικά από την ΕΠΟ ή την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλαφούζος και ο Κλάτενμπεργκ επικοινωνούν τακτικά και έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά. Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Αλαφούζος είχε παράπονα από τη διαιτησία και τα εξέφρασε απ’ ευθείας στον επικεφαλής της ΚΕΔ.

Η αντιμετώπιση από τους ρέφερι και το VAR

Φυσικά, ο Αλαφούζος τα λέει συχνά με τον Κλάτενμπεργκ και τον στηρίζει όχι επειδή ευχαριστιέται την παρέα του… Αλλά διότι βλέπει την αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία και θεωρεί βάσιμα ότι εάν δεν ήταν ο Άγγλος και το VAR, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Για παράδειγμα στο διπλό του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη, δύο πέναλτι και ένα γκολ του Απόλλωνα ακυρώθηκαν, λόγω της χρήσης του VAR. Στην ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ένα γκολ δεν μέτρησε λόγω του VAR. Το αποκορύφωμα ήταν η διαιτησία έδρας του Σκωτσέζου Μάντεν και του VARίστα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που σφύριζαν ξεκάθαρα με στόχο να μην αδικήσουν τους «πράσινους». Οι φάσεις του Χασάν και του Σανκαρέ ήταν χαρακτηριστικές.

Αυτά βλέπει ο Αλαφούζος και στηρίζει τον Κλάτενμπεργκ στο 100%…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ