Άρης – ΟΦΗ 0-0 – Εγκλωβίστηκε και γκέλαρε

Άρης – ΟΦΗ 0-0 – Εγκλωβίστηκε και γκέλαρε

Ο Άρης προσπάθησε, έχασε ευκαιρίες, είχε την κυριαρχία, αλλά η αμυντική λειτουργία του Νίκου Νιόπλια έφερε την ισοπαλία για τον μαχητικό και ψυχωμένο ΟΦΗ.

Ο Άρης προσπάθησε, έχασε ευκαιρίες, είχε την κυριαρχία, αλλά η αμυντική λειτουργία του Νίκου Νιόπλια έφερε την ισοπαλία για τον μαχητικό και ψυχωμένο ΟΦΗ.

Το γκολ έλειπε από τον Άρη για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Το τελικό 0-0 με τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν αποτέλεσμα της έλλειψη συγκέντρωσης των κιτρινόμαυρων στη τελική προσπάθεια, της καλής ανασταλτικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων, αλλά και του …Επασί, που στο 87ο λεπτό πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα σε κεφαλιά του Ντιαγέ, σώζοντας την ομάδα του.

Τσέχος κεντρικός αμυντικός Μπράμπετς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, δεν κατάφερε, όμως, να το συνδυάσει με νίκη της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν είχαν την ίδια απόδοση και στο δεύτερο, καθώς ο ΟΦΗ βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία του.

H σκακιέρα της τακτικής

Ο Άκης Μάντζιος δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη σε ότι αφορά το σύστημα με το οποίο παράταξε την ομάδα του, καθώς εμπιστεύτηκε το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Μπράμπετς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη και ήταν ο παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Ακόμα, ο Μανσίνι αντικατέστησε τον τραυματία Γκαρσία στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Νίκος Νόμπλιας επέλεξε σύστημα 4-3-3 και τους Φαν Ντάινεν, Καμάου και Καστάνιος στην επίθεση. Όταν , πάντως, ο ΟΦΗ αμυνόταν, η διάταξη του μετατρεπόταν σε 4-5-1. Τέλος, οι Βούρος και Πασαλίδης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο για την ομάδα της Κρήτης.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες

Με δυο καλές φάσεις, μια για κάθε ομάδα, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 2΄, μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Μπερτόλιο και Καμαρά, ο τελευταίος άφησε στον Σούντγκρεν που σούταρε δυνατά μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα χτύπησε στον Κοροβέση και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καμάου με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε την μπάλα στον Καστάνιος που μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, όμως, ο Μπράμπετς με ωραία προσπάθεια απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Κιτρινόμαυρος μονόλογος

Ο Άρης είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και στο 11΄ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Γκάμα έκανε τη σέντρα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από τη γραμμή της εστίας του ΟΦΗ και κατέληξε άουτ. Οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στη μεγάλη περιοχή τους και τους ανάγκασαν σε παθητικό ρόλο. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλά οργανωμένος και αμυνόταν μαζικά. Στο 23΄, μετά από καταπληκτική μακρινή πάσα του Μπράμπετς, ο Μανσίνι μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, όμως, ο Πασαλίδης απομάκρυνε σωτήρια, πριν ο Καμαρά στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άρης απείλησε και πάλι, με τον Μπερτολιο να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία με Καμαρά

Ο Άρης πίεζε συνεχώς και στο 33ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Καμαρά έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε στη κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Επασί και κατέληξε άουτ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του ΟΦΗ κατάφεραν να …κρατήσουν την μπάλα και να ανακόψουν τον ρυθμό του Άρη.

Νοκ άουτ ο Μαρινάκης

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγή το δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ο Μαρινάκης, όμως, στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε στο 50ο λεπτό, χωρίς να μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο Διαμαντής πέρασε στη θέση του άτυχου αμυντικού του ΟΦΗ.

Κίνηση Μάντζιου με Ιτούρμπε

Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να δώσει πνοή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και στο 56΄ πέρασε στο παιχνίδι τον Ιτούρμπε στη θέση του Μπρούνο Γκάμα. Ο Παραγουανός πήρε θέση στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Μανσίνι μετατοπίστηκε στην αριστερή. Ο Νόμπλιας θέλησε να απαντήσει στο 62ο λεπτό και «έριξε» στον αγωνιστικό χώρο τους Ντουρμισάι και Λάμπρου.

Πίεση από τον Άρη

Ο Ιτούρμπε ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και στο 67΄ με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Επασί, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει με ανάπτυξη και από τα πλάγια, στο 70΄ο Λούμορ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά και το γύρισμα, όμως, ο Καμαρά δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα. Ο Νόμπλιας έβγαλε στο 75΄τον Νέιρα και πέρασε στο παιχνίδι και τρίτο κεντρικό αμυντικό, τον Σελίμοβιτς. Ο Άρης συνέχισε να απειλεί και ένα λεπτό αργότερα, μετά από σέντρα του Μανσίνι από δεξιά, ο Μπερτόλιο έπιασε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να ρισκάρει και στο 78΄ πέρασε τον Μάνο στη θέση του Μπερτόλιο και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2.

Απίστευτη επέμβαση του Επασί

Στο 83ο λεπτό ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ντιαγέ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως, ο Επασί με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ, σώζοντας την εστία του από βέβαια παραβίαση. Ο Άρης δεν κατάφερε να λύσει, τελικά, τον γόρδιο «δεσμό» μπροστά από την εστία του ΟΦΗ, που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με έναν πολύτιμο βαθμό.

Άρης (A. Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόλιο (78′ Μάνος), Γκάμα (57′ Ιτούρμπε), Μανσίνι (86′ Χαΐροβιτς), Καμαρά

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (51′ Διαμαντής), Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Νέιρα (76′ Σελίμοβιτς), Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν, Καμάου (76′ Ουές), Βαν Ντούινεν (62′ Λάμπρου), Καστάνιος (63′ Ντουρμισάι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ