Μάντζιος: «Ήταν ξεχωριστή σεζόν – Θα κάνουμε 6-7 μεταγραφές»

Μάντζιος: «Ήταν ξεχωριστή σεζόν – Θα κάνουμε 6-7 μεταγραφές»

Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, παραχώρησε απολογιστική συνέντευξη και αναφέρθηκε στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, στον σχεδιασμό της επόμενης, στην ανανέωση της συνεργασίας του αλλά και στον Κώστα Μήτρογλου.

Η ανανέωση της συνεργασίας του Άρη με τον Άκη Μάντζιο μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί, ακόμα, επίσημα, ο Έλληνας τεχνικός, όμως, έχει ήδη στο μυαλό του την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό, που απομένει, άλλωστε, είναι να γίνει το τελικό ραντεβού με τον Θόδωρο Καρυπίδη και να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Άκης Μάντζιος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, κάνοντας έναν απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, αλλά στον σχεδιασμό της επόμενης. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του, στον Κώστα Μήτρογλου, αλλά και στον Λερίν Ντουάρτε.

Για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε: «Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό. Αναλάβαμε την ομάδα μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα, σε μια δύσκολη περίοδο, ενώ υπήρχαν και αμφιβολίες αναφορικά με την παρουσία μας στη τεχνική ηγεσία. Και μόνο το γεγονός ότι ο Αρης τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από 40 χρόνια, λέει πολλά. Ασφαλώς υπάρχει και πικρία, γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν η ομάδα ήταν δέυτερη και φάνηκε ότι υπήρχαν οι δυνατότητες για αυτό το παραπάνω βήμα.

Ήταν ένας στόχος που προέκυψε και τον κυνηγήσαμε. Δεν τα καταφέραμε δυστυχώς, αλλά το γενικό πρόσημο είναι θετικό. Η ομάδα από τη στιγμή που επανήλθε το σημαντικότερο όλων είναι να κάνει βήματα σταθερά και να εξελίσσεται. Ο Άρης πρέπει να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και αυτό έκανε φέτος. Αυτός είναι ο στόχος μας, κάθε χρόνο να είναι ψηλά και κοντά στις πρώτες θέσεις, να διεκδικεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική τους στόχους του».

Για την παραμονή του στον Άρη: «Θα κάνουμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο τις επόμενες μέρες. Έχουμε μιλήσει για κάποια οργανωτικά θέματα της ομάδας και για το πλάνο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

Για το ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του μεταγραφικού BAN: «Δεν είναι κάτι νέο, πρόκειται για μια παράμετρο την οποία γνωρίζουμε καιρό. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα γίνουν μεταγραφές, θα πρέπει, όμως, να περιμένουμε».

Για το τι βρήκε όταν ανέλαβε την ομάδα: «Υπήρχαν κάποια προβλήματα, στον τομέα της τακτικής και της φυσικής κατάστασης. Αλλάξαμε αρχικά τον τρόπο παιχνιδιού, με σκοπό να πάρουμε αποτελέσματα και να ανακτήσουμε ψυχολογία. Στη συνέχεια παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Στη διάρκεια επηρέασε ασφαλώς η απουσία εναλλακτικών λύσεων σε κάποιες θέσεις, είτε λόγω τραυματισμών είτε γιατί κάποια παιδιά δεν ανταποκρίθηκαν. Ένας ακόμα παράγοντας είναι ότι η ομάδα δεν ξεκουράστηκε καθόλου το καλοκαίρι λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και τον τρόπο που ολοκληρώθηκε πέρυσι η αγωνιστική περίοδος».

Για το ότι υπάρχει η αίσθηση ότι ο Άρης έχασε την ευκαιρία να βγει δεύτερος, καθώς οι άλλες ομάδες δεν ήταν σε καλή κατάσταση: «Δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο κακοί αγωνιστικά. Σε μία διαδρομή κάποιος παρουσιάζει περισσότερα ή λιγότερα σκαμπανεβάσματα από τον άλλον. Οι τέσσερις ομάδες άλλαξαν προπονητή μέσα στη σεζόν. Είναι μία βασική παράμετρος και αυτή. Όταν είναι τόσα πολλά παιχνίδια σε μία πορεία και είσαι συνέχεια στη 2η και στην 3η θέση, αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλύτερα από τον αντίπαλο.

Για να φαίνονται έτσι όμως στα μάτια του κόσμου οι αντίπαλοι, ότι δεν βρίσκονται, δηλαδή σε καλή κατάσταση, παίξαμε και εμείς τον ρόλο μας, υπό την έννοια ότι ήταν ο Άρης πολύ καλός. Πέρυσι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ο Αρης ήταν 25 βαθμούς κάτω από τον ΠΑΟΚ, 17 από την ΑΕΚ και 15 από τον Παναθηναϊκό. Φέτος η ομάδα τερμάτισε με τέσσερις βαθμούς διαφορά πάνω από τον τρίτο στην κανονική διάρκεια και τρεις βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στα Play Off. Γιατί λοιπόν να αδικήσουμε και να ακυρώσουμε την προσπάθειά της ομάδας κατ’ αυτόν τον τρόπο; Όπως επίσης δεν μπορείς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να έχεις την ίδια σταθερότητα. Μας στεναχωρεί, πάντως, ότι δεν βγήκαμε δεύτεροι γιατί δείξαμε ότι μπορούμε».

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν και το ρόστερ: «Έδωσα σε όλους ευκαιρίες. Κάποιοι τις αξιοποίησαν, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, κάποιοι άλλοι δεν ανταποκρίθηκαν βάσει των δυνατοτήτων τους κι αυτά που περίμενε η ομάδα. Σύμφωνα με την προεργασία που έχουμε κάνει, τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις, και στο ιδανικό σενάριο να γίνουν μεταγραφές, σαν πρώτη εκτίμηση νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σε 6-7 κινήσεις».

Για τον Μήτρογλου: «Τρέφω απόλυτο σεβασμό στον ποδοσφαιριστή Μήτρογλου και για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Είναι ένας χαρισματικός επιθετικός κι αυτό ήταν ένα στοιχείο στο οποίο επένδυσε η ομάδα όταν τον απέκτησε. Η ποδοσφαιρική του κατάσταση όμως δεν είναι και σε πολύ καλά επίπεδα, ήταν εκτός προπονήσεων μεγάλο διάστημα. Άλλο το να μην έχεις αγωνιστικό ρυθμό, λόγω έλλειψης αγώνων, κι άλλο να απέχεις από τις ομαδικές προπονήσεις. Τον ρυθμό τον βρίσκεις πιο εύκολα. Ό,τι αφήνεις, σε αφήνει. Θέλει πάρα πολύ χρόνο για να επανέλθει. Για να βρει ο παίκτης τον ρυθμό του πρέπει να προπονείται καλά, καθημερινά και εντατικά.

Ο Κώστας είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ήθελε να παίζει ενενηντάλεπτο , η ομάδα όμως όταν ήρθε είχε ήδη ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, στο οποίο φάνηκε ότι δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να το υπηρετήσει. Στο κομμάτι του γκολ ασφαλώς και είναι χαρισματικός, το έχει δείξει η καριέρα του αυτό».

Για το αν υπάρχει σκέψη για αλλαγή συστήματος: «Οι αλλαγές στα συστήματα γίνονται για συγκεκριμένους λόγους. Σε ότι αφορά το 3-5-2, είναι ένας σχηματισμός που έπαιξα πρώτος στην Ελλάδα το 2013 με τον Πανθρακικό και είχαμε κάνει μια πετυχημένη χρονιά. Εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου. Σίγουρα, αν το καλοκαίρι υπάρχουν μεταγραφικές επιλογές παικτών, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερα από ένα συστήματα, θα το δοκιμάσουμε. Αλλά όταν έχεις κάτι πετυχημένο, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Σίγουρα όμως θα χρειαστείς ένα δεύτερο κι ένα τρίτο πλάνο».

Για την επιστροφή του Ντουάρτε στις αποστολές: «Το θέμα είναι να βρίκσεται σε καλή κατάσταση. Είναι καλός παίκτης. Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει σε σύστημα 4-3-3 ως εσωτερικός μέσος. Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει τη θέση του Μπερτόγλιο. Έχει ποιότητα όμως. Έχει ευφυΐα. Είναι έξυπνος παίκτης και καλός με τη μπάλα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποια στιγμή: «Όλη η χρονιά ήταν ξεχωριστή για μένα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ