Κονιτσιώτη για την υπόθεση Ίμπε: «Το CAS δέχθηκε την επιχειρηματολογία των δύο διαφορετικών νομικών προσώπων»

Κονιτσιώτη για την υπόθεση Ίμπε: «Το CAS δέχθηκε την επιχειρηματολογία των δύο διαφορετικών νομικών προσώπων»

Η γνωστή νομικός μίλησε για τη δικαίωση του Άρη από το CAS στην υπόθεση του Τζον Ίμπε αλλά και για τη διαφορά με την υπόθεση Ντουρμισάι.

Συνέντευξη στον «Metropolis 95,5 FM» παραχώρησε η γνωστή νομικός, Πέννυ Κονιτσιώτη που αναφέρθηκε στη δικαίωση του Άρη στην υπόθεση του Τζον Ίμπε από το CAS, το δεδικασμένο που δημιουργεί αυτή η απόφαση αλλά και τη διαφορά με την υπόθεση Ντουρμισάι.

Όσα δήλωσε η Κονιτσιώτη:

Για την εικόνα που σχηματίζει από την υπόθεση Ίμπε:

«Το σκεπτικό της απόφασης του CAS θα μας πει περισσότερα. Θα βασιστεί στα όσα ισχυρίστηκε ο Άρης στην επιχειρηματολογία του. Ότι εφαρμόζεται η εγχώριος νόμος. Ότι μια ΠΑΕ υποβιβάζεται, διαλύεται και δημιουργείται νέα εταιρία, με διαφορετική νομική υπόσταση και πρόκειται για δύο διαφορετικά νομικά πρόσωπα και εταιρίες. Σ’ αυτό το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία θα κινηθεί το σκεπτικό του CAS. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ξεκαθαρίζει το τοπίο και σε διεθνές επίπεδο πια».

Για το ότι αγγίζει αρκετές ομάδες στην Ελλάδα αντίστοιχα και αποτελεί ισχυρό δεδικασμένο:

«Πράγματι αφορά και άλλες ΠΑΕ. Συμβαίνει σε αρκετές ομάδες αυτό στην Ελλάδα. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει κυκεώνα διαφορετικών προσεγγίσεων. Βλέπουμε σε επίπεδο Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου το τοπίο πώς διαμορφώνεται. Αυτό που αναμένουμε με τη λογική μας, είναι ότι διαχωρίζεται στις διαφορετικές προσεγγίσεις, ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εταιρίες, η πρώην και η νυν με απλά λόγια».

Για τη δικαίωση στην υπόθεση Ίμπε και την υπόθεση Ντουρμισάι:

«Είναι διαφορετική περίπτωση του Ντουρμισάι. Η βάση είναι παρόμοια. Προηγούμενες οφειλές αφορά κι αυτή. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η απόφαση του CAS για την υπόθεση Ίμπε. Δεν μπορεί να αγνοηθεί η απόφαση του Ανώτατου Οργάνου και να το αφήσει στην άκρη κάθε επιτροπή. Είναι διαφορετική υπόθεση όμως και διαφορετική η διαδικασία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ