Παναθηναϊκός : Το πισωγύρισμα στη Διπλή Ανάπλαση

Παναθηναϊκός : Το πισωγύρισμα στη Διπλή Ανάπλαση

Ο Κώστας Μπακογιάννης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «10» για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, μετά το «όχι» του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μέχρι κεραίας επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του «10» για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, εξαιτίας του «όχι» του Ecofin στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Το «10» είχε εξηγήσει ότι ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να ψάξει κεφάλαια για την κάλυψη του κόστους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Κυβέρνησης. Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που η ένταξη του έργου σε αυτό θα είναι πιο εύκολη, αφού το ελέγχουν τα Υπουργεία, αλλά που οι χρόνοι που απαιτούνται για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και οι δημόσιοι διαγωνισμοί, είναι μεγάλοι.

Εμμέσως, το επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Ο Μπακογιάννης παραδέχτηκε στην ΕΡΤ ότι ο Δήμος κατέθεσε σήμερα (29/3) το αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για την εξασφάλιση κονδυλίων για τη Διπλή Ανάπλαση. Άρα, πρόκειται για μία διαδικασία που εκκινεί από την αρχή…

Λίγο αργότερα, ο Τσιατσιάμης, άτυπος επικεφαλής της ομάδας του Μπακογιάννη που ασχολείται με τη Διπλή Ανάπλαση, ομολόγησε πως στο ευνοϊκό σενάριο, το έργο της κατασκευής του γηπέδου θα δημοπρατηθεί το καλοκαίρι και η δημοπράτηση θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Αυτό σημαίνει σε… ελεύθερη μετάφραση ότι οι μπουλντόζες θα… πιάσουν δουλειά στο Βοτανικό στα τέλη του 2022, με βάση τις αισιόδοξες εκτιμήσεις. Πρόκειται για ένα πισωγύρισμα για το πρότζεκτ, αφού τον προηγούμενο Νοέμβριο Κυβέρνηση και Δήμος έκαναν λόγο για έναρξη εργασιών ακόμα και τον Δεκέμβριο του 2021…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ