ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0: Θριάμβευσε στον… τελικό

ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0: Θριάμβευσε στον… τελικό

Ο ΠΑΟΚ «σκότωσε το θηρίο» της Λαμίας που κατέβασε τα... τρίτα στην Τούμπα. «Δικαίωση» για τον Πάμπλο και τους... τελικούς του ΠΑΟΚ.

Δια… πυρός και σιδήρου υπέταξε… ο ΠΑΟΚ τη… σκληροτράχηλη Λαμία, επικρατώντας 4-0 στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε… εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού έπρεπε να κάμψει την αντίσταση των… τρίτων, με τους οποίους παρατάχθηκε η αντίπαλος του.

Διότι ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε όλως τυχαίως να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον σε αυτό το ματς… Τόσο μεγάλο, που άφησε στην Φθιώτιδα 13 παίκτες και κατέφυγε στην… Κ19 του για να συμπληρώσει. Κυρίως, στη συντριπτική πλειονότητα τους όσοι έμειναν εκτός, μπορούσαν να παίξουν κανονικά στη Θεσσαλονίκη…

Ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι ο Μιχάλης Γρηγορίου «δικαίωσε» πλήρως και τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο οποίος δήλωσε ότι οι άλλοι παίζουν… φιλικά και ο ΠΑΟΚ μόνο τελικούς… Τελικούς με αντιπάλους όπως η Λαμία που κατεβαίνει χωρίς 13 παίκτες. Ή με τον ΟΦΗ που είχε έξω τη μισή ομάδα του ή σε πιο φιλικές έδρες, όπως με τον ΠΑΣ Γιάννινα που… μετακόμισε στο Περιστέρι αντί να υποδεχτεί τον Δικέφαλο στους Ζωσιμάδες…

Είναι προφανές ότι η αναμέτρηση της Τούμπας δεν υπόκειται σε κριτική… Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη τη νίκη και η Λαμία έπαιξε για να παίξει. Μοιραία, η κατάληξη του ματς ήταν αναμενόμενη και γνωστή σε όλους. Άλλο αν ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Ιβάν θα πιάσει δουλειά και θα προσπαθήσει να πείσει για το πως αναμορφώνει ο Πάμπλο τον ΠΑΟΚ και τον μετατρέπει σε μηχανή των γκολ…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE KAI ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το παιχνίδι

Οι προϋποθέσεις εξαρχής ήταν υπέρ του, αλλά ο ΠΑΟΚ έπαιξε από την αρχή με διάθεση να τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι. Πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το βρήκε στο 18′.

Μάλιστα, ο σκόρερ ήταν ο Μπάμπα Ραχμάν, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα με γκολ. Ο Τζόλης του έδωσε τη μπάλα στην περιοχή, αυτός γύρισε με περιστροφή και σούταρε, σκοράροντας το 1-0.

Το 1-0 είναι εύθραυστο και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να διευρύνει το προβάδισμα του.

Στο 48′ ο Ζίβκοβιτς πάσαρε κάθετα στον Τζόλη και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Κάτσικα πλάσαρε εύστοχα!

Τέσσερα λεπτά αργότερα (52′) ο Ροντρίγκο προωθήθηκε από δεξιά, πέρασε τον αντίπαλο του και πάσαρε παράλληλα τον Κρμέντσικο, ο οποίος εξ’ επαφής διαμόρφωσε το 3-0.

Η «καταιγίδα» συνεχίστηκε και στο 66′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε δίχτυα, με βολίδα που εκτόξευσε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.

Το «δεκάρι»: Ο Χρήστος Τζόλης έκανε ξανά τη διαφορά, δημιουργώντας το πρώτο γκολ και σκοράροντας το δεύτερο.

Που κρίθηκε: Είχε κριθεί πριν την έναρξη του ματς, με το ταξίδι της Λαμίας στη Θεσσαλονίκη χωρίς 13 παίκτες.

Στον πάγκο: Ίσως θα μπορούσαν να μείνουν μερικοί παίκτες της Λαμίας ακόμα, έτσι για τις ανάγκες της ξεκούρασης…

Γιατί κόουτς; Δεν έχει γιατί… Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την Κ19 στην Τούμπα γιατί έτσι…

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (73′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (74′ Νινουά), Ουάρντα (61′ Καγκάβα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (53′ Λάμπρου), Κρμέντσικ (61′ Σφιντέρτσκι)

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Κατσίκας, Τζέιμς (52′ Σαραμαντάς), Βύντρα, Βλάχος, Ασίγκμπα, Μπιάρνασον, Μπουλούλης (59′ Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης, Πίτι, Γκαζαριάν (75′ Χατζηστραβός), Μπα (46′ Βλαχομήτρος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ