Crash Test: Αραούχο VS Ολιβέιρα (vids)

Crash Test: Αραούχο VS Ολιβέιρα (vids)

Ο Σέρχιο Αραούχο επιστρέφει στην ΑΕΚ με τον Νέλσον Ολιβέιρα να γίνεται κάτοικος Τούμπας για χάρη του ΠΑΟΚ και to10.gr συγκρίνει τους δύο επιθετικούς βάσει των εν Ελλάδι πεπραγμένων τους. Ποιος εκ των Δικεφάλων βγαίνει κερδισμένος;

Ημέρα επιθετικού ήταν η Τετάρτη (7/7) για τους δύο Δικεφάλους με την ΑΕΚ να φτάνει σε συμφωνία με τη Λας Πάλμας για τη μεταγραφή του Σέρχιο Αραούχο ενώ ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με τον Νέλσον Ολιβέιρα ικανοποιώντας τη μεγάλη επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου. Έτσι ο Αργεντινός ετοιμάζεται για την τέταρτη θητεία του με τα κιτρινόμαυρα, την ώρα που ο Πορτογάλος φορ αλλάζει στρατόπεδο μετά από δύο χρόνια στην Ένωση.

Ποιος βγαίνει όμως κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη; Η ΑΕΚ που αντικαθιστά τον Ολιβέιρα με τη διαχρονική… καψούρα οπαδών και Μελισσανίδη ή ο ΠΑΟΚ που εκμεταλλεύτηκε το ότι ο υψηλόσωμος φορ κυκλοφορούσε ελεύθερος και τον κάνει δικό του; Ασφαλώς το γήπεδο θα είναι αυτό που θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί για την επιλογή του, ωστόσο μια ιδέα για το τί μπορεί να προσφέρει ο καθένας τους, την έχουμε ήδη.

Τρεις θητείες έχει ήδη με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Αραούχο και δύο χρόνια συνολικής παρουσίας, όσα και ο Ολιβέιρα δηλαδή αλλά σε μια θητεία. Μάλιστα οι δύο τους έχουν συνυπάρξει και για μερικούς μήνες όταν ο «Τσίνο» επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2020 με τη μορφή δανεισμού από τη Λας Πάλμας.

Στην παρουσία του λοιπόν στην Ελλάδα ο Αραούχο έχει πετύχει 26 γκολ με 13 ασίστ σε 79 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη, ο Ολιβέιρα κατέγραψε 26 γκολ με 10 ασίστ αλλά σε 70 παιχνίδια με τα κιτρινόμαυρα. Όσο για τα νούμερά τους στο εξάμηνο που συνυπήρξαν; Ο Πορτογάλος μέτρησε 6 γκολ με 3 ασίστ ενώ ο Αργεντινός 3 γκολ και 1 ασίστ, στη χειρότερη αναμφίβολα από τις τρεις θητείες του στην ΑΕΚ.

Στο ίδιο εξάμηνο πάλι, ο Ολιβέιρα σκόραρε ένα γκολ ανά 4 περίπου προσπάθειες, την ώρα που ο Αραούχο χρειαζόταν τουλάχιστον μία τελική παραπάνω για να το κάνει. Στοιχείο που φανερώνει πως ο υψηλόσωμος φορ που οδεύει προς τον ΠΑΟΚ, έχει αν μη τι άλλο κάπως καλύτερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ειδικά εντός περιοχής απ’ όπου προέρχεται και η συντριπτική πλειοψηφία των γκολ του.

Εξάλλου ο Ολιβέιρα είναι κατ’ εξοχήν παίκτης περιοχής σε αντίθεση με τον Αραούχο που έχει την ικανότητα να παίζει και εκτός του κουτιού δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του ή ακόμα φτιάχνοντας ο ίδιος τις ευκαιρίες για τον εαυτό του. Ποιος να ξεχάσει για παράδειγμα τα δύο εκπληκτικά και πανομοιότυπα γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ…

Συνοψίζοντας, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως είναι εμφανές ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικού τύπου επιθετικούς. Το θέμα είναι λοιπόν πως θέλει να παίξει και να τους αξιοποιήσει ο κάθε προπονητής. Κι απ’ όσο έχει γίνει γνωστό, τόσο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, επιθυμούσαν διακαώς ο μεν τον Αραούχο και ο δε τον Ολιβέιρα. Το μπαλάκι λοιπόν περνάει σε αυτούς και τα υπόλοιπα, στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ