Παναθηναϊκός: Το «off» του Μαουρίσιο έχει την εξήγηση του

Παναθηναϊκός: Το «off» του Μαουρίσιο έχει την εξήγηση του

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης για συγκεκριμένους λόγους.

Ο Μαουρίσιο είναι η πρώτη απουσία από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, εκτός από τους μακροχρόνια απόντες Κουρμπέλη και Σένκεφελντ.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης για άλλη μία μέρα, αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Απλώς τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, ο Μαουρίσιο δεν συμμετείχε σε προετοιμασία για διαφορετικούς λόγους. Το καλοκαίρι του 2019 ανήκε στον ΠΑΟΚ, αλλά τραυματίστηκε και έμεινε εκτός προπονήσεων. Το καλοκαίρι του 2020, ο Μαουρίσιο δεν είχε συμβόλαιο και το πέρασε με ατομικό πρόγραμμα, αφού στον Παναθηναϊκό υπέγραψε τον Οκτώβριο.

Οπότε, ο οργανισμός του είχε συνηθίσει σε ένα πιο χαλαρό τέμπο και σε συνδυασμό με το ότι ο Μαουρίσιο διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, επιτάσσουν προσοχή και πιο συντηρητική προσέγγιση, ειδικά από τη στιγμή που η έναρξη του πρωταθλήματος αργεί.

Στο μεταξύ, η ενδέκατη ημέρα (Πέμπτη 8/7) των προπονήσεων του Παναθηναϊκού περιελάμβανε διπλή προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο «Γ. Καλαφάτης» με συνδυασμό φυσικής κατάστασης, τακτικής και παιχνιδιού με μπάλα.

Το πρωί το πρόγραμμα εμπεριείχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αερόβια επί 90 λεπτά, ενώ το απόγευμα η προπόνηση περιελάμβανε  προθέρμανση, παιχνίδι με μπάλα (κορόιδο) και ασκήσεις τακτικής για την κυκλοφορία και την ανάπτυξη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διπλό στο μισό γήπεδο χωρίς περιορισμούς.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έλαβε και πάλι μέρος σε όλο το πρωινό πρόγραμμα, ενώ το απόγευμα έκανε ατομική προπόνηση, ενώ ο Μπαρτ Σένκεφελντ προπονήθηκε στο γυμναστήριο.

Την Παρασκευή υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση για το απόγευμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ