Όλη η αλήθεια για το μπάσιμο της Cosmote TV στη Superleague

Όλη η αλήθεια για το μπάσιμο της Cosmote TV στη Superleague

To10.gr αναλύει τα δεδομένα γύρω από την αλλαγή στάσης της Cosmote TV και τις δύο παραμέτρους υπό τις οποίες θα ασχοληθεί με τη Superleague.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της λειτουργίας της η Cosmote TV ενδιαφέρεται να εντάξει στο πρόγραμμα της τη Superleague. Είναι μία εντυπωσιακή μεταβολή στην πολιτική του συνδρομητικού καναλιού, αφού μέχρι πρότινος απέρριπτε τις κρούσεις για να ασχοληθεί με τη μεγάλη κατηγορία της χώρας μας. Παρότι είχαν υπάρξει κρούσεις για να την προσελκύσουν στο εγχώριο ποδοσφαιρικό προϊόν.

Τουναντίον, η ανάμειξη της Cosmote TV στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας θα έπρεπε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, αφού είναι γνωστά τα «πήγαινε-έλα» στη διοργάνωση και στους τελικούς, αλλά και στη συνεργασία της με την ΕΠΟ.

Παρόλα αυτά, η Cosmote TV πήρε την πρωτοβουλία και προσέγγισε τη Superleague για μία διερευνητική επαφή. Η προσέγγιση ήταν σοβαρή και ενδεικτική των προθέσεων του καναλιού, το οποίο θα ήθελε να μάθει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Συνεταιρισμού.

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί ότι όντως η Cosmote TV κατέστησε σαφές ότι δεν θα εμπλακεί σε μεμονωμένες διαπραγματεύσεις με τις ΠΑΕ, αλλά θα συζητήσει για κεντρική διαχείριση.

Σε πρώτη φάση, η Cosmote TV και η Superleague θα συστήσουν μία ομάδα εργασίας, η οποία θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες των δύο πλευρών και δεν θα συμμετέχουν παράγοντες. Ο σκοπός θα είναι να τεθούν επί τάπητος τα τεχνικά ζητήματα της πιθανής συνεργασίας.

Οι βασικές παράμετροι για το στρατόπεδο του συνδρομητικού είναι δύο: να μάθει ποιες και πόσες ΠΑΕ ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο «μπουκέτο» του και σε ποιο ποσό ανέρχονται συνολικά οι απαιτήσεις τους.

Από την άλλη, προφανώς οι ΠΑΕ ενδιαφέρονται για το μέγιστο κέρδος από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη στον Συνεταιρισμό, δήλωσαν διατεθειμένες να ακούσουν τις προτάσεις της Cosmote TV.

Οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας έχουν μονοετή συμβόλαια με τη Nova και το καλοκαίρι έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν μία άλλη συμφωνία. Περαιτέρω, το πως θα εξελιχτεί η υπόθεση θα εξαρτηθούν από διάφορα δεδομένα, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσει μία σοβαρή διαδικασία που μετά από χρόνια, ίσως να μεταβάλλει το τηλεοπτικό σκηνικό στη Superleague.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ