Γιώργος Μασούρας : Το πολυεργαλείο του Μαρτινς και το 3-4-3 (Vids)

Γιώργος Μασούρας : Το πολυεργαλείο του Μαρτινς και το 3-4-3 (Vids)

Ο Γιώργος Μασούρας είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν και to10.gr παρουσιάζει τον πιο παραγωγικό μεσοεπιθετικό των ερυθρόλευκων την τελευταία διετία.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, διαλύοντας την Ένωση με 5-1 για τη δεύτερη αγωνιστική των play off της Superleague και την «πέταξε» εκτός τετράδας και ταυτόχρονα εκτός Ευρώπης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν εξαιρετική ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος σημείωσε τα δυο από τα τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της διετίας στο λιμάνι με πολύ σημαντικά τέρματα τόσο στο πρωτάθλημα, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τα δυο γκολ που σημείωσε μάλιστα στο ΟΑΚΑ έφτασε τα τρία στα play off, αφού είχε σκοράρει και στο ματς της πρεμιέρας, ενώ μιλάμε για τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή στο ερυθρόλευκο ρόστερ τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο Μασούρας με τα δυο γκολ έφτασε τα 12 στη σεζόν σε 40 εμφανίσεις και είναι μετά τον Ελ Αραμπί ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός μπορεί να μην είναι ένας φαντεζί ποδοσφαιριστής, όμως είναι ο πιο ουσιαστικός και ο μοναδικός εξτρέμ που έχει τέτοια σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Αν εξαιρεθεί η τελευταία διετία, η τελευταία φορά που ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού είχε βάλει διψήφιο αριθμό των τερμάτων ήταν το 2013-2014, όταν ο Τζόελ Κάμπελ έβαλε 11 γκολ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν χρειάζεται έναν ακόμη εξτρέμ, όμως πιθανότατα διαθέτει στο ρόστερ του τον καλύτερο Έλληνα και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο Μασούρας τόσο πέρσι αλλά και φέτος, είναι ο μοναδικός εξτρέμ των Πειραιωτών που έχει βάλει διψήφιο αριθμό τερμάτων και αποτελεί τον σταθερά πιο παραγωγικό ακραίο. Πέρυσι είχε 53 συμμετοχές, σημείωσε 11 γκολ και έδωσε 6 ασίστ σε 3.273 λεπτά συμμετοχής. Άξιο αναφοράς ότι από αυτά τα 53 παιχνίδια, μόνο σε 12 αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά.

Φέτος λοιπόν ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε 40 ματς, με απολογισμό 12 γκολ και 5 ασίστ σε 1.971 λεπτά με μόλις δύο 90λεπτα. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είτε ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή ή έπαιξε προερχόμενος από τον πάγκο. Όπως συνέβη και κόντρα στην ΑΕΚ όπου βγήκε στο 75ο λεπτό για να μπει στη θέση του ο Ραντζέλοβιτς.

Για να καταλάβει κανείς τη σημασία του Μασούρα στα πλάνα του Μαρτίνς, μετρά 21 γκολ και δέκα ασίστ. Έχει συμμετάσχει δηλαδή σε 31 γκολ του Ολυμπιακού, ενώ ο Βαλμπουενά, αν εξαιρεθούν οι εκτελέσεις πέναλτι, έχει συμμετάσχει σε 30 γκολ. Ο Φορτούνης, με εξαίρεση το ένα περσινό γκολ με πέναλτι, έχει συμμετάσχει σε 24 τέρματα.

Ο Μασούρας είναι αναμφίβολα ο πιο υποτιμημένος παίκτης στον Ολυμπιακό με τη συνεισφορά του από την ημέρα που μεταγράφηκε από τον Πανιώνιο να είναι τεράστια. Για αυτό τον λόγο και ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, αφού ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι ο πιο συνεπής σκόρερ μετά τον Ελ Αραμπί.

«Κουμπώνει» τέλεια στο 3-4-3 του Μαρτίνς

Στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, με τον Γιώργο Μασούρα «κουμπώνει» τέλεια στο σύστημα του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν εντυπωσιακός και έκανε σμπαράλια τους Κιτρινόμαυρους. Εβγαινε συνεχώς στην πλάτη της άμυνας της Ενωσης και έκανε τη ζημιά, ως κρυφός επιθετικός.

Σκόραρε δύο φορές, είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία και ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Αθανασιάδη.  Στο 3-4-3 ο Μασούρας απελευθερώνεται και αποδίδει εξαιρετικά, με τον Πεδρό Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ