ΑΕΚ: Οι επόμενες κινήσεις μετά τον πρώτο κύκλο (βασικών) μεταγραφών

ΑΕΚ: Οι επόμενες κινήσεις μετά τον πρώτο κύκλο (βασικών) μεταγραφών

Η ΑΕΚ είναι στην τελική ευθεία με τις περιπτώσεις των Εντσάμ, Τζαβέλλα και Αραούχο ολοκληρώνοντας το πρώτο πολύ σημαντικό κομμάτι της ενίσχυσής της. Τι αναμένεται να ακολουθήσει...

Με το τέλος της προηγούμενης σεζόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε προαναγγείλει στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ πως θα ενισχυθεί η ομάδα με (τουλάχιστον) 6-7 παίκτες ενδεκάδας το καλοκαίρι ώστε να αλλάξει τελείως πρόσωπο. Κάτι αυτονόητο δηλαδή για όποιον παρακολούθησε έστω και λίγο την Ένωση στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Αισιόδοξο ξεκίνημα

Η αρχή έγινε πρώτα από τον άσο με την απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς που έρχεται να πάρει τα γάντια του βασικού… σπίτι του και αναμένεται η συνέχεια με τρεις πολύ δυνατές κινήσεις που εφόσον ολοκληρωθούν θα αποτελέσουν τη βάση για μια πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο. Θεωρητικά πάντα, μιας και όλα κρίνονται στο χορτάρι.

Πρόκειται φυσικά για τις περιπτώσεις των Εντσάμ, Τζαβέλλα και Αραούχο με τους οποίους ήδη υπάρχει συμφωνία για τους όρους των συμβολαίων τους και αυτό που μένει είναι να βρεθεί η λύση και με τις ομάδες τους. Στην Ένωση εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί και οι τρεις τους θα ντυθούν στα κιτρινόμαυρα σύντομα, κάτι πολύ σημαντικό για τον Βλάνταν Μιλόβεγιτς που θέλει να τους έχει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στη διάθεσή του.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν αυτών των τριών μεταγραφών, συν εκείνης του Στάνκοβιτς, η ΑΕΚ θα έχει δημιουργήσει ουσιαστικά τον κορμό της με έναν παίκτη σε κάθε γραμμή. Δεν υπολογίζουμε βέβαια τις περιπτώσεις των Παρρά και Μήτογλου που έχουν ανακοινωθεί ήδη, με τον πρώτο να προορίζεται για τη Β’ ομάδα και τον δεύτερο για παίκτη ροτέισον εφόσον μείνει στο ρόστερ.

Η… δεύτερη δόση

Τι ακολουθεί από εδώ και πέρα όμως; Φυσικά και έχει ακόμη πολλή δουλειά η ΑΕΚ μπροστά της (και κυρίως οι Παπαδημητρίου και Κονέ) αφού οι αλλαγές που πρέπει να κάνει ώστε να γίνει και πάλι ανταγωνιστική σε επίπεδο πρωταθλητισμού, είναι σαρωτικές. Ειδικά στην άμυνα. Εκεί οπού σειρά θα πάρουν τα πλάγια μπακ, θέση που πόνεσε πάρα πολύ την περσινή χρονιά η Ένωση αλλά υποφέρει και διαχρονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι απλά καθώς για να πάρει παίκτες στα άκρα της άμυνας, θα πρέπει να φύγουν κάποιοι πρώτα. Επίσης ανάλογα και με τις αποχωρήσεις, είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να πάρει και δεύτερο στόπερ, αυτόν που θα αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας αλλά εφόσον θα έχει τη λύση Τζαβέλλα, ενδέχεται να μην βιαστεί.

Τέλος, παίκτης θα αποκτηθεί και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, θέση στην οποία είχε αναφερθεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ωστόσο και εδώ δεν αναμένεται να υπάρξει βιασύνη αφού υπάρχουν λύσεις. Από εκεί και πέρα ρόλο θα παίξουν και οι αποχωρήσεις για πιθανές έξτρα κινήσεις όπως για παράδειγμα στα χαφ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ακόμη είμαστε στα μέσα Ιουνίου κι έχουμε μπροστά μας 2,5 μήνες μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου που πάντα προσφέρει ευκαιρίες όσο πλησιάζει προς το τέλος της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ