Νόμοι και κανόνες υπάρχουν. Για όλους, εκτός από τους οπαδούς της ΑΕΚ… (Vid)

Νόμοι και κανόνες υπάρχουν. Για όλους, εκτός από τους οπαδούς της ΑΕΚ… (Vid)

Στον Βόλο, έμειναν μόνο στις εξέδρες. Στη Ριζούπολη, είπαν να κάνουν και... βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, ανενόχλητοι. Ποια απαγόρευση και ποιοι περιορισμοί covid άλλωστε...

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων με Φιλάθλους, «η παρουσία φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδας δεν επιτρέπεται». Ρητά, ξεκάθαρα, χωρίς «ναι μεν, αλλά…». Χωρίς «παράθυρα». Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας διεξάγονται όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δεν επιτρέπει παρουσία κόσμου στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν υπάρχει πιο σαφής τρόπος για να επισημανθεί το προφανές. Το λέει ο νόμος.

Κι όμως, όπως έγινε στον Βόλο (24/10/2021), όταν και περίπου 600 φίλοι της Ενωσης βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, έτσι και στη Ριζούπολη (06/11/2021), οι νόμοι, οι κανονισμοί πήγαν περίπατο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν πάλι το κομμάτι τους. Χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Γιατί… έτσι ήθελαν. Και πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι οι νόμοι προφανώς δεν ισχύουν για όλους.

Η διαφορά, βεβαίως, είναι ότι, σε αντίθεση με τον Βόλο, όπου έμειναν στις εξέδρες του γηπέδου, στη Ριζούπολη οι φίλοι της Ενωσης επέλεξαν να κάνουν και ένα σουλάτσο στον αγωνιστικό χώρο στο φινάλε του αγώνα. Χωρίς μάσκες, χωρίς τίποτα. Ετσι, για να αγκαλιάσουν τους παίκτες της ομάδας τους. Προφανώς χωρίς μάσκες, χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας.

Σε γενικές, γραμμές, λοιπόν, το να μιλάμε σοβαρά για απαγόρευση και περιορισμούς covid, θα πρέπει να έχουμε να προκύψουν πειθαρχικές διαστάσεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την είσοδο των οπαδών της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, άπαντες θα είναι έκθετοι. Αλλά ακόμη χειρότερα, το μήνυμα που θα δοθεί θα είναι τέτοιο, που μπορεί να… παρερμηνευτεί σφόδρα. Και στα επόμενα επεισόδια των «εκδρομέων», να υπάρξουν κι άλλα τέτοια περιστατικά. Ή και ακόμη χειρότερα.

Είναι σαφές ότι όλοι οι αρμόδιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε τέτοια φαινόμενα ασυδοσίας και καταπάτησης κάθε νόμου και κανονισμών, να μην περνούν ατιμώρητα. Θα πείτε  η ατιμωρησία είναι μια γενικότερη κατάσταση, ειδικά όταν έχει να κάνει με τα «αγαπημένα» παιδιά των ποδοσφαιρικών αρχών, αλλά αυτή είναι μία κουβέντα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφορά, ούτε τους εισαγγελείς ούτε τα αρμόδια όργανα.

Θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ ότι η ΑΕΚ θα κληθεί σε απολογία και θα της ασκηθεί σχετική δίωξη. Πώς μπορεί να μην συμβεί αυτό, άλλωστε; Ο,τι και να γίνει, θα βρεθεί ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης. Εξάλλου, ακόμη κι αν οι παρατηρητές δεν… είδαν, υπάρχουν και τα βίντεο. Και το θέμα, πλέον, είναι το ύψος της τιμωρίας. Και ελπίζουμε αυτή τη φορά οι αθλητικοί δικαστές Αντιγόνη Σταμολέκα και Αναστάσιος Δάτσκος, να δουν τις κάμερες. Όχι όπως στο ΟΑΚΑ, που δεν τις ζήτησαν καν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ