Οι πέντε Έλληνες του Ολυμπιακού σε μια ιστορία κάτω από το ραντάρ (vids)

Οι πέντε Έλληνες του Ολυμπιακού σε μια ιστορία κάτω από το ραντάρ (vids)

Ο «νέος» ελληνικός κορμός του Ολυμπιακού και τα κατορθώματα που περνούν σχεδόν απαρατήρητα.

Συνέβη το απόγευμα της τελευταίας αγωνιστικής Κυριακής. Και μάλλον πέρασε στα… ψιλά. Λογικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι κράτησαν μόνο τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη. Εκείνη που έστειλε τους Ερυθρόλευκους στο +19 από τον Σούπερ Λιγκ ανταγωνισμό. Άντε να θυμούνται με έναν τρόπο και εκείνη την αίσθηση «ηρωισμού» που προφανώς και εμπεριείχε μια επικράτηση με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 50 λεπτά στο χορτάρι.

Τα επιπλέον στοιχεία ο χρόνος προφανώς τα διέγραψε ήδη. Το γκολ του Γιώργου Μασούρα. Την καταπληκτική ασίστ του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ήδη ο πρώτος μνημονεύεται για το πέναλτι που κέρδισε στην Γρανάδα με το «εθνόσημο» και ο δεύτερος για τη μια ακόμη μεστή εμφάνιση του στο ίδιο ματς.

Το σίγουρο είναι όμως ότι αυτό το τελευταίο «ελληνικό» γκολ των Ερυθρόλευκων κόντρα στον Άρη, ήρθε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία. Για να υποδείξει ένα ακόμη κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή τη season 3 του Πέδρο Μαρτίνς. Το πως ο φετινός Ολυμπιακός έχει περισσότερο «ελληνικό» στοιχείο από κάθε άλλη χρονιά του Πορτογάλου. Και μάλιστα σε ρόλους πρωταγωνιστικούς.

Η… τρόικα

Ναι, ομολογουμένως χρήζει αναφοράς αυτή η εξέλιξη. Διότι μπορεί να μην αποτελεί βασικό στόχο, είναι πάντα όμως ένα σημαντικό ζητούμενο. Έλληνες ποδοσφαιριστές με προδιαγραφές επιπέδου Ολυμπιακού, που να μπορούν να σταθούν στη πρώτη γραμμή του. Να γίνει μέλη του «κορμού». Να βελτιωθούν και να βελτιώσουν. Να γίνουν πρωταγωνιστές. Οι δύο συγκεκριμένοι είναι ίσως το πιο ισχυρό παράδειγμα: 10 γκολ, 5 ασίστ, 39 συμμετοχές ο φετινός Μασούρας όταν πέρσι σε 53 ματς έβαλε 11 γκολ και μοίρασε 6 τελικές πάσες σε ένα υπόδειγμα συνέπειας.

Από κοντά και ο Μπουχαλάκης με 5 γκολ και 6 ασίστ σε 38 παιχνίδια, όταν πέρσι είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 52 συμμετοχές. Συν βεβαίως ο «κανονικός» Κώστας Φορτούνης που στην πρώτη του σεζόν μετά τον τραυματισμό του έχει 11 ασίστ και 7 γκολ σε 37 συμμετοχές (3 γκολ και 4 ασίστ πέρσι σε 21 ματς). Οι τρεις έλληνες «κορμού» έχουν ήδη προσφέρει μαζί 22 γκολ και 22 ασίστ όταν πέρσι η προσφορά τους ήταν 15γκολ-13ασίστ σε ολόκληρη τη σεζόν.

Και άλλοι τόσοι

Και βέβαια δεν είναι μόνοι τους. Γιατί αν και το καλοκαίρι ο Κώστας Τσιμίκας μετακόμισε στη Λίβερπουλ; Αφενός ο Ολυμπιακός τον Γενάρη έντυσε στα Ερυθρόλευκα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο πιο ηχηρό μεταγραφικό «χτύπημα» του ΄21. Αφετέρου ο Πέδρο Μαρτίνς εμφάνισε στο προσκήνιο δύο παιδία της Ακαδημίας που ήταν σταθερά ένα «κλικ» μακριά από την καθιέρωση. Τον Θανάση Ανδρούτσο που σήμερα ταξιδεύει με τους υπόλοιπους της εθνικής ομάδας για την Γρανάδα.

Και τον Μάριο Βρουσάι που θα ήταν εκεί αν δεν είχε εκείνον τον τραυματισμό που τον ανάγκασε πριν από μερικές εβδομάδες σε αρθροσκόπηση. Ο 23άχρονος Ανδρούτσος είναι η «εσωτερική» μεταγραφή του ΄21 για τους Πειραιώτες: Σε νέα θέση (δεξιός μπακ), με πολύ διάθεση, και πλέον σημαντικό ρόλο (19 συμμετοχές, 2 γκολ, 3 ασίστ). Όπως ακριβώς και ο συνομήλικος του Βρουσάι (17 συμ, 3 γκολ, 2 ασίστ). Με τη δική τους προσφορά η ελληνική σοδειά σε γκολ και ασίστ ανέβηκε ήδη στο 27-27 και για να εντοπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Στο… ταμείο

Στο μεταξύ, αθόρυβα ο 37άχρονος Χοσέ Χολέμπας που επέστρεψε στο λιμάνι για να κλείσει την καριέρα του έχει ήδη φέτος 29 συμμετοχές και το momentum τον βρίσκει με τους περισσότερους να τον εγκωμιάζουν για την προσαρμογή του σε αυτό το 3-4-2-1 του Πέδρο Μαρτίνς, σε ρόλο αριστερού στόπερ. Καταπληκτικός και με την Άρσεναλ και την Κυριακή με τον Άρη. Και φυσικά υπάρχει και το… επόμενο. Ο Κώστας Τζολάκης, ο Βασίλης Σουρλής. Είναι διαμορφωμένη πλέον μια πολύ ισχυρή βάση. Οι έξι (Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Σωκράτης, Μασούρας, Ανδρούτσος, Βρουσάι). Και οι υπόλοιποι. Λίγο πριν τον επίλογο της season 3. Λίγο πριν το ξεκίνημα της season 4. Εξέλιξη υποδειγματική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ