Γιατί ο Μάνταλος διχάζει την ΑΕΚ

Γιατί ο Μάνταλος διχάζει την ΑΕΚ

Η δήλωση του Μάνταλου που... άναψε φωτιές και η ΑΕΚ ναι μεν μιλάει με προπονητές αλλά...

Σε μια… φυσιολογική ομάδα, μετά το 1-5 από τον Ολυμπιακό ο Μανόλο Χιμένεθ θα είχε φύγει το ίδιο βράδυ και η ΑΕΚ θα πήγαινε στα υπόλοιπα ματς με μια προσωρινή λύση. Επειδή όμως ο πλανήτης ΑΕΚ είναι μια κατηγορία μόνος του και δεν σταματά να μας εκπλήσσει, ο Ισπανός έμεινε -αν και θεωρητικά τελειωμένος- και θα βγάλει τελικά τη σεζόν, πετυχαίνοντας τον μίνιμουμ στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Μετά το διπλό στη Λεωφόρο που της εξασφάλισε και μαθηματικά την τετράδα, θα έπρεπε η Ένωση να έχει ήδη βάλει μπρος όσα πρέπει να γίνουν ενόψει της νέας σεζόν. Με πρώτο και κυριότερο το θέμα του προπονητή. Να αποφασίσει αν θα τελειώσει με τον Χιμένεθ και να βρει άμεσα τον επόμενο εφόσον δεν συνεχίσει με τον 57χρονο τεχνικό. Σενάριο που μοιάζει και το πιθανότερο χωρίς όμως να είναι και τίποτα δεδομένο.

Ειδικά με τα όσα έλαβαν χώρα μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου ο Πέτρος Μάνταλος τάχθηκε δημόσια υπέρ του προπονητή του τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο που είχε ποτέ στην καριέρα του. «Είναι γνωστή η άποψη μου για τον κύριο Χιμένεθ. Η δική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί όσο παίζω ποδόσφαιρο», είπε ο αρχηγός και συνέχισε δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Χιμένεθ, «Είναι ο άνθρωπος που έχτισε την ομάδα και την έκανε πρωταθλήτρια. Είναι από τους ανθρώπους που φταίνε λιγότερο για αυτή την κατάσταση. Βρήκε μια ομάδα που δεν τη διάλεξε να σας πω, δεν την προπόνησε; Σίγουρα έχει ευθύνη, αλλά τη λιγότερη. Θα ήθελα τον Χιμένεθ να προπονήσει την ΑΕΚ».

Εκεί λοιπόν που όλοι τον θεωρούσαν τελειωμένο, βγαίνει ο αρχηγός της ομάδας και παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του, κάτι που πιθανότατα ισχύει και για την πλειοψηφία των παικτών που είναι ακόμα στο ρόστερ από την πρωταθληματική σεζόν. Και όλοι ξέρουν πως η γνώμη του Μάνταλου (ειδικά) μετράει πολύ εντός ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ όμως έχει έρεισμα και σε αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου. Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της ΑΕΚ που θεωρούν πως αν μείνει και στηριχτεί έμπρακτα, θα μπορέσει να κάνει και πάλι την Ένωση ομάδα πρωταθλητισμού. Εξάλλου, μία φορά έκανε προετοιμασία και στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα. Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα μεγάλο ποσοστό που δεν θέλει ούτε να ακούει ούτε και να βλέπει πλέον τον Χιμένεθ.

Από την άλλη, η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως και ψάχνει για προπονητή, και έχει μιλήσει με αρκετούς ως τώρα. Όσο όμως δεν βρίσκει αυτό που θέλει, υπολογίζοντας και όλα τα παραπάνω, μπορεί να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά ότι τα δύο επόμενα ματς θα είναι και τα τελευταία του Μανόλο στον πάγκο; Εξάλλου υπάρχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και όπως είπε ο ίδιος, «υπάρχει συμφωνία με τον Μελισσανίδη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται».

Χρόνος πάντως δεν υπάρχει. Η λογική λέει πως πολύ άμεσα θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις αφού σε έναν μήνα περίπου η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία της και έχει πολλή δουλειά να κάνει μπροστά της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ