Γιατί ο Ολυμπιακός θα πάρει (και) σέντερ φορ

Γιατί ο Ολυμπιακός θα πάρει (και) σέντερ φορ

Το ντόμινο του Γενάρη που ήδη… υπολογίζεται στον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε μια από τις ελάχιστες τοποθετήσεις του για τα μεταγραφικά ήταν λιτός και κατανοητός: « Αν υπάρξει πώληση γνωρίζουμε καλά τι χρειαζόμαστε, αν όχι έχουμε μεγάλη ποιότητα. Δεν έχουμε ιδιαίτερες αναζητήσεις. Είμαστε πλήρης ομάδα» είπε θέλοντας αφενός να ρίξει τους τόνους που.. .πρώιμα ανέβηκαν για το πάρε-δώσε, αφετέρου να υπενθυμίσει το βασικό συστατικό επιτυχίας του Ολυμπιακού. Την εμπιστοσύνη στο ρόστερ που με υπομονή χτίζεται μια 3ετία τώρα στο μεγάλο λιμάνι.

Η αλήθεια είναι όμως είναι λιγάκι διαφορετική. Ο Ολυμπιακός αν και πλήρης θα βρεθεί σε ένα ακόμη καλοκαίρι με μπόλικες μεταγραφικές αναζητήσεις. Για όσα πρέπει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και για όσα δεν πρέπει: Το παράδειγμα της υπόθεσης «σέντερ φορ» είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό. Έχει Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν ο πρωταθλητής. Πιθανότατα τους δύο καλύτερους φορ της Σούπερ Λιγκ. Έχει και έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως τον Ούγκο Κάιπερς για τον οποίο όλοι λένε τα καλύτερα λόγια και περιμένουν με προσδοκία την εξέλιξη του, την επόμενη σεζόν. Έτσι όπως είναι τα πράγματα όμως θα χρειαστεί ένας ακόμη στράικερ ο οποίος προφανώς και πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα από το καλοκαίρι.

Γιατί; Διότι Γενάρη-Φλεβάρη έχει Κόπα Άφρικα και τότε οι Ερυθρόλευκοι θα δουν το ρόστερ τους να αδειάζει.

Από τις 9 Γενάρη ως και τις 6 του Φλεβάρη, θα διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης (Καμερούν). Ήταν να γίνει Γενάρη του ΄21 μεταφέρθηκε στις αρχές του ΄22 ελέω της πανδημίας. Έχει προκριθεί και το Μαρόκο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και η Αίγυπτος του Αχμέντ Χασάν. Οι δύο κορυφαίοι σκόρερ λοιπόν θα αναχωρήσουν με την άδεια των Χριστουγέννων και θα επιστρέψουν μόνο όταν τελειώσει η… εθνική τους περιπέτεια. Θα χάσουν λοιπόν μια σειρά από αναμετρήσεις Σούπερ Λιγκ, πιθανότατα και έναν «γύρο» κυπέλλου. Πρόγραμμα ακόμη δεν υπάρχει, τα τελευταία χρόνια όμως ο Γενάρης είναι πάρα πολύ φορτωμένος: Φέτος για παράδειγμα ο Ολυμπιακός από τις αρχές του έτους ως τις 7 Φεβρουαρίου έδωσε 11 ματς για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Με αυτά δεν παίζεις λοιπόν. Είναι δεδομένο πως δεν θέλουν οι Πειραιώτες να μείνουν για όλο αυτό το διάστημα με μοναδικό επιθετικό τον Ούγκο Κάιπερς: Τον Βέλγο που προφανώς και δεν είναι ένας κλασικός παίκτης περιοχής. Θα πρέπει λοιπόν ανάμεσα στα άλλα που ψάχνουν για το καλοκαίρι να βρουν έναν φορ με άλλα χαρακτηριστικά. Έναν παίκτη περιοχής που θα δώσει βάθος στις επιλογές τους. Και που θα μπορεί σε εκείνο το διάστημα να δώσει και λύσεις πρώτης γραμμής. Καθόλου εύκολη αναζήτηση. Καθόλου εύκολη συνθήκη. Αλλά είπαμε: Δεν το διάλεξε ο Ολυμπιακός. Απλά του προκύπτει. Και καλείται να το διαχειριστεί.

Αυτή τη στιγμή η πρώτη μεταγραφική ανάγκη είναι ένας «κάνω τη διαφορά» winger. Θα χρειαστεί και ένας δεύτερος αν επιστρέψει στην Ολλανδία ο Αρμίντο Μπρούμα (PSV) καθώς ολοκληρώνεται ο δανεισμός του. Όλα τα υπόλοιπα στις μεταγραφές περνούν από την τελευταία ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς. Για αριστερό μπακ (έχει πρόταση ανανέωσης ο Χοσέ Χολέμπας) ,για κεντρικούς χαφ κλπ. Όλα εκτός από την υπόθεση του –exrta- σέντερ φορ. Εκεί αποφάσισε ήδη το καλεντάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ