H ώρα του Τζολάκη

H ώρα του Τζολάκη

Ο νεαρός πορτιέρο επιστρέφει για να… τελειώσει τα πλει-οφ

Από τις 10 Φλεβάρη και τον πρώτο προημιτελικό με τον Άρη. Από τότε έχουμε να δούμε με τα κόκκινα γάντια τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Τον 18άχρονο πορτιέρο που όπως φαίνεται είναι έτοιμος να πατήσει ξανά χορτάρι. Και να προσθέσει στο βιογραφικό του για τη σεζόν 2020-21 μια σειρά από συμμετοχές πλει-οφ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να του δώσει τα δύο (εκτός έδρας) παιχνίδια της εβδομάδας: Την Τετάρτη στο «Βικελίδης» και την Κυριακή στη Τρίπολη. Δεν αποκλείεται όμως να τον διατηρήσει εκεί και την επόμενη: Στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ (12/5) και τον Παναθηναϊκό (16/5) που ολοκληρώνουν τη σχετική διαδικασία. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δύο πράγματα στο μυαλό του αναζητώντας τη τέλεια έξοδο της σεζόν για την ομάδα του.

Από τη μια προφανώς το καλύτερο δυνατό φορμάρισμα για τον τελικό κυπέλλου (22/5) με τον Δικέφαλο του Βορρά. Αφετέρου το να δώσει ευκαιρίες στο βάθος του ρόστερ του και να προχωρήσει σε μια τελική αξιολόγηση, εν όψει της νέας σεζόν.

Μιας υπόθεσης που δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαίνεται: Στις 16 Ιουνίου θα ξεκινήσει πιθανότατα την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός για τα προκριματικά του champions league. Άρα λοιπόν θα πρέπει σύντομα να είναι όλες οι αποφάσεις στο τραπέζι.

Φυσικά για τον Τζολάκη δεν υπάρχουν… δεύτερες σκέψεις. Η δική του περίπτωση είναι λιτή και κατανοητή: Να πάρει ματς ο 18άχρονος. Να πάρει και άλλα ματς, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με προσδοκία (ο τερματοφύλακας του τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ) αλλά που λογικά δεν προσέφερε πολλές ευκαιρίες.

Ο νεαρός πορτιέρο έχει 4 συμμετοχές φέτος (3 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο). Μια λιγότερη από τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον που με τη σειρά του έδειξε και απέδειξε ότι μπορεί να είναι μέλος μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός.

Είναι «κλειδωμένος» ο άσος και για τη νέα χρονιά. Η τρόικα Σα-Τζολάκης-Κρίστινσον δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Η ιστορία με τους τερματοφύλακες όμως είναι συγκεκριμένη: Μπορεί να παίζει μόνο ο ένας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το είχε στο μυαλό του καιρό τώρα να δώσει χρόνο στους αναπληρωματικούς του Ζοσέ Σα. Το έκανε ήδη με τον Ισλανδό. Το προχωρά τώρα και με τον Τζολάκη τον οποίο τον έχει μαζί του πια στην πρώτη ομάδα μια ολόκληρη διετία, εκτιμώντας πάρα πολύ το ταλέντο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ