Γιατί ο ΠΣΑΠ έγινε ΠΣΑΠΠ

Γιατί ο ΠΣΑΠ έγινε ΠΣΑΠΠ

Διαβάστε τον λόγο για τον οποίο ο ΠΣΑΠ γράφεται πλέον ως ΠΣΑΠΠ.

Τα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΠΠ για τη σεζόν 2020-21  έλαβαν χώρα σήμερα (13/12), με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στις περισσότερες κατηγορίες. Οι ερυθρόλευκοι είδαν τον Πέδρο Μαρτίνς να αναδεικνύεται καλύτερος προπονητής, τον Ελ Αραμπί καλύτερος ξένος και τον Γιώργο Μασούρα καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ενώ οι πέντε από τους έντεκα παίκτες στην καλύτερη ενδέκαδα του περσινού πρωταθλήματος φόρεσαν τη φανέλα με τον Δαφνοστεφανωμένο.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πρόσεξαν πως το λογότυπο του ΠΣΑΠΠ έχει αλλάξει και πλέον γράφεται με δύο Π. Ο λόγος είναι πως πλέον ο οργανισμός ονομάζεται Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών. Εδώ έγκειται και η διαφορά στην γραφή, καθώς μέλη είναι και οι γυναίκες παίκτριες ποδοσφαίρου, με τον ΠΣΑΠΠ να ανακοινώνει την ιστορική αυτή απόφαση στις 2 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΠΣΑΠΠ:

«Από την αγωνιστική περίοδο 2021/22 οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του ΠΣΑΠ. Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και ως Σύνδεσμος, και στο πλαίσιο των αθλητικών και κοινωνικών μας αξιών, δεν μπορούμε να αγνοούμε και να αποκλείουμε τη συμμετοχή των γυναικών, στα θεσμικά μας όργανα. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ναι μεν είναι αυτονόητη αλλά ποτέ δεν είχε γίνει έμπρακτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ