Άρης – Μεγάλη επένδυση στο Κλεάνθης Βικελίδης (pics)

Άρης – Μεγάλη επένδυση στο Κλεάνθης Βικελίδης (pics)

Η ΠΑΕ Άρης προχωράει σε μια πολύ μεγάλη επένδυση στο γήπεδο της, φτιάχνοντας έναν υπερσύγχρονο χλοοτάπητα

Ο Άρης προχωράει τις διαδικασίες για το νέο χλοοτάπητα που τοποθετείται στο Κλεάνθης Βικελίδης και τα «αποκαλυπτήρια» της μεγάλης επένδυσης των κίτρινων θα γίνουν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΠΑΕ αξιοποίησε στο έπακρο τον τελευταίο μήνα ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και να ετοιμαστεί το χορτάρι για τον χειμώνα, σε συνέχεια της μεγάλης επένδυσης του Θεόδωρου Καρυπίδη όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο.

Στις 29 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η σπορά του νέου χόρτου. Εν συνεχεία ακολούθησε το σκέπασμα του γηπέδου με ειδικό πανί ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη φυτρωτικότητα και η ταχύτερη ανάπτυξη του χόρτου.

Ακολούθησε εκ νέου σκέπασμα του χλοοτάπητα τις προηγούμενες ημέρες και σταδιακά μειώθηκε το ύχος του ώστε να φτάσει στη μέγιστη πυκνότητα ενώ από χθες έχει ξεκινήσει το κούρεμά του με ειδικό μηχάνημα το οποίο η ΠΑΕ αγόρασε από την Αγγλία!

Οι φάσεις των εργασιών

Η πρώτη φάση, περιλάμβανε την τοποθέτηση υβριδικού συστήματος ενδυνάμωσης της αμμώδους ριζόσφαιρας για την επίτευξη μιας σταθερής και ανθεκτικής επιφάνειας για όλη την αγωνιστική περίοδο.

Η δεύτερη φάση περιείχε την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ανακατασκευής και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου με ταυτόχρονη δημιουργία εσωτερικής ομάδας πρασίνου και συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία Διασφάλισης Ποιότητας του χλοοτάπητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της UEFA.

Σε αυτή την φάση ενσωματώθηκαν στον εξοπλισμού του γηπέδου και δυο φωτιστικά σώματα υποβοήθησης της ανάπτυξης του χλοοτάπητα με την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

Η τρίτη φάση αναπτύσσει επιπλέον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συντήρησης του χλοοτάπητα, δίνοντας έμφαση στις περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές και στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργασιών συντήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά σε αγωνιστικό χώρο ελληνικού γηπέδου, σύστημα παρακολούθησης των μικροκλιματικών χαρακτηριστικών με συνεχή αποτύπωση της θερμοκρασίας , υγρασίας, ηλιακής ακτινοβολίας κτλ.

Θα ενσωματωθεί ένα μοντέλο πρόγνωσης φυτονόσων ώστε να μειωθεί η εισροή φυτοπροστατευτικών προιόντων χωρίς να μειωθεί η ποιότητα του χλοοτάπητα καθώς και σύστημα μείωσης του υδατικού αποτυπώματος μέσω συνεχούς παρακολούθησης της εδαφικής υγρασίας σε κρίσιμα βάθη της ριζόσφαιρας.

Δείτε το Κλεάνθης Βικελίδης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ