Αποστολόπουλος- Σουρλής: Τι αποφάσισε ο Μαρτίνς

Αποστολόπουλος- Σουρλής: Τι αποφάσισε ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος ανακοίνωσε ήδη την απόφαση του και η τάξη του 2002 μεγαλώνει στο Ερυθρόλευκο ρόστερ. Και Τζολάκης και Σουρλής και Αποστολόπουλος

Για κάποιους ποδοσφαιριστές η προετοιμασία είναι απλά μια δύσκολη υποχρέωση. Για κάποιους άλλους όμως είναι μάχη… επιβίωσης. Το διάστημα που έχουν το προνόμιο να πάρουν ίσες ευκαιρίες και να διεκδικήσουν μια θέση στο «τελικό» ρόστερ. Παιδιά σαν τον Βασίλη Σουρλή και τον Απόστολο Αποστολόπουλο που όπως φαίνεται τα κατάφεραν ήδη μια χαρά, αν κρίνουμε από την απόφαση του προπονητή τους. «Μένουν εδώ μαζί μας» φέρεται να είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία «σύσκεψη» που έγινε με τους συνεργάτες του. Και όταν μιλάμε για δύο νέα παιδιά και το ρόστερ του Ολυμπιακού που αποτιμάται στα 90-100 εκατ ευρώ, τότε προφανώς και αποτελεί μια ιδιαίτερη δική τους κατάκτηση.

Πιέρ Κουντέ, Γιαν Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Πέπε Ροντρίγκες. Αυτός είναι ο «ανταγωνισμός εσωτερικού» για τον Βασίλη Σουρλή. Προφανώς και ξεκίνησε σε αυτό το καλοκαιρινό «ράλι» από την τελευταία θέση. Ο πιθανότερος είτε να δοθεί κάπου δανεικός, είτε σύντομα να ενσωματωθεί στην υπο διαμόρφωση ομάδα Β΄. Κατάφερε όμως ο χαρισματικός μέσος μέσα από την προσπάθεια και τη συνέπεια του, μέσα από τις εξαιρετικές παρουσίες του στα φιλικά παιχνίδια να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή ο Τιάγκο Σίλβα και ο Πέπε δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένας από τους δύο θα αποχωρήσει –ου μην και οι δύο-. Ο Σουρλής όμως θα μείνει στη θέση του. Γιατί έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς για την πρόοδο του. Γιατί κέρδισε το προνόμιο μιας ευκαιρίας να προαχθεί σε μέλος του rotation. Ότι ακριβώς έχει συμβεί καιρό τώρα με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Ότι έχει συμβεί από την Άνοιξη με τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο. Μια ολόκληρη νουβέλ βαγκ υπάρχει στον Ρέντη. Περιμένοντας την ώρα που θα κάνει το παραπάνω βήμα.

Για τον Απόστολο Αποστολόπουλο κάποιοι θα πουν ότι είναι «ευκολότερο» να κρατήσει τη θέση του στο ρόστερ από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει ως τώρα μόνο τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για το αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν είναι έτσι όμως. Και γιατί οι Πειραιώτες ήδη μιλούν με παίκτες για την μεταγραφή που θέλουν να κάνουν σε αυτά τα τετραγωνικά. Και γιατί ο νεαρός φέτος πήρε την πρώτη του ευκαιρία σε προετοιμασία. Δεν είχε την εμπειρία. Δεν είχε τις παραστάσεις. Είχε όμως μπόλικο αγωνιστικό θράσος από εκείνο που λατρεύει να βλέπει το τεχνικό τιμ κάθε ομάδας σε νέα παιδιά. Εξ ου λοιπόν και η προαγωγή του. Ή πιο σωστά η παραμονή του στη μεγάλη ερυθρόλευκη εικόνα. Ο Αποστολόπουλος, ο Τζολάκης, ο Σουρλής είναι όλοι τους εκπρόσωποι της γενιάς του 2002.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ