Παναθηναϊκός : Η αναγέννηση του Μακέντα και αυτό που ψάχνει

Παναθηναϊκός : Η αναγέννηση του Μακέντα και αυτό που ψάχνει

Ο Φεντερίκο Μακέντα οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, έχει αφήσει πίσω του τον παραγκωνισμό του από τον Λάζλο Μπόλονι και αναζητά το πρώτο γκολ του σε ντέρμπι αιωνίων.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου. Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο απόγειο του νικηφόρου σερί του Λάζλο Μπόλονι, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και σπάζοντας το αήττητο του. Το κλίμα είναι πανηγυρικό για όλους, εκτός από έναν: τον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ χαιρόταν για τους συμπαίκτες του, αλλά για εκείνον ήταν ένα δύσκολο βράδυ. Όχι μόνο δεν αγωνίστηκε, αλλά ο Μπόλονι δεν τον είχε συμπεριλάβει καν στην αποστολή…

Ο Μακέντα ποτέ δεν ταίριαξε με τον Μπόλονι και αυτό το αντιλήφθηκαν όλοι με τον παραγκωνισμό του Ιταλού τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ο βασικός στράικερ του Παναθηναϊκού την προηγούμενη διετία είχε υποβιβαστεί σε τρίτο στην ιεραρχία, μετά τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Καρλίτος.

Όμως, στο ποδόσφαιρο… τα πάντα ρει. Μέσα σε λίγες μέρες το κλίμα μεταβλήθηκε πλήρως. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ηττήθηκε σε Αγρίνιο και Ζωσιμάδες και η δουλειά του Μπόλονι τέθηκε σε αμφιβολία.

Το παιχνίδι του Τριφυλλιού με τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Superleague είχε αναχθεί σε τελικό. Εάν η ομάδα του Μπόλονι έχανε, τότε θα άρχιζε τα Play Off με διαφορά από τις θέσεις της Ευρώπης και θα απομακρυνόταν τον στόχο της. Ο Ρουμάνος προπονητής έψαχνε για στηρίγματα στο ρόστερ και το βρήκε στον πιο απρόσμενο: τον Μακέντα.

Ο Μακέντα πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά και ήταν από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στην επικράτηση με 2-1. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί… Έκτοτε, ο 30χρονος στράικερ ηγείται της αντεπίθεσης του Τριφυλλιού και προσπαθεί να την οδηγήσει στα προκριματικά του Europa League. Ο Μακέντα πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και σκόραρε ξανά κατά του ΠΑΟΚ, στο 3-0 της προηγούμενης Κυριακής.

Οι περισσότεροι είχαν την εντύπωση πως ο Μακέντα τα έχει βρει με τον Μπόλονι και αυτός είναι ο λόγος της μεταμόρφωσης του. Αλλά εκείνος το διέψευσε. Στις δηλώσεις του μετά το κυριακάτικο ματς, ο Ιταλός εξήγησε πως «δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή μου, δεν ξέρω πως έχουν διαδοθεί τέτοιες πληροφορίες. Η σχέση μας είναι επαγγελματική. Εγώ απαντάω στο γήπεδο, ο προπονητής έκρινε ότι τους προηγούμενες μήνες οι απαντήσεις μου δεν ήταν οι κατάλληλες και τώρα δίνω τις απαντήσεις που πρέπει». Μία προσεκτικά διατυπωμένη τοποθέτηση, που δείχνει ότι το χάσμα Μπόλονι-Μακέντα είναι υπαρκτό.

Πάντως, ο Μακέντα για τους λόγους του έχει αφήσει στην άκρη την κόντρα με τον Μπόλονι και… πυροβολάει ασταμάτητα. Τώρα, έχει ενώπιον του μία πρόκληση, το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Ο 30χρονος κυνηγός έχει σκοράρει 4 γκολ κατά του ΠΑΟΚ, 3 γκολ κατά της ΑΕΚ, αλλά κανένα εναντίον του Ολυμπιακού.

Αντίθετα, κόντρα στους «ερυθρόλευκους» εξελίσσεται σε μοιραίο. Πέρυσι, στο 1-1 του ΟΑΚΑ είχε αστοχήσει σε πέναλτι, ενώ φέτος στο «Καραϊσκάκης» έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει λίγο πριν τη λήξη. Ο Μακέντα έχει αποδείξει ότι παθιάζεται σε τέτοια ματς και θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αφήσει το στίγμα του στο ντέρμπι των αιωνίων…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ