Παναθηναϊκός : Οι πέντε με το έξτρα κίνητρο στην Τρίπολη

Παναθηναϊκός : Οι πέντε με το έξτρα κίνητρο στην Τρίπολη

Οι Μπόλονι, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Αγιούμπ και Βιγιαφάνιες έχουν ένα λόγο παραπάνω για να συμβάλλουν στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα.

Η νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχε πολλά κέρδη. Εκτόνωσε την πίεση στην ομάδα μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, επέτρεψε στον Μπόλονι να προσεγγίσει στους παίκτες και επανέφερε την ευρωπαϊκή προοπτική, σε συνάρτηση με τις απώλειες βαθμών των άλλων ανταγωνιστών στη βαθμολογία.

Ωστόσο, η επικράτηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης» πρέπει να έχει συνέχεια στην Τρίπολη, στο ματς με τον Αστέρα στην πρεμιέρα των Play Off, αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα ακυρώσει την πρόοδο που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, το αυριανό ματς αφήνει σε ατομικό μία ξεχωριστή πρόκληση για τον Λάζλο Μπόλονι και τέσσερις παίκτες του Τριφυλλιού, τους Γιασίν Αγιούμπ, Φεντερίκο Μακέντα, Λούκας Βιγιαφάνιες και Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Ο Ρουμάνος προπονητή έχει τη δυνατότητα να αντιστρέψει για τα καλά το κλίμα και να πλησιάσει στην επίτευξη των στόχων που έθεσε ο Αλαφούζος. Όσο για τους παίκτες, μία εβδομάδα πριν δεν ένιωθαν βασικοί, αλλά τώρα μπορούν να εδραιώσουν την παρουσία τους!

ΜΠΟΛΟΝΙ

Να εδραιώσει την αλλαγή

Έστω και με καθυστέρηση ο Λάζλο Μπόλονι αποδέχτηκε να υιοθετήσει μία πιο φιλική προσέγγιση απέναντι στους παίκτες και ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε διαφορετικός εναντίον του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, πριν το παιχνίδι είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα… τελικού και ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του Ρουμάνου προπονητή, οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν αυτοβούλως.

Στο ματς στην Τρίπολη ο Μπόλονι καλείται να αξιοποιήσει τη δυναμική που αναπτύχθηκε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και να εδραιώσει το σημείο επαφής που βρήκε με την ομάδα. Σίγουρα δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά ο Ρουμάνος θα αποκτήσει μεγαλύτερη αποδοχή στα αποδυτήρια και ο Παναθηναϊκός περισσότερη ηρεμία.

ΑΓΙΟΥΜΠ

Δείχνει ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιασίν Αγιούμπ πήρε μία ανέλπιστη ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ και ως ένα βαθμό την αξιοποίησε. Ο Μαροκινός χαφ είχε παροπλιστεί εδώ και καιρό και ίσως δεν έπαιζε εάν δεν είχαν προκύψει τόσες απουσίες λόγω των τραυματισμών. Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι ο Αγιούμπ προσπάθησε και όλοι αναγνώρισαν ότι δεν είχε το συνηθισμένο μπλαζέ ύφος.

Με δεδομένο ότι το απουσιολόγιο δεν άδειασε, ο Αγιούμπ ετοιμάζεται να παίξει στην Τρίπολη. Αυτή τη φορά θα έχει ρυθμό και μαζί τη δυνατότητα να βοηθήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Η ποιότητα του είναι δεδομένη και σίγουρα ο ορεξάτος Αγιούμπ κερδίζει ακόμα και φανέλα βασικού.

ΜΑΚΕΝΤΑ

Ξανά ο Νο.1 φουνταριστός

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο βασικός και αντικαταστατός επιθετικός της προηγούμενης διετίας για το Τριφύλλι, αλλά στη διάρκεια του 2021 είχε υποβιβαστεί τρίτος στην ιεραρχία του Λάζλο Μπόλονι, πίσω από τους Ιωαννίδη και Καρλίτος. Με τον ΠΑΟΚ ο Ιταλός επανήρθε στην ενδεκάδα και σκόραρε, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να νικήσει τον ΠΑΟΚ και να ξαναμπεί σε τροχιά τετράδας.

Τώρα ο Μακέντα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει το μομέντουμ και να ανακτήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Να λειτουργήσει ο εγωισμός του και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή που κάποτε είχε δημιουργήσει την πεποίθηση ότι θα εξελιχτεί σε top class στράικερ.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Συνέχεια στην απόδοση του

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει μεταπτώσεις στην απόδοση του και η φετινή σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο νεαρός επιθετικός είδε τον Μπόλονι τους τελευταίους μήνες να προτιμά για τα «φτερά» της επίθεσης τους Ιωαννίδη και Μακέντα, παρότι δεν είναι η θέση τους, τον Ενγκμπακοτό να έρχεται τον Ιανουάριο και τον Βιγιαφάνιες να ανακάμπτει ως εξτρέμ.

Παρόλα αυτά, με την απόδοση του εναντίον του ΠΑΟΚ ο Χατζηγιοβάνης θύμισε σε όλους πως όταν πιάνει τα υψηλά στάνταρ του, έχει το πλεονέκτημα. Με τον Αστέρα ο 23χρονος εξτρέμ έχει τη δυνατότητα να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του και να αρχίσει τα Play Off με προβάδισμα από τους ανταγωνιστές του.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Επιστρέφει στο φυσικό χώρο του

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες εντυπωσίασε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αγωνιζόμενος ως δεξιός εξτρέμ στο 4-4-2 του Μαρίνου Ουζουνίδη τη σεζόν 2016-2017. Παράλληλα, στις λίγες εξάρσεις του στη φετινή περίοδο ο Αργεντινός έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως στο 2-1 επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, ο «Βίγια» δεν έχει ανταποκριθεί όταν ο Μπόλονι τον χρησιμοποιεί ως εσωτερικό μέσο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Ο Μπόλονι φαίνεται πως προσανατολίζεται να διατηρήσει τον Βιγιαφάνιες στη γραμμή κρούσης και να μην τον μεταθέσει σε άλλο χώρο. Κάτι που θα επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να θυμίσει σε όλους τον πραγματικό εαυτό του. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ