Ατρόμητος – Ολυμπιακός – Το «μπλόκο», τα θρίλερ και ο… Ερνέστο Βαλβέρδε (vids)

Ατρόμητος – Ολυμπιακός – Το «μπλόκο», τα θρίλερ και ο… Ερνέστο Βαλβέρδε (vids)

Ο Ολυμπιακός πάντα αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στον Ατρόμητο, με τα παιχνίδια στο Περιστέρι να είναι θρίλερ – Τελευταία φορά που οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν με δύο γκολ διαφορά ήταν το 2012, όταν είχαν στον πάγκο τους τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο… Γολγοθάς του Ολυμπιακού συνεχίζεται, με τους Ερυθρόλευκους το βράδυ της Τετάρτης (13/12) να αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (19:30), για την 15η αγωνιστική της Superleague. Την πρώτη του δεύτερου γύρου, με τους Πειραιώτες να θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και να κάνουν ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την τελευταία διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων παίζει ασταμάτητα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους Ερυθρόλευκους από τις 21/11 και το ντέρμπι με την ΑΕΚ (3-2) έως το παιχνίδι της προηγούμενους Κυριακής με τον Αρη (1-0), να έχουν δώσει 7 αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League. Ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται με την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού κάθε χρόνο να αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα στα Δυτικά Προάστια. Ο Ατρόμητος μπορεί φέτος να μην είναι η ομάδα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με 9 πόντους σε 13 αγώνες, ωστόσο, παραμένει πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, που δυσκολεύει παραδοσιακά τους Big-5.

Χαρακτηριστικό ήταν το παιχνίδι της πρεμιέρας στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου ο Ατρόμητος πήρε την ισοπαλία, με τις δύο ομάδες να έρχονται 0-0. Αυτή είναι η μία από τις δύο γκέλες που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Η άλλη ήταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πάλι στο Φάληρο (0-0). Αυτό θα είναι το τέταρτο ματς που θα δώσουν οι Ερυθρόλευκοι στο Περιστέρι με τον Μαρτίνς στον πάγκο τους, με τους Πειραιώτες να έχουν πετύχει μεν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στα Δυτικά Προάστια, αλλά όλα τα ματς κρίθηκαν στο γκολ.

Την πρώτη σεζόν του Πορτογάλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Περιστέρι με 2-1, αλλά για να φτάσει στο τρίποντο χρειάστηκε να σκοράρει στις καθυστερήσεις με τον Γιάγκος Βούκοβιτς. Μια νίκη μάλιστα η οποία ήρθε με ανατροπή, καθώς ο Ατρόμητος είχε ανοίξει το σκορ στο 43’ με τον Κουλούρη. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει με τον Μαντί Καμαρά στο 49’.

Τη δεύτερη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0, χάρη στο γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Πέρσι νίκησαν επίσης με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Αρμίντο Μπρούμα στο 45’.

Τελευταία φορά που κέρδισαν οι Ερυθρόλευκοι στο Περιστέρι με δύο γκολ διαφορά ήταν στις 22/4/2012, όταν επικράτησαν με 2-0. Τότε προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι πρωταθλητές πάντα τα βρίσκουν… σκούρα όταν αγωνίζονται στα Δυτικά Προάστια, με τα στοιχεία να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στοιχεία που γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Ιβηρα να έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να περιμένει από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταία λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ