ΑΕΚ: «Βλέπει» Ράφαελ για δεξί μπακ (vids)

ΑΕΚ: «Βλέπει» Ράφαελ για δεξί μπακ (vids)

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λιόν, Ράφαελ Ντα Σίλβα, βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ για το δεξί μπακ.

Μια από τις θέσεις που θα ενισχυθεί η ΑΕΚ με προσθήκη βασικού (θεωρητικά πάντα) ποδοσφαιριστή είναι και αυτή του δεξιού μπακ. Είναι γνωστή εξάλλου η πρόθεση των ανθρώπων της Ένωσης να αλλάξουν όλη την άμυνα ενόψει της νέας σεζόν με την αρχή να γίνεται με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που την Τρίτη (1/6) θα ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Ένας από τους παίκτες που εξετάζουν σοβαρά οι «κιτρινόμαυροι» για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Ράφαελ Ντα Σίλβα. Ο πρώην άσος των Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Λιόν, και νυν της Μπασακσεχίρ, έχει προταθεί στην ΑΕΚ και εξετάζεται μιας και θέλει να αποχωρήσει από τον τουρκικό σύλλογο που έμεινε και εκτός Ευρώπης φέτος.

Κάτι προχωρημένο δεν υπάρχει ακόμη ωστόσο στην ΑΕΚ θέλουν να εκμεταλλευτούν και το γεγονός πως και η Μπασακσεχίρ επιθυμεί να απαλλαγεί από τον ποδοσφαιριστή αφού έχει ακόμη τρεις παίκτες στη θέση του ενώ αντιμετωπίζει και οικονομικές δυσκολίες. Έτσι η ΑΕΚ παρατηρεί την υπόθεση και αν δεν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος θα κάνει την κίνησή της.

To προφίλ του Ράφαελ

Τον Ιούλιο του 2008, σε ηλικία 18 ετών, ο Ράφαελ αποκτήθηκε από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που τον πήρε από τη Φλουμινένσε μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Φάμπιο.

Ο Ράφαελ έμεινε στη Γιουνάιτεντ για έξι χρόνια και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2009, 2011, 20023), δύο Λιγκ Καπ (2009, 2010), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2009) και τρία αγγλικά Σούπερ Καπ (2009, 2012, 2014) καταγράφοντας 170 συμμετοχές, 5 γκολ και 15 ασίστ πριν πωληθεί στη Λιόν αντί 3,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2015.

Στην γαλλική ομάδα αγωνίστηκε σε 139 ματς ενώ για δύο σεζόν (2015-16 και 2016-17) ήταν και συμπαίκτης του Ματιέ Βαλμπουενά. Το καλοκαίρι του 2020 έφυγε από την Λιόν ως ελεύθερος για την τουρκική Μπασάκσεχιρ όπου έπαιξε σε 28 ματς. Ωστόσο, έχασε πολλά παιχνίδια από τραυματισμούς μέσα στο 2021. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Φλεβάρη μέχρι το τέλος της σεζόν έπαιξε 4 ματς και μόλις ένα 90λεπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ