Πανηγυρική δικαίωση Μαρινάκη: «Επεσε» η ποινή-σκάνδαλο

Πανηγυρική δικαίωση Μαρινάκη: «Επεσε» η ποινή-σκάνδαλο

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ πέταξε στα σκουπίδια την απόφαση Μάρκου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δικαίωσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League είχα χαρακτηριστεί σκανδαλώδης από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οπως επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η απόφαση του αθλητικού δικαστή Μάρκου, για απαγόρευση παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο, για 5 μήνες, αποτέλεσε μια πρωτοφανή αστοχία από πλευράς του.

Η Εφεση του προέδρου του Ολυμπιακού και της ΠΑΕ, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς των Ερυθρόλευκων. Καθώς η ποινή, από 5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, μετατράπηκε σε δίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων.

Επί της ουσίας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που είναι γνωστό ότι… δεν αγαπάει κιόλας τον Ολυμπιακό, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού, αναφορικά με όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Αρη, αλλά και όσα έγραψε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα.

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μαρινάκης δεν μπήκε στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου, άρα η μία εκ των δύο ποινών που είχε επιβάλλει ο δικαστής Μάρκου, αυτομάτως κρίθηκε ανύπαρκτη. Καθώς αφορούσε σε δήθεν αδίκημα, που ποτέ δεν έλαβε χώρα. Επιπλέον, άλλαξε και η ουσία της ποινής. Με την Εφέσεων να επιτρέπει στον κ. Μαρινάκη να δίνει το παρών στο γήπεδο, όπως προφανώς και μπορεί, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά να μην μπορεί να παρίσταται στον χώρο που κινούνται ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Για ακόμη μία φορά, πάντως, η ποινή είναι μεγάλη. Καθώς οι δύο μήνες για εξύβριση αποτελεί εξάντληση της αυστηρότητας και των περιθωρίων που δίνει ο κανονισμός. Και όλα αυτά, ενώ μόλις μία εβδομάδα πριν, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τιμωρήθηκε με μόλις έναν μήνα, για απειλές στον διαιτητή Βάτσιο!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της  Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες). Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση. Κατά τα λοιπά , ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών  χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων  πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα)  στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες».

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τήρησε κανονικά ό,τι προέβλεπε η τιμωρία του στο παιχνίδι με τη Λαμία. Από τη στιγμή που η απόφαση του πρωτοβάθμιου απαγόρευε παρουσία του στο γήπεδο, δεν βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για μια απόφαση ακραία και άδικη.

Πλέον, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα μπορεί να παραβρίσκεται κανονικά στο γήπεδο, αλλά δεν έχει δικαίωμα να κατεβαίνει στα αποδυτήρια ή τον αγωνιστικό χώρο, όπως συνήθιζε να κάνει πριν από τα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ