Παναθηναϊκός : Που θα χτυπήσει και τι θα προσέξει ο Μπόλονι

Παναθηναϊκός : Που θα χτυπήσει και τι θα προσέξει ο Μπόλονι

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού «σκάναρε» την ΑΕΚ και έχει ετοιμάσει το σχέδιο του για το αθηναϊκό ντέρμπι.

Ένα παιχνίδι κρίνεται στον μεγαλύτερο βαθμό από τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, αναμφίβολα, εφόσον έχουν και σωστή τακτική προετοιμασία, έχουν ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους.

Ο Λάζλο Μπόλονι το ξέρει καλά μετά από δεκαετίες εμπειρίας στους πάγκους και θέλει να προετοιμάσει τον Παναθηναϊκό για να έχει το πάνω χέρι απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος προπονητής έχει ξεχωρίσει εφτά σημεία σε άμυνα και επίθεση, στα οποία δίνει μεγάλη προσοχή.

Η εκτίμηση του είναι πως εφόσον το Τριφύλλι ανταπεξέρθει σε αυτά, θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα για να πάρει τη νίκη. Εξυπακούεται πως οι παίκτες έχουν τον πρώτο λόγο, αφού αυτοί πρέπει να εφαρμόσουν τις οδηγίες του προπονητή. Αλλά χρειάζεται να έχουν τις σωστές οδηγίες…

Πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα

Οι αμυντικοί της ΑΕΚ είναι επιρρεπείς στο ατομικό λάθος και δεν αντιδρούν σωστά, όταν τελούν υπό πίεση. Ο Λάζλο Μπόλονι έχει διακρίνει αυτή την αδυναμία και θέλει να την εκμεταλλευτεί στο αθηναϊκό ντέρμπι, για αυτό ήθελε οπωσδήποτε να έχει στη διάθεση του τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο νεαρός στράικερ είναι ο πιο πιεστικός επιθετικός που διαθέτει ο Παναθηναϊκός και ο Μπόλονι του έχει ζητήσει να… σκάσει τους κιτρινόμαυρους στην άμυνα.

Στο σημάδι τον Σβάρνα

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν εμπιστεύεται τον Νταντσένκο και θα χρησιμοποιήσει στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Στράτο Σβάρνα. Ο οποίος δεν είναι δεξιός μπακ αλλά στόπερ και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της θέσης.

Για αυτό ο Μπόλονι σκέφτεται να αρχίσει ως αριστερό εξτρέμ τον Αϊτόρ, ο οποίος έχει τα προσόντα να χτυπήσει στα μειονεκτήματα του Σβάρνα. Ο Ισπανός έχει εντολή να πάει στο ένας με έναν και να πλαγιοκοπήσει.

Σουτ από μακρινές αποστάσεις

Οι δύο τερματοφύλακες της ΑΕΚ, Τσιντώντας και Αθανασιάδης, δεν διακρίνονται για τη σταθερότητα τους. Ο Μπόλονι το έχει εντοπίσει και ζητάει από τους παίκτες του να απειλήσουν την εστία της Ένωσης. Ούτως ώστε είτε να σκοράρουν με τα σουτ τους, είτε σε δεύτερο χρόνο από τα… ριμπάουντ που θα δώσουν οι ασταθείς αποκρούσεις. Βέβαια, το δεύτερο προϋποθέσει και γρήγορη αντίδραση από τους επιθετικούς του Τριφυλλιού, για να βγουν πρώτοι στη μπάλα.

Αξιοποίηση των στατικών φάσεων

Η ΑΕΚ δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή στον αέρα, αφού δεν έχει πολλά ψηλά κορμιά στην ενδεκάδα της. Ο Μπόλονι θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει γκολ από αυτό τον τομέα, αρκεί να έχει καλές εκτελέσεις.

Για αυτό έχει δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις, πρωτίστως με εκτελεστή τον Χουανκάρ, ώστε η μπάλα να μπαίνει με απειλητική τροχιά στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί έχει αποδειχτεί πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν τον τρόπο να απειλήσουν την εστία.

Ντουμπλάρισμα πάνω στον Λιβάι

Για τον Μπόλονι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Ρουμάνος προπονητής θεωρεί πως αν εξουδετερώσει τον ταχύτατο εξτρέμ, τότε οι κίνδυνοι για την εστία του Διούδη θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Ο Χουανκάρ είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει να αναχαιτίσει τον Λιβάι, αλλά είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια του εξτρέμ του, προκειμένου να αντεπεξέρθει πλήρως.

Η επιτήρηση του Ανσαριφάρντ

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα αρχίσει στην κορυφή της επίθεσης τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, έναν ικανό στράικερ που σκοράρει με λίγες επαφές με τη μπάλα. Ο Μπόλονι θα ήθελε τον Σένκεφελντ γιατί είναι ο πιο ικανός στην προσωπική μονομαχία, αλλά θα επιστήσει την προσοχή στους Βέλεθ και Πούγγουρα, προκειμένου να μην αφήσουν ελεύθερο τον Ιρανό.

Ο Καρίμ μπορεί να έχει εννιά ματς να σκοράρει, αλλά παραμένει ένας δεινός εκτελεστής.

Οι απ’ ευθείας εκτελέσεις

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει γκολ ή έχει βρει γκολ με ασίστ από τις απ’ ευθείας εκτελέσεις του Λιβάι Γκαρσία και του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σωκράτης Διούδης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για δύσκολες εκτελέσεις και να μην χαλαρώσει τη συγκέντρωση του.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κριθεί στο γκολ, είναι απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό να μην την πατήσει έτσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ