Η μεγάλη θυσία που ετοιμάζει ο Πιέλ για να κρατήσει τον Σισέ

Η μεγάλη θυσία που ετοιμάζει ο Πιέλ για να κρατήσει τον Σισέ

Ο προπονητής της Σεντ Ετιέν σκέφτεται σοβαρά να προτείνει στον Ολυμπιακό την ανταλλαγή του Γκαμπονέζου Ντενίς Μπουανγκά με τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό.

Η σεζόν στη Ligue 1 έχει τελειώσει, όπως και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι προπονητές καταρτίζουν τον σχεδιασμό τους. Ο Κλοντ Πιέλ στη Σεντ Ετιέν δεν αποτελεί εξαίρεση και έχει ενημερώσει τους διοικούντες για τις ανάγκες του ρόστερ.

Καταρχάς, οι «στεφανουά» μειώνουν τα χρέη τους και δεν έχουν το περιθώριο για σπατάλες. Επομένως, τα πλάνα του Πιέλ έχουν προσαρμοστεί στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η διοίκηση.

Η ιστοσελίδα «butfootballclub.fr» καταγράφει τα «θέλω» του Πιέλ για το ρόστερ της επόμενη σεζόν και σε αυτά περίοπτη θέση έχει ένας γρήγορος κεντρικός αμυντικός. Για το αγωνιστικό στυλ που πρεσβεύει, ο Πιέλ χρειάζεται έναν στόπερ με ταχύτητα, όπως ο Παπέ Σισέ. Βέβαια, το ρεπορτάζ εξηγεί ότι ο δανεισμός του Σισέ ολοκληρώνεται η Σεντ Ετιέν δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα 13 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στη ρήτρα με τον Ολυμπιακό για να τον κρατήσει στο γήπεδο «Ζοφρουά Γκισάρ». Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Πιέλ για το κέντρο της άμυνας.

Η ίδια ιστοσελίδα, σε άλλο σημερινό ρεπορτάζ της, αναφέρει πως ο Πιέλ σκέφτεται σοβαρά μία «θυσία» προκειμένου να διατηρήσει τον Παπέ Σισέ στο δυναμικό της Σεντ Ετιέν. Πως; Μέσω της ανταλλαγής του Σισέ με τον Γκαμπονέζο στράικερ, Ντενίς Μπουανγκά, ο οποίος φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Ο γαλλικός Τύπος είχε γράψει στις 8 Μαΐου ότι οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν τον Μπουανγκά και θα μπορούσε να τους απασχολήσει μεταγραφικά. Έκτοτε, δεν προέκυψαν νέα δημοσιεύματα από τη Γαλλία, αλλά η ιστοσελίδα «butfootballclub.fr» αναφέρει πως η ανταλλαγή στριφογυρίζει στο μυαλό του Κλοντ Πιέλ.

Διότι ο Μπουανγκά έχει υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία από τον Παπέ Σισέ, αλλά για τον Πιέλ ο Σισέ έχει μεγαλύτερη σημασία στο πλάνο του. Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως ο Πιέλ έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να κρατήσει τον Σισέ υπό τις οδηγίες του, αφού τον θεωρεί κομβικό, ενώ εκτιμά πως είχε καθοριστική συμβολή στην αποφυγή του υποβιβασμού της Σεντ Ετιέν στη Ligue 2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ