Επιστολή-καταπέλτης FIFA/UEFA σε ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη!

Επιστολή-καταπέλτης FIFA/UEFA σε ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη!

Η UEFA και η FIFA έστειλαν αυστηρή επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας να «περάσει άμεσα την Ολιστική Μελέτη όπως ακριβώς σας τη στείλαμε».

Η UEFA και η FIFA με επιστολή που έστειλαν στην ΕΠΟ, βάζουν τέλος στα… παιχνίδια της ομοσπονδίας και απαιτούν να περάσει η Ολιστική Μελέτη κατά γράμμα. Οι δυο συνομοσπονδίες βλέποντας πως η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» δεν σταματάει να προκαλεί και αγνοεί το πλάνο, έστειλε αυστηρό μήνυμα ζητώντας να ακολουθηθεί κατά γράμμα και μάλιστα άμεσα η Ολιστική Μελέτη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έχει Γενική Συνέλευση η Ομοσπονδία και UEFA και FIFA ήταν ξεκάθαρες, αφού δεν έχουν κανένα σκοπό να επιτρέψουν στην… εξυγιαντική ΕΠΟ να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει.

Για αυτό τον λόγο στάλθηκε και η επιστολή από τις συνομοσπονδίες, προκειμένου να περάσει την Ολιστική Μελέτη στα καταστατικά της Ομοσπονδίας και να σταματήσει η ΕΠΟ να έχει όλες τις αρμοδιότητες που είχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν και κατέστρεφε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγούμενη συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τα άρθρα τής Ολιστικής Μελέτης που έδιναν το πάνω χέρι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με σκοπό να ελέγχει τα πάντα. Αυτός είναι και ο λόγος της αυστηρής επιστολής από UEFA και FIFA που βάζει με λίγα λόγια τέλος στα όνειρα της «εξυγίανσης» και αφαιρεί αρμοδιότητες από την ομοσπονδία.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παραπέμπουμε στην επιστολή μας της 24ης Ιουνίου 2021 στην οποία σας ενημερώναμε ότι η κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) είχε τεθεί υπόψη του Προεδρείου της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στις 23 Ιουνίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό και προς υπόμνησή σας, σας υπενθυμίζουμε ότι το Προεδρείο είχε υποστηρίξει μετ’ επιτάσεως, επί τη βάσει του Άρθρου 18 παρ. 1 εδ. στ του Οργανωτικού Κανονισμού της UEFA (εκδ. 2020), τα παρακάτω:

«(i) Η ΕΠΟ θα υιοθετήσει και εφαρμόσει πλήρως τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης.
(ii) Η ΕΠΟ θα εγκρίνει το αναθεωρημένο Καταστατικό της ΕΠΟ, όπως αυτό συντάχθηκε μετά την επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου στην Ελλάδα κατά την 1η και 2α Ιουνίου 2021 και κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της ΕΠΟ στις 12 Ιουνίου 2021, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου 2021.
(iii) Η ΕΠΟ θα συμπεριλάβει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία αναφέρονται στο ισχύον Καταστατικό της ΕΠΟ, σε διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να τα ενημερώσει για τη διαδικασία αναθεώρησης του Καταστατικού.» (η υπογράμμιση δική μας)

Τα παραπάνω μεταφέρθηκαν επίσης απευθείας στους εκπροσώπους που συμμετείχαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 25 Ιουνίου 2021.
Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, λάβαμε τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ οι οποίες τροποποιούν ουσιωδώς το αναθεωρημένο Καταστατικό της ΕΠΟ, όπως αυτό υποβλήθηκε στη διοίκηση της ΕΠΟ από τη FIFA και την UEFA στις 12 Ιουνίου 2021. Στις προτάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ συμπεριλαμβάνονται, ενδεικτικά, αλλαγές στην προτεινόμενες νέες συνθέσεις στη Γενική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καθώς και στη σύνθεση και τα προνόμια της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Οι αλλαγές αυτές αντίκεινται, σε μεγάλο βαθμό, στις συστάσεις και τις προτάσεις της Ολιστικής Μελέτης.

Εν όψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 19 Ιουλίου 2021, είναι άκρως σημαντικό για την ΕΠΟ να κατανοήσει ότι η υιοθέτηση και η εφαρμογή των συστάσεων που περιέχονται στην Ολιστική Μελέτη είναι αποφασιστικής σημασίας για την ορθή διακυβέρνηση της ΕΠΟ, ιδιαιτέρως όσον αφορά τις αλλαγές που σχετίζονται με την οργανωτική διάρθρωση και τα όργανα της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια, η FIFA και η UEFA αναμένουν την πλήρη υιοθέτηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων, που σας είχαν σταλεί στις 12 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 19 Ιουλίου 2021».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ