Όταν δεν γνωρίζεις ποδόσφαιρο βλέπεις τον Τσόλακ στο Champions League

Όταν δεν γνωρίζεις ποδόσφαιρο βλέπεις τον Τσόλακ στο Champions League

Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ... φτύνει αίμα για να περάσει τους ερασιτέχνες της Μποέμιαν, ο Αντόνιο Τσόλακ κάνει σχέδια για το Champions League. Ο... δανεικός από τον ΠΑΟΚ στη Μάλμε, Αντόνιο Τσόλακ.

Δεν είναι κακό να μη γνωρίζει κάποιος ποδόσφαιρο. Κακό είναι να μην το παραδέχεται. Ακόμα χειρότερο είναι να νομίζει πως ξέρει, ενώ δεν ξέρει. Στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια να πορευτούν με ανθρώπους που δεν ήξεραν ποδόσφαιρο. Δεν μεγάλωσαν μέσα σ’ αυτό, δεν έχουν μάθει από αποδυτήρια.

Ο Μάκης, ο Giorgis, η Μαρία και ένα σωρό άλλοι τεχνοκράτες. Όλοι εκείνοι για τους οποίους αναρωτιούνται και οι οπαδοί της ομάδας τι δουλειά έχουν σε μια ΠΑΕ και γιατί έχουν λόγο σε ποδοσφαιρικά ζητήματα ενώ από ποδόσφαιρο… δεν σκαμπάζουν. Μια κριτική που χτυπάει φυσικά την πόρτα του Ιβάν Σαββίδη καθώς ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μεγαλομέτοχος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Για όσους τυχόν αναρωτηθούν ποια είναι αυτή η κατάσταση; Ας δουν τι συνέβη λίγες μόνο ώρες μετά το τέλος του αγώνα με την Μποέμιαν. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε, αλλά ο κόσμος του έβραζε. Και εκδήλωσε την οργή του για τη «γύμνια» της ομάδας μέσω των social media, αλλά και μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η θύρα 4.

Έκανε σε πολλούς εντύπωση το κείμενο του «Βάλε με μέσα» που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες σε τούτο εδώ το σάιτ με τίτλο: «Την μπάλα του Καρυπίδη, δεν την ξέρει -μαζί- όλη η οικογένεια Σαββίδη». Τι έγραφε; Θυμηθείτε ένα απόσπασμα.

«Δεν καταλαβαίνει ποδόσφαιρο ο Σαββίδης. Καταλαβαίνει προφανώς από μπίζνες. Αλλά όχι από ένα αντικείμενο που έχει τη δική του κουλτούρα και τις δικές του γνώσεις. Εμπιστεύθηκε ο άνθρωπος αυτούς που του υπέδειξαν. Τον Μάκη τον Γκαγκάτση που αν ο μπαμπάς του πουλούσε ντομάτες σήμερα θα ήταν μανάβης, αλλά πουλούσε παραγοντιλίκι και έγινε και αυτός παράγοντας. Εμπιστεύθηκε παλαίμαχους σαν τον Βρύζα που ρωτήστε τον Σταφυλίδη και τον Σάλπο τα υπόλοιπα.

Εμπιστεύθηκε μια κάστα διαιτητών που παρίσταναν τους τεχνοκράτες έχοντας γύρω τους πεινασμένες μαύρες σακούλες. Εμπιστεύτηκε κάτι «κουμπάρους» και «ανιψιούς πρώην γκόμενας, πρώην ιδιοκτήτη» που είναι πάντα εκεί ρουφώντας μεδούλι.

Όλους αυτούς που έχουν φάει 15 τεχνικούς διευθυντές, για να κάνουν εκείνοι τους πονηρούληδες. Δεν είναι δικό μας το συμπέρασμα. Η Θύρα 4 τα έχει πει καμιά 10αριά φορές. Ακόμη και την ΕΠΟ που του στοίχισε κάτι παραπάνω, άλλοι (του) την διαφεντεύουν. Γιατί είπαμε ο Ιβάν δεν το καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα; Μετά από έναν σωρό εκατομμύρια, να είναι πάλι στην ίδια αφετηρία. Στην προσπάθεια να περάσει στη βαθμολογία τον Άρη. Τον ταλαιπωρημένο Άρη που έπεσε κατηγορία και γύρισε. Τον Άρη της απαξίωσης και των χιλίων προβλημάτων. Τον Άρη που κάποιοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από την πόλη του. Θυμάστε; «Μια ομάδα, μια πόλη».

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι, που θα λέγαμε αν ήμασταν σε εφημερίδα και ήρθε το ίδιο το ποδόσφαιρο να δικαιώσει την αντί – ποδοσφαιρική λογική που εδώ και χρόνια επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Τη στιγμή που ο Καρυπίδης φέρνει Ιτούρμπε και Καμαρά, στον ΠΑΟΚ παλεύουν να πάρουν 2-3 παίκτες που τους έχει ζητήσει ο Λουτσέσκου και δεν τα καταφέρνουν. Κι αντί να κοιτάζουν πως θα ικανοποιήσουν έναν προπονητή που μοιάζει δυσαρεστημένος από τον… Αύγουστο, παραγγέλνουν κείμενα για «ράβε – ξήλωνε» και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές που κάνουν τον κόσμο να γελάει και τον δικό τους κόσμο να τσιμπιέται για το αν είναι αλήθεια αυτά που βλέπει ή ζει σε συννεφάκι.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα της αντι – ποδοσφαιρικής λογικής που επικρατεί εδώ και χρόνια στον ΠΑΟΚ με ευθύνη του Ιβάν Σαββίδη έρχεται από τη… Σουηδία. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ψάχνει εναγωνίως να καλύψει το κενό του Νέλσον Ολιβέιρα, που θα μείνει έξι μήνες εκτός, έχει… παρκαρισμένο τον Αντόνιο Τσόλακ στη Μάλμε. Τον Τσόλακ που έφυγε κακήν κακώς από την Τούμπα επειδή δεν άρεσε στους «Μάκηδες» και τους «Τάκηδες» και οδηγεί τη Μάλμε στους ομίλους του Champions League. Μόνος του την πέρασε την Ρέιντζερς. Και χθες ήταν ξανά εκ των πρωταγωνιστών στο 2-0 επί της Λουντογκόρετς, που φέρνει τη σουηδική ομάδα μια ανάσα από τους ομίλους.

Επειδή αρκετός κόσμος μπορεί να μην ασχολείται ή να μη… θυμάται, του θυμίζουμε πως ο Τσόλακ αγωνίζεται στη Μάλμε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Τσόλακ τα… σπάει σε επίπεδο Champions League και ο ΠΑΟΚ παλεύει να φέρει πίσω ως δανεικό τον… Άκπομ, τον οποίο πούλησε άρον – άρον πέρσι μήπως και γλιτώσει κανένα φράγκο απ’ αυτά που έχασε όταν αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ. Όχι πως είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει. Κάποτε είχαν αφήσει να τους φύγει ο Όλσεν, ο Σουηδός τερματοφύλακας, ως… αποτυχημένος και ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο να παίξει στη Ρόμα και να βρεθεί σε EURO και Μουντιάλ με την Εθνική της χώρας του!

Όσα κείμενα και αν γραφτούν για τους αντιπάλους τους, η αλήθεια στο ποδόσφαιρο έρχεται πάντα στην επιφάνεια. Και η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια με ποδοσφαιρική λογική, γιατί έχει αφήσει τη λειτουργία σε ανθρώπους που ούτε από ποδόσφαιρο ξέρουν, ούτε από… ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος μέσα στην ομάδα να αφουγκραστεί τον κόσμο γιατί δεν γνωρίζει καν το πώς νιώθει ο κόσμος. Άλλωστε σχεδόν όλοι τους μεγάλωσαν με το κασκόλ κάποιας άλλης ομάδας περασμένο στο λαιμό τους. Ελληνικής ή Ρώσικης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ