Παναθηναϊκός: Γιατί επείγει η μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας

Παναθηναϊκός: Γιατί επείγει η μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί κάνουν επιτακτική την ανάγκη για προσθήκη.

Αν υπάρχει ένας χώρος που χρειάζεται άμεσα μεταγραφές, είναι το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ακόμα και αν δεν ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, οποιοσδήποτε κατείχε το πόστο του 59χρονου τεχνικού, τα μετόπισθεν θα ήταν η απόλυτη προτεραιότητα του. Για τον απλό λόγο πως ο Γιοβάνοβιτς έχει ξεμείνει από λύσεις και θα έπρεπε να προνοήσει εγκαίρως για να μην… πονοκεφαλιάζει τον χειμώνα. Ο Σέρβος προπονητής έχει δεχτεί αρκετά ονόματα στο email του, τα εξετάζει μαζί με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους της ΠΑΕ και θέλει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, να έχει ένα νέο πρόσωπο στη διάθεση του.

Η ανάγκη για μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας είναι επιτακτική στον Παναθηναϊκό, γιατί έτσι επιτάσσουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Μετά την αποχώρηση του νεαρού Δημήτρη Καραγιάννη, στο ρόστερ έχουν μείνει μόνο τρεις στόπερ, οι Φραν Βέλεθ, Αχιλλέας Πούγγουρας και Μπαρτ Σένκεφελντ. Με τον Ολλανδό να είναι νοκ άουτ όλο το καλοκαίρι, λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, οπότε μένουν διαθέσιμοι για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόνο οι Πούγγουρας και Βέλεθ. 

Επίσης, οι δύο παίκτες οι οποίοι μπορούσαν να καλύψουν τη θέση πέρυσι, αδυνατούν να το πράξουν. Ο Σεχ Νιας επειδή δεν είναι πια στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και έχει επιστρέψει στη Λιλ, με την παράταση του δανεισμού του να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης διότι αναρρώνει από το σύνδρομο των κοιλιακών-προσαγωγών, η ενσωμάτωση του στην προετοιμασία εκτιμάται για τα μέσα Ιουλίου, όμως τίποτα δεν είναι βέβαιο. Άλλωστε, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προέρχεται από πολύμηνη απραξία, έπαιξε για τελευταία φορά στα μέσα του προηγούμενου Δεκέμβρη και θα χρειαστεί χρόνο για να επανέρθει. Ούτε και σκοπεύουν οι «πράσινοι» να τον πιέσουν, αφού η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση είναι στις 21 Αυγούστου, στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ είναι ανοιχτή και άλλη μία μεταγραφή για το κέντρο της άμυνας. Σαφώς, οι ανάγκες του Παναθηναϊκού είναι μικρότερες, από τη στιγμή που δεν συμμετέχει στο Conference League. Αλλά και ο Βέλεθ έχει δείξει επιρρεπής στους τραυματισμούς και θα είναι ρίσκο για τον Σέρβο προπονητή να μην έχει επαρκείς λύσεις στη διάθεση του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ