Παναθηναϊκός: Το σκεπτόμενο ποδόσφαιρο και τα γκολ του Χατζηγιοβάνη

Παναθηναϊκός: Το σκεπτόμενο ποδόσφαιρο και τα γκολ του Χατζηγιοβάνη

Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να επιβάλλει τη λογική σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας της ομάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιμένει στο να ενεργοποιήσει το μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Το επιχειρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και το συνέχισε στην προπόνηση της Πέμπτης.

Ο Σέρβος ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες του να σκέφτονται. Σε κάθε κίνηση τους, αμυντική ή επιθετική, ο Γιοβάνοβιτς φώναζε για σωστές και σκεπτόμενες επιλογές. Αυτό είχε και τη μεγάλη σημασία και ο 59χρονος τεχνικός περιμένει να ανταποκριθεί η ομάδα του.

Ο Γιοβάνοβιτς διέκοψε την άσκηση προκειμένου να προβεί σε παρατηρήσεις, όταν οι παίκτες του έκαναν λανθασμένες επιλογές. Όταν κάποιος πήγαινε να πρεσάρει σε φάση που δεν έπρεπε, όταν ένας άλλος δεν υποστήριξε τον συμπαίκτη του για οργανωμένο πρέσινγκ, όταν οι πάσες ήταν κακές και δυσκόλευαν το κοντρόλ, όταν γινόταν κατάχρηση ντρίμπλας αντί για μία γρήγορη πάσα που θα άνοιγε τη φάση.

Στην πρώτη άσκηση που στόχευε στο πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου, η μία ομάδα είχε έναν παίκτη παραπάνω για να δυσκολεύει αυτή που ανέβαζε τη μπάλα. Όταν έσπαγε το πρέσινγκ, στο δεύτερο μισό υπήρχε κατάσταση 4vs3 επιθετικά, δουλειά σε πίεση και τρανσίζιον.

Κατόπιν, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τρεις ομάδες και έπαιξαν εναλλάξ διπλό στο μισό γήπεδο. Κάθε γκρουπ αποτελούνταν από εφτά παίκτες.

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Σερπέζης, Σάντσες, Αθανασακόπουλος, Καμπετσής, Μακέντα, Αϊτόρ

Πράσινοι: Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Βέλεθ, Σιδεράς, Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό, Χουάνκαρ,

Κίτρινοι: Χριστογεώργος, Σαβιέρ, Κώτσιρας, Ρόμπι, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Αγιούμπ, Σανκαρέ, Καρλίτος,

Οι Πράσινοι ήταν αυτοί που πήραν τις περισσότερες νίκες και χρίστηκαν νικητές, ενώ ο Χατζηγιοβάνης ξεχώρισε πετυχαίνοντας 4 γκολ. Το ένα ήταν και πολύ εντυπωσιακό, επιτεύχθηκε με ραμπόνα και ο νεαρός στράικερ το πανηγύρισε.

Το δίτερμα ξεχώρισε ο… ironman Καρλίτος, ο οποίος παρότι συγκρούστηκε σφοδρά με τον Μαουρίσιο και για μερικά λεπτά έμεινε στο έδαφος, σηκώθηκε και ζήτησε να συνεχίσει, παρά την προτροπή να μείνει εκτός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ