H μεγάλη του Θρύλου σχολή: Τα «ακατέργαστα διαμάντια» που λάμπουν στον Πειραιά

H μεγάλη του Θρύλου σχολή: Τα «ακατέργαστα διαμάντια» που λάμπουν στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει σε νέα παιδιά με ταλέντο και μέλλον έχοντας δημιουργήσει πλέον τη δική του σχολή. Ο Κινκούε έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα.

Η προσοχή των οπαδών στρέφεται συνήθως στις ακριβοπληρωμένες μεταγραφές, αλλά το πραγματικό στοίχημα για έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό είναι να εντοπίζει νεαρούς παίκτες, οι οποίοι κοστίζουν ελάχιστα και έχουν πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός δεν το αμελεί, δίνοντας εξίσου μεγάλη σημασία με τις προσθήκες έμπειρων και έτοιμων ποδοσφαιριστών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόκτηση του Ετιέν Κίνκουε, του Γάλλου κεντρικού αμυντικού, Ετιέν Κίνκουε, ο οποίος ανήκε στην Πριμαβέρα της Ίντερ.

Ο Κίνκουε μπορεί να έπαιζε στο Μιλάνο, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για… γαλλικό προϊόν. Ο θηριώδης στόπερ αναδείχτηκε από τις ακαδημίες της Τρουά, όπου τον εντόπισαν οι «νερατζούρι» και τον πήραν στην Ιταλία.

Φυσικά, ο Κίνκουε δεν είναι ο μόνος από τη Γαλλία που έχει πιάσει Λιμάνι τα τελευταία χρόνια. Γιατί στην κυριολεξία, η Γαλλία αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό «ορυχείο» για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι… εξορύσσουν ακατέργαστα διαμάντια και τα μετατρέπουν σε… πολύτιμους λίθους.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές εύστοχες επιλογές από την πατρίδα των Καρεμπέ και Μοντεστό, αποκτώντας παίκτες που δεν ήταν γνωστοί στο ευρύ κοινό και οι οποίοι ξεχώρισαν στο «Καραϊσκάκης». Και μαζί τους, αυξήθηκε και η αξία τους και έδειξε τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο πρωταθλητής Ελλάδας στην ανάδειξη παικτών.

Περιπτώσεις όπως ο Αγκιμπού Καμαρά το φετινό καλοκαίρι, που ήδη ενσωματώθηκε ταχύτατα και στα ευρωπαϊκά προκριματικά προσφέρει στην ενδεκάδα ή παλαιότερα όπως οι Μάντι Καμαρά, Παπέ Σισέ, Ουσεϊνού Μπα και Φοντέ Καμαρά, εξελίσσονται στον κανόνα για τον Ολυμπιακό.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το 2017 από την Αζαξιό και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 92 συμμετοχές με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχοντας 10 γκολ. Ο Ουσεϊνού Μπα αποκτήθηκε το 2019 από την Γκαζαλέκ Αζαξιό και έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας πλέον 60 συμμετοχές και 1 γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Οσον αφορά στον Μαντί Καμαρά, ο μέσος από τη Γουϊνέα ήρθε στην Ελλάδα το 2018 από την ίδια ομάδα με τον Σισέ και μέσα σε τρία χρόνια έχει 133 συμμετοχές, με 17 γκολ και 11 ασίστ με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Ο Φοντέ Καμαρά αποκτήθηκε το 2019 από την Γκαζαλέκ Αζαξιό, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και φέτος δόθηκε ως δανεικός στα Χανιά. Επαιξε σε 16 παιχνίδια και είχε 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Αλγκασίμ Μπα είναι 18 ετών, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και οι Ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, «κλέβοντάς» τον από μεγάλες ομάδες.

Θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αφρικανικού ποδοσφαίρου και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πιστεύουν πολύ στις ικανότητές του. Είναι από την Γουϊνέα και ο Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία θα έχει την ευκαιρία να τον «τσεκάρει» και να του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Ο Αλγκασίμ Καμαρά θα κλείσει σε λίγο ένα δίμηνο στον Ολυμπιακό, έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια (200′) στα προκριματικά του Champions League και του Europa League και έχει προλάβει να σκοράρει ένα γκολ. Η προσαρμογή του ήταν ταχύτατη και έχει προλάβει να δείξει τα προσόντα του, ενώ έχει το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος και συμπεριφέρεται να μην βρισκόταν μέχρι πριν λίγους μήνες στη Β’ ομάδα της Λιλ.

Ο Κινκουέ είναι κεντρικός αμυντικός. Μόλις 19 ετών (14/01/2002) και αγωνίζεται στην Πριμαβέρα (β ομάδα) της Ιντερ. Ο θηριώδης στόπερ αποτελεί δημιούργημα της ακαδημίας της Τρουά και το 2019 αγοράστηκε από την Ιντερ με την οποία  έχει 56 συμμετοχές με την Πριμαβέρα των «Νερατζούρι». Πλέον ο Κίνκουε θα μείνει στον Πειραιά και φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια του Μπα και του Σισέ, που είδαν την αξία τους να εκτοξεύεται!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ