Ο Μπέος έστειλε μήνυμα στον Σαββίδη – «Θα κάνω… Επανάσταση στον ΠΑΟΚ. Στη σύνταξη όποιος έκανε τον σχεδιασμό»

Ο Μπέος έστειλε μήνυμα στον Σαββίδη – «Θα κάνω… Επανάσταση στον ΠΑΟΚ. Στη σύνταξη όποιος έκανε τον σχεδιασμό»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε (ξανά) για τις διοικητικές βλέψεις του στον ΠΑΟΚ, για τα... μούτρα των στελεχών του Δικεφάλου στο 4-4, τους παράγοντες και παίκτες που πρέπει να βγάλει στη σύνταξη ο Σαββίδης και την... επανάστασή του.

Θέλει να αναλάβει ρόλο στον ΠΑΟΚ. Καίγεται να πάρει την ευκαιρία από τον Ιβάν Σαββίδη. Και με τον τρόπο του, το… φωνάζει. Εμμέσως, αλλά σαφώς. Ναι, ο Αχιλλέας Μπέος κάνει ό,τι μπορεί για να πειστεί ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου να του εμπιστευτεί την ομάδα. Κόντρα σε αυτά που ο ίδιος λέει, πως δεν ενδιαφέρεται, επειδή είναι… δήμαρχος του Βόλου (σ.σ. λες και δεν έχει ομάδα τώρα!), κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία να μιλήσει για θέματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης την αρπάζει και ρίχνει της «βομβίτσες» του. Με προορισμό τον Σαββίδη και «παράπλευρες απώλειες» τα στελέχη που έχει επιλέξει για την ομάδα του. Στελέχη που «πετσοκόβει» ανοιχτά.

Ο Μπέος, λοιπόν, αφού δεν ξέχασε να κάνει τα γνωστά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα Ολυμπιακός-Βόλος, αυτή τη φορά ξεχνώντας το πέναλτι και μένοντας μόνο στο φάουλ στο Ρέαμπτσιουκ (!), μίλησε εμμέσως για τις διοικητικές βλέψεις που έχει για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει κρύψει ποτέ, άλλωστε, ότι περιμένει την ευκαιρία του σε μια μεγάλη ομάδα. Και από τη στιγμή που η μοναδική «πόρτα» που έχει είναι εκείνη του Σαββίδη, τη χτυπάει όποτε μπορεί. Με την τελευταία του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» της Θεσσαλονίκης να είναι η πιο ενδιαφέρουσα από όλες. Καθώς υποστήριξε ότι εάν αναλάβει τον ΠΑΟΚ θα κάνει… «επανάσταση, όπως το 1821» και ότι θα αλλάξει τα πάντα.

Εν συνεχεία ανέφερε πως «ο Σαββίδης είναι… χάρισμα Θεού για τον ΠΑΟΚ» και τα έβαλε με όσους έκαναν τον σχεδιασμό της ομάδας στο διάστημα που ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν είναι αυτός που «τρέχει» από κοντά τα σημαντικά ζητήματα της ΠΑΕ. Μίλησε για «συνταξιούχους» που πρέπει να φύγουν, αναφερόμενος και σε παίκτες, αλλά και σε στελέχη της ΠΑΕ, ενώ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε ότι είναι λάθος που του δόθηκε ισχύς και στο μεταγραφικό κομμάτι, ψέγοντας μεταξύ άλλων την επιλογή του Μίτριτσα, για τον οποίο είπε ότι «δεν παίζει ούτε στο Α τοπικό της Μαγνησίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπέος για τον ΠΑΟΚ, τον Σαββίδη και τις βλέψεις του για τη διοικητικό πόστο στον Δικέφαλο…

Για το γεγονός ότι ο Σαββίδης δεν έχει βγει μπροστά τα τελευταία δύο χρόνια: «Στην ζωή μου έμαθα και διοικώ διαφορετικά. Ο Σαββίδης αποφασίζει τι θα κάνει. Είναι αυτός που στήριξε μία τεράστια προσπάθεια και δημιούργησε έναν ΠΑΟΚ αξιόπιστο. Βέβαια το τελευταίο διάστημα, η ομάδα περνά μια κρίση. Δεν είναι δύσκολες στιγμές όταν μία ομάδα χάνει. Υπάρχει ένας οργανισμός που συνεχίζει την προσπάθεια. Δεν τα διαλύουμε όλα. Εγώ διοικώ χωρίς να ρωτήσω τι θα πει ο ένας ή ο άλλος. Εάν αυτός το κρίνει σωστό, αυτός αποφασίζει.

Υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα ξέρουμε ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη και ποιες θα πάρουν Πρωτάθλημα. Δεν άλλαξε κάτι ακόμη. Ο Σαββίδης ή ο Μελισσανίδης ή ο Αλαφούζος το άλλαξαν αγωνιστικά. Το παρασκήνιο είναι θλιβερό. Δεν είναι υγεία ο Βόλος να πάρει βαθμό στην Θεσσαλονίκη; Να πάρει βαθμό στο Καραίσκάκη; Γιατί μας στέρησαν το όνειρο στον Πειραιά;

Πολιτικοί παράγοντες και υπουργοί του παρελθόντος ήταν και είναι μαριονέτες. Θεσμοθέτησαν κανονισμούς για να πουν ότι αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού; Ολοι αυτοί στήριξαν καθεστώς Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού. Εδώ υπάρχει μία συμμορία στην Ελλάδα. Και αυτές οι τέσσερις ομάδες μονίμως λυμαίνονται τα εκατομμύρια των τηλεοπτικών συμβολαίων και τα εκατομμύρια της Ευρώπης. Εγώ δεν μπορώ να παίζω τον ρόλο του μ@λ@κα.

Πώς να φύγεις από τον Βόλο, εάν δεν έρθει κάποιος άλλος. Τελείως δωρεάν θα τον δώσω, εάν έρθει ένας υγιής παράγοντας. Ενας υγιής παράγοντας μπορεί να έρθει να πάρει την ομάδα του Βόλου με ένα ευρώ. Την πονάω την ομάδα που είναι δημιούργημά μου. Και βγάζει υγεία, δεν χρωστάει, δεν έχει προσφυγές.

Οταν ομάδες όπως ο Βόλος, η Λαμία, τα Γιάννινα, θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ και τους βάζουν τρικλοποδιές, τότε αυτό δεν είναι υγεία. Οταν δεν σε αφήνουν όμως τι γίνεται; Έδωσε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, που δεν ήταν. Και πριν το φάουλ δείχνει οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Ρε, δεν ντρέπονται λίγο, αυτές οι μαριονέτες και οι υπηρέτριες;».

Για το εάν ο ίδιος επιθυμεί να… ενεργοποιηθεί στον ΠΑΟΚ εφόσον τον προσκαλέσει ο Σαββίδης: «Εγώ είμαι δήμαρχος Βόλου, τι να έρθω στον ΠΑΟΚ; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Σαββίδης είναι Θεού χάρισμα για τον ΠΑΟΚ. Αυτός αποφασίζει πώς θα διοικήσει, ποιους συνεργάτες θα έχει και πώς θα πορευτεί. Εάν θα έπαιρνα την απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή και υπό προϋποθέσεις, θα ερχόμουν να κάνω μία επανάσταση, όπως έγινε το 1821. Δεν είναι δυνατόν ένας ΠΑΟΚ με τέτοια δυναμική να μην είναι μπροστάρης. Επαναστάτης στο κατεστημένο, όχι να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να τα σπάνε.

Αλλιώς παίξε μόνος σου Ολυμπιακέ, ή ΑΕΚ. Η Πολιτεία πρέπει να βάλει τους όρους του παιχνιδιού. Υπάρχουν διαφορές απόψεων στο πως θα εφαρμοστούν.

Με τον Σαββίδη δεν έχω μιλήσει το τελευταίο διάστημα. Θεωρούν κάποιοι μέσα από τον ΠΑΟΚ πως για το 4-4 με τον Βόλο στην Τούμπα ευθύνεται ο Μπέος και ούτε με ενδιαφέρει αυτό που λένε. Ευθύνομαι εγώ που δεν έβαλε το πέναλτι ο Βιεϊρίνια; Κάποιοι στεναχωρήθηκαν που τους έκοψα βαθμό. Εδώ έχασαν από τον Ατρόμητο που έφαγε έξι στην Τρίπολη. Ο πολύς ο κόσμος με εκτιμά. Βρέθηκαν κάποιοι και είπαν πως έγινα κολλητός με τον Μαρινάκη. Δεν έγινα και δεν θα γίνω.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν ΠΑΟΚ δυνατό και υγιή. Απέχουμε όμως από αυτό το κομμάτι. Το Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ έχει τελειώσει, συγγνώμη εάν πικραίνω. Λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Οταν έχεις στις τάξεις σου παίκτες με προσωπικότητα που έχουν κλείσει το μπλοκ των ενσήμων. Δεν ξέρω ποιος έκανε τον σχεδιασμό, αλλά πρέπει να τον βγάλουν στην σύνταξη.

Για την επιστροφή Λουτσέσκου: «Θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής, αλλά είναι προπονητής. Ο κάθε ένας έχει αρμοδιότητες. Οταν του δώσεις άλλες αρμοδιότητες, ξεφεύγουμε από το αντικείμενο. Στον κ. Λουτσέσκου του έδωσαν κι άλλες αρμοδιότητες, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Θα σας πω ένα παράδειγμα, για ένα παίκτη που ήρθε το καλοκαίρι.

Ο Μιτρίτσα δεν παίζει ούτε στο Α τοπικό της Μαγνησίας. Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος οργανισμός, έχει ένα μεγάλο παράγοντα, στα δύσκολα οφείλουν να τον στηρίξουν. Μεγάλωσε την ομάδα, ετοιμάζεται να φτιάξει ένα γήπεδο. Θέλει όμως ένα όραμα, ένα προγραμματισμό. Και παλιά που είχε τεχνικούς διευθυντές και τους έδινε πενηντάρες τον μήνα, ούτε για μάγειρες σε κρουαζιερόπλοιο δεν ήταν.

Ο Σαββίδης είχε ενεργή δράση στο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ. Χρειάζονται και άλλα πράγματα γιατί έτσι είναι στην Ελλάδα. Σε πνίγει η συμμορία. Ομως ο άνθρωπος έχει επιχειρήσεις και δραστηριότητες. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίξει αυτό τον άνθρωπο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ