ΑΕΚ – Η αναποτελεσματικότητα και το… Μήτογλου – Τζαβέλλας

ΑΕΚ – Η αναποτελεσματικότητα και το… Μήτογλου – Τζαβέλλας

Η ΑΕΚ πληγώθηκε από την αναποτελεσματικότητα της και από την αμυντική της λειτουργία στη Ριζούπολη, σε ένα παιχνίδι που η απουσία του Μήτογλου έκανε... φασαρία.

Η πρώτη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη είναι γεγονός. Η Ένωση «στραβοπάτησε» κόντρα στον Απόλλωνα στο γήπεδο της Ριζούπολης (2-2) και άφησε πίσω της δύο πολύτιμους βαθμούς. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, γεγονός που κάνει τη συγκεκριμένη γκέλα πιο οδυνηρή.

Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τους μετρούσαν 3/3 νίκες κόντρα σε Ατρόμητο, Βόλο και Άρη, όμως το νικηφόρο σερί του Ελληνογερμανού τεχνικού έλαβε τέλος κόντρα στην ομάδα του Τζανλούκα Φέστα. Σε μια αναμέτρηση, όπου οι τελικές προσπάθειες ήταν 19-5 υπέρ του Δικεφάλου. Κάτι το οποίο φανερώνει δύο προβλήματα για την ΑΕΚ.

Το ένα είναι η αναποτελεσματικότητα. Η Ένωση χθες αντιμετώπισε τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (18 γκολ σε 9 ματς) και έχοντας δημιουργήσει 19 (!) τελικές προσπάθειες, κατάφερε να βρει μόλις δύο φορές δίχτυα. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πέτυχαν από 4 γκολ έκαστος κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχεία», με τους «πράσινους» να χρειάζονται 9 τελικές, τους «ερυθρόλευκους» 14 και τους Θεσσαλονικείς 12.

Άρα εν όψει και του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 10η αγωνιστική της Superleague και με τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες να μεσολαβεί, ο Αργύρης Γιαννίκης γνωρίζει πως ένα από τα κομμάτια που πρέπει να δουλέψει είναι αυτό της αξιοποίησης των ευκαιριών. Ωστόσο, όπως φάνηκε χθες, δεν είναι το μόνο…

Και αυτό γιατί πέρα από την αναποτελεσματικότητα, ο Δικέφαλος στη Ριζούπολη πληγώθηκε και από την αμυντική του λειτουργία. Δέχθηκε δύο γκολ σε πέντε τελικές, από μία ομάδα που δεν είχε καταφέρει να βρει δις δίχτυα σε κανένα από τα προηγούμενα παιχνίδια της. Οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν το… ρόδι για τον Απόλλωνα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα που αναδεικνύει το πρόβλημα στα «μετόπισθεν» της ΑΕΚ είναι πως από τις πέντε τελικές που δέχτηκε, οι τέσσερις ήταν επικίνδυνες.

Πρώτη ευκαιρία: Από στημένο δέχεται γκολ, που ακυρώθηκε, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Φατιόν. Δεύτερη ευκαιρία: Ο Παμλίδης κερδίζει τη κεφαλιά μέσα στην καρδιά της περιοχής και τη στέλνει άουτ. Τρίτη και… φαρμακερή: Ο Ντεντάκης ολομόναχος σεντράρει και στη συνέχεια ο Ιωαννίδης επικρατεί του Τζαβέλλα στον αέρα. Τέταρτη και… ανατροπή: Μια μπαλιά του Φατιόν ισοπεδώνει την άμυνα, ο Στάνκοβιτς δεν έχει ισορροπία, οι αμυντικοί αγνοούνται και… 1-2.

Για την ακρίβεια, ο απολογισμός των τεσσάρων ευκαιριών είναι τρία γκολ (το ένα ακυρωθέν) και μια καλή στιγμή.

Το Μήτογλου – Τζαβέλλας χθες είχε νικητή…

Χθες ήταν το πρώτο παιχνίδι που επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη ο Γιώργος Τζαβέλλας ξεκίνησε βασικός αντί του Γεράσιμου Μήτογλου, με τον νεαρό άσο βέβαια να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της κόκκινης κάρτας που είχε αντικρίσει στο προηγούμενο ματς με τον Άρη.

Ο Ελληνογερμανός τεχνικός με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης έδωσε φανέλα βασικού στον 22χρονο αμυντικό και… δικαιώθηκε, καθώς στα τρία ματς που συμμετείχε οι «κιτρινόμαυροι» μέτρησαν ισάριθμες νίκες και όσο βρισκόταν εκείνος στο γήπεδο δέχτηκαν μόλις ένα… αυτογκόλ. Ούτε καν κανονικό γκολ.

Από την άλλη, στους 6 αγώνες πρωταθλήματος που έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Τζαβέλλας, η ΑΕΚ μέτρησε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ δέχτηκε και 8 γκολ. Το χθεσινό ματς ίσως ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για την άτυπη επικράτηση του Γεράσιμου Μήτογλου επί του 33χρονου Έλληνα διεθνή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ